September - nástup do škôlky

31. jan 2022

Ahojte ženy, potrebujem od vás poradiť. V septembri by mi mal syn nastúpiť do škôlky, vtedy bude mať 2r 8mes. lenže v auguste očakávame prírastok a teraz sa neviem rozhodnúť ci ho mam dat do škôlky alebo počkať Voziť by som ho musela do vedľajšej dediny a keďže muž robí na smeny tak väčšinou ja aj s malým babom. A rada by som vedela ako ste to vy zvládli ak ste boli v rovnakej situácii. Ďakujem.

nique
31. jan 2022

Prihlás jo, nemáš co stratiť. Ja som mala mladšiu malinko starsiu, a tiež som ju všade brala so sebou. A to syn ešte oplakával, ze nechce ist do škôlky. Ale nebolo mu tam zle. Len mu bolo ľúto, že som s malou doma a on musí ist preč. Doobeda som všetko postihala a poobede som sa venovala iba jemu.

stanislavicenka
31. jan 2022

Za mna nie. Uzivaj si svoje 2 poklady, a pestuj im puto. Aj pre neho to nude tazke. Pride dalsie babatko, a jeho das do skolky. Tiez som starsie
U nedala, a dalsi rok iba na 3 hodiny. Uzivaj si spolocny cas s obomi. Nas prvy rok bol uzasny,aj tazky. A takto by si si ho spravila iba zlozity

danieladeley
31. jan 2022

Prihlasku mu mozes dat, ci ti ho aj vezmu, je druha vec. A prvy rok zvyknu byt deti aj tak viac doma ako v skolke kvoli chorobam, ktore najskor prenesie aj na este neockovane babatko. Ja by som ho v tvojom pripade nedala, jednak pre tu vzdialenost a aj pre puto, ktore si surodenci vytvoria, starsi sa nebude citit odstrceny alebo nahradeny inym babatkom. Tebe sa to mozno zda lahsie, ze budes mat doma jedno dieta, ale to ranne budenie, chystanie, jazdy autom, poobedne vyzdvihovanie a neustale prisposobovanie spanku babatka a casu vyberania zo skolky a este tie choroby a adaptacia na skolku, to da zabrat a stale je to jednoduchsie so 4 a 1 rocnym, ako s trojrocnym a mesacnym.

ajka0207
31. jan 2022

Ja by som nedala, je to zbytočne skoro. Keby žiješ v meste tak ti ho ani nevezmú od septembra. Iné by bolo keby musíš ísť od roboty. Ale takto by som ho nechala doma.

basska_b
31. jan 2022

Bude ti k novorodencovi nosit choroby. Strasne skolkarske bakterie, sople, kasle a hnacky. Ani nevravim o ziarlivosti na male. Urcite nie. Ak velmi chces, daj ho v septembri 2023, to uz budete stabilizovani.

gabu_lienka
31. jan 2022

Mam rovnako stareho syna, a v juni prirastok. V meste by mi ho ani nezobrali, pokial nema tri roky, ale ani by som ho nedala. Budem doma s babatkom, tak este ma cas, je maly. Ine by bolo keby som musela nastupit do prace.. Dalsia vec - budes musiet rano vstavat a vychystat dve deti na cestu do skolky plus poobede zo skolky. A v neposlednom rade - skolkarske choroby. Dobre nam bude spolu doma 😆

nikpa
31. jan 2022

Z vlastnej skúsenosti. Pre.... že máš doma o jedno dieťa menej keď ho dáš do škôlky 😄 proti... nosiť v zime ráno sama dve malé deti, obliekať ich do overalov, bábo do fusaku, trepať do autosedačky 🙄 ja keď toto každé ráno absolvujem, domov zo školky prídem unavená ako kôň, tielko, podprda prepotené, no mám dosť, je to hneď ráno kvalitna rozcvička. Čo sa týka ďalšieho veľkého proti, sú škôlkarske chorobnosti, malý je 3-4 dni v škôlke a potom 2-3 týždne doma so soplom, kašľom, teplota, srajda a pod. Samozrejme všetko to mám krát dva lebo aj menší to od neho dostane. Rozdiel máme ten, že náš nastupoval do škôlky skoro ako 4 ročný ale tvoj keď bude mať ledva 3 roky, nechala by som ho ešte doma.

mogaa
31. jan 2022

no veď skús....s najväčšou pravdepodobnosťou ti ho aj tak nevezmú, keďže ešte nebude mať 3roky....

elizabet173
31. jan 2022

nedávala by som ho do škôlky

autor
31. jan 2022

Ďakujem za vaše reakcie. Hlavne nechcem aby ste si mysleli ze sa chcem malého zbaviť a supnut ho do MŠ pre vlastné pohodlie. Práve naopak. On je bezproblémové dieťa, veľa sa spolu hráme a hlavne rada sa mu venujem, neobtazuje ma to absolútne. Ide skôr o to ze sa bojím ze popri malom babu nebudem mat na neho čas (viem ako to bolo keď sa narodil, mala som fakt co robiť keďže spával minimálne a bola som niekoľko mesiacov k.o.)a nemáme v okolí deti na trávenie času, preto som myslela ze detský kolektív mu príde vhod. Budem to musieť ešte zvážiť lebo ste mali pravdu s detskými chorobami ktoré by nám nosil domov a tie chaotické rána, asi počkáme ten rôčik doma.

barborakl
31. jan 2022

Ahoj, ja to mám tiež podobne, ako ty. Staršie dieťa má v septembri 2r a 10mes a mali by sme mať doma ešte cca 3 mes bábo. Tiež som zvažovala škôlku, ale asi skôr nie. Moje hlavné dôvody proti sú choroby a ich prenos na bábo a 'odstrčenie staršieho dieťaťa na druhú kolaj'. Jediné čo ma trápi je či nebude do budúcna vadiť, že malý bol mimo kolektívu z hľadiska socializacie (už odmalička sme sa malo stretávali s ostatnými kvôli covidu)... Držím palce, určite sa rozhodneš správne🙂

autor
1. feb 2022

@barborakl sme na tom dosť podobne a presne ten covid všetko kazí, neda sa s dieťaťom nikam ísť. Manžel ho veľmi chce dať do škôlky kvôli tomuto, že sme s ním len doma aby sa socializoval.Neviem je to ťažké sa rozhodnúť aby som potom nelutovala ak mi bude viac doma chorý a popri ňom aj druhé babo tak ma to bude mrzieť.

luca1331
7. mar 2022

Mne staršiu minulý rok nezobrali lebo mala 3 roky až v októbri,tak je s nami (mladším bratom) doma. Ľutujem to,lebo je veľmi spoločenská a do škôlky chodiť chce a všetci o trochu starší chodia..aj sa ma pýta každý deň,kedy už bude chodiť..a na ihriskách sú do takej pol 4 len maličké deti, rovesníci v škôlkach a potom keď prídu, sú to väčšinou partie zo škôlok a nepotrebujú ďalšiu ,,cudziu" kamarátku.. takže mi to trhá srdce..ale beriem to pozitívne,s bratom sa aspoň vyhrajú, máme kľudné rána, žiadne naháňačky a obliekanie a po lete už pevne verím že ju zoberú a bude dobre.. chodí aspoň raz týždenne na krúžok (parkúr) ktorý miluje a strašne sa tam teší