Akú výbavu oblečenia treba do škôlky?

23. aug 2022

Ahojte,mám otázku,čo treba do škôlky aké oblečenie na jeseň zima?Mám kúpené zo všetkého po 10 kusov krátke tričká,dlhé tričká,tenké tepláky,hrubé tepláky.Dvojo pyžamo,dvojo mikina,jedny papučky,jedny botasky.Co ešte?Ja môjmu malému nedávam na zimu tielka ani pančuchy.Nevrstim x vrstiev oblečenia.Cez zimu má len tričko na dlhý rukáv,na to zimnú bundu,čapicu a šál,hrubé ponožky a hrubé tepláky.Chodime von za každého počasie,nebýva chorý.Neviem možno aj preto že ho neobliekam nahrubo.Chcem ešte softvelove nohavice mu kúpiť do snehu.No to ešte nemajú na predaj.Na čo som ešte zabudla čo budú potrebovať?

ariannazara
23. aug 2022

Netreba to preháňať, kúpis si za pochodu. Ja nemám nič a malý mi ide do škôlky. Kúpim co bude treba keď donosi toto co mu je dobre teraz. 🙂 takže uvidíš čo bude potrebné.

luccija
23. aug 2022

Rukavice bezpalcove, u nas chcela riaditelka gumaky a pogumovane nohavice.

pribinak
23. aug 2022

Gumenne oblečenie do dažďa a gumáky

anjelicek26
23. aug 2022

Nasi maju presne - v skolke gumaky - zateplene/nezateplene podla sezony, softshell/gumene nohavice a bundu do dazda...

kornelies
23. aug 2022

Netreba zbytocne stresovat a nakupovat, pridu prve skolkarske choroby a prvu zimu viacmenej stravi doma. Prve dieta bolo so zdravym na tom podobne, chory nebyval a zo skolky vsetko doniesol.

ichbinich
23. aug 2022

V skolke budes potrebovat: jednu sadu oblecenia ako nahradne oblecenia (podla sezony dlhe alebo kratke) v skrinke.
A potom urcite bundu a gate do dazda plus gumene cizmy. V zime oteplovaky alebo overal do snehu plus snehule.
Rukavice u nas vyzadovali nepremokave, teda "lyziarske", lebo pri gulovani a hrani mali deti tie pletene hned premocene.

autor
23. aug 2022

@pribinak Gumáky, pršiplášť,aj dáždnik mám kúpené,aj rukavice.
@ichbinich Otepľovaky a snehule mám na pláne mu kúpiť na jeseň.Neviem či aj teraz už sú také veci v obchode.Rukavice mám látkové,tak ešte lyžiarske dokúpiť.

autor
23. aug 2022

A tie tielka a pančuchy sú potrebné?Keď doteraz to nenosil.

1mina
23. aug 2022

Ja budem dokupivat za pochodu tiez 🙂 bakupila som akurat nove leginy a tricka a ponozky - kedze to najviac nosi aj doma mala a cele dni jr v zahrade a rychlo si to ponici... Napriklad u nas maju v zozname nahradne oblecenie - co vzdy dolozim podla pocasia, prsiplast, papucky, hreben, kefku a pastu, vreskovky. Tiez ratam ze stejnak bude viac doma ako tam

pribinak
23. aug 2022

Pršiplášť a dáždnik sú fajn, ale určite kúp aj celogumenne oblečenie, nebudeš ľutovať

saxana000
23. aug 2022

Miesto tielka mozes dat tricko s kratkym rukavom a miesto pancusiek take leginky pre chlapcov a ponozky bude sa mu to lahsie obliekat..klasika ciapka nakrcnik rukaviciek aj niekolko lebo to sa zvykne zapatrosit..

ichbinich
23. aug 2022

Oteplovaky mozno v nejakom vypredaji zabudnute 😀 Inak zhruba od oktobra, tipujem. Tak rychlo zima nepride, takze to mas cas.
Ak doteraz tielka nenosil, tak netreba. Ide o to, aby bol obleceny tak, aby mu nebolo zima. A niekto je zimomravejsi a niekto nie.
Suhlasim s tymi leginami, to je v skolke praktickejsie. Normalne v dievcenskom oddeleni som synovi nakupila jednofarebne cierne, tmavomodre a tak. Na valanie v skolke po zemi akurat 😉

Ci bude treba este nieco ine, to zalezi od skolky. Napr. niekde treba pyzamo, niekde aj postelne pradlo, inde chcu vreckovky a podobne. To ti daju vediet. Ale co sa tyka oblecenia, okrem dazdovej/sneznej vybavy mas vsetko 🙂👍

autor
23. aug 2022

@saxana000 Také legíny pre chlapcov odkiaľ kúpiť? Prvýkrát o tom počujem.

marzuz89
23. aug 2022

Jee, naozaj vobec takto nestresuj 🤗 kvoli skolke podla mna mas nakupene az prehnane. Musim sa priznat, ze som nikdy nepochopila tejto manii nakupov "do skolky". Ved tam to dieta dokopy nic naviac nepotrebuje, vsetko tak, ako ked idete von spolu. Chodite v kazdom pocasi, tak kazdu vybavu doma mate, pripadne budes dokupovat vo vacsich cislach. V dazdi chodime bezne v gumakoch a pogumovanom obleceni, cize doma mame, tak ak prsi, dame to do skolky. Nemam dazdovu vybavu permanentne v skrinke v skolke, davam len ked to je treba podla pocasia. Tak isto zimnu, jesennu bundu, vzdy mal 2 bundy aj bez skolky, v zmysle jednu "do mesta" a jednu "von" (ta bola vzdy lacnejsia a taka ta, ze ak sa zatrhne, znici, je to "ok", ta "do mesta" je na prechadzky, na tu sa dava pozor viac). Aj keby jedna navlhla, aby mal druhu v zalohe. Do skolky nosi tu "na von". Ziadnu dalsiu ani jarnu ani zimnu som nekupovala. Tak isto ciapky, rukavice, to vsetko doma mame bezne 2 ci 3x (aby boli nahradne ak navlhnu napriklad rukavice), takze normalne ide do skolky v tych, ake ma, nema nakupene zvlast "do skolky". Oteplovacky ma tiez, tak ked napadne sneh, oblecenie si ich do skolky, nebudem kupovat zvlast doma a zvlast do skolky.

Takze by som kupila akurat tak jedny papucky, jedny softshellove gate, ktore zostanu na jesen v skrinke a bude si ich obliekat von. Inak vsetko doma mas, pripadne budes kupovat novu velkost, ale ziadne taketo nakupy do skolky nie su potrebne. Pyzamka tiez, v skolke maju na cely tyzden jedno, cez vikend sa vsetko poperie (nie len cez vikend 😅) , nas mal 3 ci 4 pyzama s dlhym rukavom, ktore sme tocili doma/skolka. Nekupovala som pri nastupe ziadne naviac. Za mna 20 teplakov je velmi vela napriklad, tolko nemame dokopy vobec, nie este len do skolky. Doma sa syn prezlieka do tenkych chlapcenskych legin, a v nich je aj v skolke, hrube teplaky ma len na von a to nam stacilo max 5 kusov, mozno sme mali len 4ie. A tie softshellove do vacsieho necasu. Aj mikiny. Mame doma, podla potreby si oblecie. Ziadne nakupy extra do skolky. Aj tak tam nakoniec je minimalne 🙈 a to nahradne oblecenie do skrinky tiez som vzdy vybrala z toho co mame, ziadne dalsie nakupy 37meho tricka. Hlavne nech tam ma komplet jednu celu sadu vratane spodneho pradla, ponoziek. Nie len zvrsky.

Potom okrem oblecenia este byva zvykom kupovat hygienicke potreby - toaletaky, vreckovky atd, to da skolka zvycajne zoznam. Niekde pri nastupe vyzaduju aj nepremokave podlozky, kym si nie su isti, ze sa dietatko nepocikava.

saxana000
23. aug 2022

Google ti povie

luccija
23. aug 2022

Ked nenosi tielka a pancuchy nedavaj mu.V skolke je teplo bude mat leginy ci tenke teplaky, ked bude vonku chladno ci mokro da si pogumovane nohavice.Do snehu a uplnu zimu su lepsie nohavice na traky a bunda.Vzdy som kuoila vacsie a mala ich ohrnute a popustala som ramienka, ale vzdy som kupila drahsie kvalitnejsie s vodnym stlpcom v sportovon obchode,aby nepremohali.Deti sa hraju v snehu, klacia...zalezi kde byvas u nas je sneh rarita.

evkamotka
23. aug 2022

Obliekas ho fajn, no chory nebyva preto, ze mu cele dni nechrchle 10 chorych spoluziakov do tvare bacile.

sasitimi17
23. aug 2022

Ani moja nebola vôbec chorá… prišla do škôlky a v zime hádam ani jeden mesiac nechodila cely 🤣

nwnw
23. aug 2022

Gumaky a prsiplast napr. u nas v skolke musia mat v skrinke.
Ja som v zime leginy davala a na to softshel,alebo aj obyc teplaky, ked bolo sucho.

nwnw
23. aug 2022

Leginy pre chlapcov kupujem Lindex s pocesanou vnutornou stranou.

greeetas
23. aug 2022

@marzuz89 kde kupujes prosim leginy malemu?

marzuz89
23. aug 2022

@greeetas rozne a ked na ne natrafim, skacem 3 metre 🤭 najlepsie byvali v H&M, mali 3balenie a mali tu regulovatelnu gumu do pasa, ale len do velkosti 98. Potom uz su klasicke a pre chlapcov som uz nenasla, skoda. Potom v Tescu, tiez 3balenia a maju pekne triezve vzory, v baleni napriklad dvoje jendofarebne a tretie sme mali sede s ciernymi zvieratkami. Mali sme aj z Lindex. Teraz nosi zase z 3balenia Tesco - modre, sede a cierne, dostali sme este minuly rok. Tie H&M vydrzali 2 roky "nonstop" nosenia na doma okrem leta 😍 rozpadli sa az teraz 😅

acsa
24. aug 2022

Niektore škôlky odporucaju za dažďa gumáky

michelle567
24. aug 2022

Panečku to 20ks teplákov? Veď o pol roka mu už môžu byť malé 😅 hrubé tepláky mu asi ani netreba v škôlke býva teplo. Keď bolo treba radšej som dala spodky + tenké tepláky, tie v šatni vyzliekol a v triede bol v spodkoch/ resp spodky+softshell na von

ivka14789
24. aug 2022

Len sa pripnem a priživím 😂❤️

zzkmetova
24. aug 2022

@marzuz89 ak je to mozne, mozem poprosit foto tych legin pre chlapc? Dik

monulienkamt
24. aug 2022

Môj syn vôbec nenosí do škôlky pančuchy, nosí tepláky, nemusí sa potom prezliekat keď idú von...a nosí ich aj na jeseň pod softshellove nohavice aj pod oteplovacky..

jaond19
24. aug 2022

Obe deti nenosili do skolky pancuchy - nevedeli to obliect a zbytocne to zdrzovalo, syn aj dcera nosili leginy pod teplakmi/oteplovackami ked uz bola zima. Tiez mikiny na zips bez kapucne - tie sa im kadejako skomolili ked si obliekali bundy. V satni mali vo vrecusku nahradne veci: 1tricko dlh.rukav, 1 leginy, 1 teplaky, 1 ponozky, 2x slipy/nohavicky.

euka210
24. aug 2022

Ani moj nebol chory 4r...kym nesiel do skolky 😁 ...o 2t uz bol doma

jarka26011
24. aug 2022

@evkamotka presne tak to je 🙈 syn nebyval chory vobec a prvy rok bol chory v jednom kuse, od neho to schytavala 2 rocna dcera, mali sme o zabavu postarane 🙈