Škôlka zatvorená pre vysokú chorobnosť

ukulela
5. okt 2021

Ahojte. Prosím Vás, pri akom počte chýbajúcich detí u Vás zatvárajú triedu, či celú škôlku? Resp. pri akom minimálnom počte ešte trieda funguje? A spájajú u Vás triedy, ak je málo detí? Vďaka.

hipuska
5. okt 2021

@ukulela podľa mňa to je individuálne. Naša školka.funguje spolu so školou - jedálen. Tak aj pri menšom počte detí sú schopní zabezpečiť chod škôlky

ukulela
autor
5. okt 2021

@hipuska jasne, individualne. aj my mame jedalen so ZS. Len ma zaujima, ci su zriadovatelia, ktori striktne povedia - tretinova chorobnost, zatvarame ... alebo menej, ako 10 deti v triede, zatvarame .... mame s tym v skolke problem a potrebujeme pre porovnanie ine skusenosti pred rozhovorom so zriadovatelom .... ked sme mala skolka s poctom deti 50 a chyba polovica, tak zavru celu skolku, nie aby spojili triedy. Pritom poplatok (nie maly) platia aj chybajuce deti, vari sa pre skolu dalej ... najma, ked to vyzera tak, ze sa to bude opakovat pravidelne celu zimu :(

makova333
5. okt 2021

@ukulela no ja si myslim, ze momentalne z epidemiologickeho hladiska spajat triedy nemozu.

elviku11
5. okt 2021

@makova333 u nas v skolke spajaju triedy ked je malo deti... rano ju dam do jej triedy a poobede ked po nu pridem, uz su v inej, ze boli spojeni cely den.

pininka1
5. okt 2021

Malo by byt ked chyba 30% deti.

bebotka
5. okt 2021

@ukulela u nás pred dvomi týždňami chodili do malej triedy štyri deti a do veľkej sedem nič sa nespájalo a ani nezatváralo.

ukulela
autor
5. okt 2021

@makova333 skolsky semafor spajanie neodporuca. nechava to ale na zvazeni a moznostiach zariadenia/zriadovatela. v malej skolke sa deti miesaju pri prichode, v kupelni, jedalni, na dvore ... prepojene su skupiny cez surodenecke dvojice.

heleninamama
5. okt 2021

@ukulela U nás škôlku za tie roky, čo mi tam chodili deti, zatvoril RUVZ raz a to pri chorobnosti nad 50 % detí. Bolo to v zime, klasické sople a do toho časť deti odpálili kiahne, takže deti v triedach radšej nemiešali.
Tiež je to malá škôlka vzhľadom na mesto, max. kapacita 4 truedy/ 96 detí.

ckatka
5. okt 2021

U nás sú dve triedy po cca 20 deti. Druhý septembrovy týždeň boli v škôlke piati (spolu, traja malaci dvaja velkaci). Tretí týždeň desiati. Nikto nič nevravel o zatvarani. Teraz ich je 30. Keď obedni odídu, ak ich je pod 20, idú do jednej triedy.

makova333
5. okt 2021

@elviku11 aktualne nariadenie zo 4.10.2021 "Odporúčame zabezpečiť minimalizovanie miešania žiakov/zamestnancov a striedania miestností pri vyučovaní." A tu k stravovaniu: !Podľa miestnych podmienok, množstva žiakov, zamestnancov a personálu odporúčame
stravovanie obvyklým spôsobom, najlepšie tak, aby sa skupiny/triedy nepremiešavali. "

luccija
5. okt 2021

@ukulela je to na zriaďovateľovi.Triedy sa nesmú spájať.

luccija
5. okt 2021

@ukulela to, že sa stretávajú v kúpeľni, chodbe sa berie ináč ako byť spolu v triede.Ja viem niekedy na hlavu postavené, ale je to tak.

ukulela
autor
5. okt 2021

@luccija no len ked daju argument, ze triedy sa nesmu spajat (pritom je to odporucenie) - a rano, kym je jedna ucitelka a poobede na zaverecnu tiez len jedna, su prvi a posledni ziaci spojeni .... chapem zriadovatela aj skolku, ale treba chapat aj rodica. aby z 3tyzdnov fungovala skolka 3 dni a rodic len beha po OCR hore dole :( a poplatky im bezia, lebo vsak bolo dieta aspon 1x v mesiaci v MS ...

ukulela
autor
5. okt 2021

@makova333 ale stale je to odporucenie. pri malej skolke nemas sancu zabezpecit nemiesanie. je tam velky presah medzi skupinami. jasne, ak je 10 tried, vlastne vchody, jedalne, spalne ... deti nemusia o sebe vediet. ale skolka o 2-3 triedach je nieco ine.

elizabet173
5. okt 2021

@ukulela neviem, ako je to teraz počas týchto sprísnených opatrení, ale pred tým musela riaditeľka hlásiť na hygienu, ak chýbala viac ako polovica detí a vtedy hygiena škôlku zatvorila, aby sa to ďalej nešírilo.

fiffinkaa
5. okt 2021

@pininka1 blbosť..pri 20 deťoch keby ochorelo 6 a 14 zdravých nezatvoria...myslím že 50% chorobnosť musí byť.

zuzubb007
5. okt 2021

No podla mna na zatvorenie musi byt nad polovicu deti teda aspon zo 70 % musi chybat

elizabet173
5. okt 2021

@zuzubb007 nad polovicu je aj 51%, nemusí to byt 70

pininka1
5. okt 2021

@fiffinkaa ja som v skolke robila a ked nam z 20 ostalo 13 uz sme museli volat hygienu. Kedze sme boli jednotriedka bezne aj 5krat do roka sme boli zavreti.

mogaa
5. okt 2021

@ukulela id eo súkromnú alebo štátnu škôlku? lebo to je rozdiel....ak o štátknu, tak -poplatok za škôlku je veru nízky na to že sa ti starajú o dieťa min.7-8 hodín každý deň....a a ano zatváraž by sa malo ak je v triede menej ako polovica detí.....vtedy sa zatvára trieda, celá škôlka neviem pri akom počte....ale treba pochopiť aj to že triedy sa nie vždy dajú spájať, rovnako môže byť chorý aj personál nielen samotné deti...u nás bola teraz tiež zatvorenú celá škôlka ale mali tam chrípkovú epidémiu....