2,5-ročné dieťa sa nevie zahrať

12. júl 2023

Ahojte mamičky, mám dva a pol ročného syna ktorý neustále vyžaduje moju pozornosť, len čo mu vymyslím jednu aktivitu a dokončíme ju hneď vyžaduje niečo ďalšie. Od malička som ho rada zapájala k tomu aby robil činnosti v domácnosti so mnou ako varenie a podobne. Lenže teraz mám pocit že nemôžem nič robiť sama, všetko mi berie z ruky lebo on to chce robiť sám. A myslím že mu priestor k tomu dávam ale on by už pomaly celý obed chcel variť sám. Miešať, krájať, šúpať proste všetko mi trhá z ruky že on sam. lenže ja chcem tak isto čo najskôr navariť a ísť s ním aj von a podobne. Niekedy strácam nervy pretože mi je stále za pätami a nikdy sa nezahrá sám. aj sa snažím začať s ním hrať a po chvíle odísť ale hneď ide za mnou.

bublinka1426
12. júl 2023

je to normalne.
spoznava a objavuje svet.
zaroven potrebuje putat pozornost

pribinak
12. júl 2023

Úplne normálne, proste je tvor spoločensky a nechce byt sám

dskjhfdlkdjhl
12. júl 2023

Je to uplne v poriadku, v puberte to bude presny opak😉

bublinka1426
12. júl 2023

@dskjhfdlkdjhl ved prave a potom budeme mat oci pre plac.😔

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
13. júl 2023

Chapem ta. Je to o nervy ze vsetko trva 3x tak dlho ale uvidis aka budes rada ked tvoje samostatne dieta bude prve kto sa v skolke same oblecie, naje, uprace za sebou hracky. V nedelu rano si sam urobi ranajky. Tieto deti co chcu vsetko robit same su velmi narocne na cas a pozornost, ale to sa ti niekolkonasobne vrati.

dusankomoj
13. júl 2023

Si na materskej,kašli na čas😊 o pár rokov budeš musieť poslať kolkovanú žiadosť,aby ošúpal pár zemiakov. Daj mu nejaké veci,čo si môže urobiť sám a ty si urob svoje. Alebo kúp vlastnú kuchynku a na tvoju sa vykašle🤣

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz