Je možné, že by mali v škôlke tak málo hraciek?

leuska15leuska15
7. sep 2021

Presťahovali sme sa a tak sme dcérku dali do novej škôlky (z jednej obyčajnej dedinskej škôlky do druhej- cca rovnako velkej-80 deti).
Keď sa jej kazdy deň opýtam, ako sa mala, povie mi ze dobre ale ze tam nie sú žiadne hračky a ze sa nudí-vraj , iba Duplo, kuchynka a autíčka. Bola som tam na rodičovskom združení a naozaj som tam videla len tie 3 veci, ale predpokladám, že majú ostatné v skriniach.
Nechce sa mi veriť, že by to bola pravda, aj keď dcérka nezvykne klamať. Otázka znie, Myslite si, že je to naozaj možné, že by v škôlke takmer nemali hračky alebo si dcérka vymýšľa? Aký by na to mohla mať dôvod? Okrem toho vyzerá, že sa jej tam celkom paci, hovorí ze Pani učiteľky sú skvelé, jedlo jej strašne chuti, aj sa už občas hra s nejakým iným dievcatkom....

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slovakboy
7. sep 2021

@leuska15leuska15 opýtaj sa učiteliek. Veď tolko ľudí vie darovať hračky do škôlok čo majú už odrastené deti. Povedz že by mali mat toľko hračiek aby sa o Ne deti nemuseli biť. Možno ti riaditeľka povie nejaký dôvod a možno nájdete riedenie sponzora alebo sa rodičia zložia. Alebo každé dieťa donesie z domu hračku s ktorou sa nehrá a budú sa s ňou hrsť iné deti. Ja som chodil do škôlky v 1975-1977 a mali sme tam veľa hračiek aj didaktické a dokonca logickú elektronickú hru kde sa vymieňal panel s obrázkami veci alebo zvieratiek a úlohou žiaka bolo dávať dokopy logické obrázky. Automat svietil žiarovkami. A mali sme aj gramofon aj hudobne nástroje kocky autíčka o tie bola bitka.

anjelicek26
7. sep 2021

Podla mna je lepsie, ked hracky vytahuju priebezne zo skriniek (spolocenske hry napriklad, veci na malovanie, tvorenie), ako ma byt vsetko vsade rozhadzane... a teda travit vela casu vonku... skus sa popytat priamo uciteliek na tento problem - ak je hraciek malo, da sa poskladat, doniest, zbierky cez FB ci lokalne skupinu (mesto, dedina) su v tomto vcelku rychle a efektivne... mozno ale budes prekvapena z odpovede, ze je to tak zamerne... zahadzovat deti hrackami nie je uplne cielom, radsej nech sa hraju medzi sebou, hraju situacne hry, tvoria...

vilma7
7. sep 2021

Možno sú deti veľa vonku alebo robia iné veci. Môj syn majú hračky len v jednom kútiku, ináč väčšinou niečo tvoria a tak. Dokonca sú už aj škôlky kde nie sú žiadne hračky. Deti sa vyhrajú svojou kreativitou atď.

luccija
7. sep 2021

@leuska15leuska15 určite majú viac hračiek to sa mi nechce veriť.Babiky, kočíky, kuchynka autíčka, garáž to býva taká stálica v škôlke a určite majú rôzne vkladačky, puzzle, kocky, stavebnice len možno zatiaľ nevyberajú zo skriniek..

bloger
8. sep 2021

@leuska15leuska15 nemyslím si, že by nejaká škôlka mala len 3 hračky

denkatn
8. sep 2021

treba povedat ucitelke, ze mala sa pytala na hracky, ci sa do da riesit. u nas v skolke ked spravili akciu, ze rodicia mali doniest hracky, s ktorymi sa deti doma uz nehrali. ale neboli poskodone, take zanovne, tak tolko hraciek som este v zivote nevidela, co sme nanosili. naozaj plna miestnost.

1katus1
8. sep 2021

@leuska15leuska15 tak sa jej skús opýtať ako sa hrá s ostatnými dievčatami. A uvidíš. Aj dcéra mi zozaciatku hovorila že v škôlke je málo.hraciek musela objaviť ide sú a potom uz ich tam bolo dosť.

0silvia0
8. sep 2021

@leuska15leuska15 za opytanie nic nedas, budes mat informaciu priamo zo zdroja a nemusis dedukovat.

zafir01
8. sep 2021

@leuska15leuska15 moj skoro 4 rocny tiez moc neprezradi,ked sa spytam ako sa hrali, a ked idem prenho do skolky, tak v triede viditelne nemaju vela hraciek, maju ich pekne poukladane . hned mi udrie do oci, interaktivna tabula ( v triedach od 3 r ) , stoliky , male gauciky na oddych , a potom si vzdadu vsimnem kuchinku, odstavene kociky pre babiky, a regalik, v ktorom su boxy a v nich su hracky.. ked su vonku na ihrisku, maju zas odrazadla rozne k dispozicii .
najlepsie bude ak sa otvorene spytas ucitelky a uvidis

danalop
8. sep 2021

Ja byť na tvojom mieste, tak sa na to normálne opýtam. Ako pochybujem, že by v škôlke nemali iné hračky. Len nemusia mať všetko vyložené