Stále chorá v škôlke

lele97
30. sep 2021

Dobrý večer dcéra začala chodiť do škôlky ale viac tam nie je ako je. Jeden týždeň chodí ďalší je doma. Je to normálne ze každý druhý týždeň je chora? Kašeľ, sople, teplota. Stale to musíme preliecit takže jej dávam často lieky. Za 2,5roka bola chorá 1x. A teraz furt. Prosím napíšte vaše skúsenosti a ako tomu pomôcť. Vitamíny nepomáhajú takže ju uz nebudem ničím dopovat zbytočne.Ako rýchlo si vaše deti zvykli? A ako často byvali choré?

pribinak
30. sep 2021

@lele97 toto je pre väčšinu deti uplna klasika, že 1. rok viac do skolky nechodia ako chodia

Ale je rozdiel choroba a choroba. Keď mamsieta len nejaký sopel a kašeľ a 2 dni teplotu a keď má dieťa horúčky, doho trvajúcu chorobu, vystrieda 2 ATB a za 2 týždne je opäť takto choré
Tam už treba asi aj imunilogicke vyšetrenie. Tu si rodič s cajikom a medikom nepomôže

ukulela
30. sep 2021

@lele97 normalka. Nove prostredie, nove bacily. Musi si zvyknut. To mas este dobre... moj bol 5dni v skolke a 2tyzdne doma dokola. December a januar cely doma az sme vo feb nevybrsli nosnu mandlu .... mlafsi uz skolkarske bacily vychytal vacsinou od starsieho, takze skoncil KO az tetaz po mesiaci. Takze uspech. Vitaminy, minimalne decko by som davala.

janba
30. sep 2021

U nas tak isto. Dva tyzdne chodil, teraz dva tyzdne doma. Teplota,sople,kasel. Od pondelka uz ide, som zvedava co bude dalej.
Za prve tri roky bol chory jedenkrat.

ninakajka
30. sep 2021

Nam dr povedala ze je uplne normalne ked je dieta, ktore chodi do skolky do roka 10x chore, aj my sme teraz doma. V septembri dva krat.

mizub
1. okt 2021

Môj starší bol stále chorý. Od septembra do januára bral 6x ATB. Jedenkrát na angínu ostatok na zápal priedušiek. Vždy to začalo obyčajnou nádchou bez kašľa a prešlo do týždňa na zápal priedušiek bez teplôt, ale keďže sa stav zhoršoval boli potrebné ATB, nakoľko už bola pridružená bakteriálna infekcia a telíčko si nevedelo pomôcť. Pomedzi to mal niekoľkokrát laryngitídu. Áno všetko za tých pár mesiacov. V škôlke býval tak, že max. týždeň a potom 2 týždne doma. Raz dokonca tak, že po dvoch týždňoch bol v škôlke jeden deň. Dieťa som dala zdravé do škôlky a domov išiel s horúčkou. Už sme mali podozrenie, či to nie je psychické. No vždy to bola reálna choroba, ktorá nezmizla za 2-3 dni... Nepomáhal imunoglukán, vitamíny. Ešteže som bola na materskej s mladším, lebo asi by ma z práce v tom čase vyhodili, lebo fakt bol skoro stále doma chorý... Po Vianociach sme za peniažky, čo sme dostali kúpili inhalátor, ktorý sme používali vždy pri náznaku nádchy. Vďaka tomu mu to prestalo prechádzať na priedušky a ostalo to ako nádcha. A tiež nám veľmi pomohla soľná jaskyňa. 10 vstupov a potom sme to opakovali 1,5 mesiaci a potom vždy pred začatím školského roka.
Ako prešiel tento prvý polrok škôlky, tak už až tak chorý nebýval. Dr. to teda viac neriešila. Lenže keď nastúpil do školy, do nového kolektívu, tak opäť častá chorobnosť. Už nie až taká ako v škôlke, ale nádcha s hustými sopľami a kašľom. Na priedušky to vďaka inhalátoru neprešlo. Vtedy to Dr. začala riešiť a poslala nás za imunoalergologičkou. Tá zhodnotila, že alergia neoslabuje imunitný systém. Nasadila na podporu Bronchowaxom. Po prvom 3 mesačnom cykle dieťa presne po 2 t choré... Nasadila druhý cyklus a po ukončení som mala dieťa ako vymenené. Konečne nebýva chorý. Na začiatku šk. roka 2019 mu opäť nasadila pre istotu ďalší cyklus. Naozaj už je málokedy chorý. Ak náhodou, tak je to nádcha na pár dní.
Mladší takýto problém nemal.

mogaa
1. okt 2021

Naša chodia do jasiel - prvý emsiac v jasliach 5dníinak chodrá, druhý mesiac tieť 5dní a zbytok chorá, potom už bolo dobre a chorá nebývala....po prechode do štátnej škôlky chorá minimálne, občas soplík a nejaké krátkodobé teploty ale nič vážne ani dlhotrvajúce...teraz zmenila škôlku a tiež je od septembra "chorá" ...najskôr len soplík až teraz sa to zhoršilo že aj teploty akašel a je doma na ATB....ono je to taká klasika, dieťa si tými detskými chorobami musí prejsť a tie detské bacily sú agresívnejšie a šíria sa medzi deťmi, každé dieťa si so sebou prinesie niečo z domu(svoje bacily)...takže pri zmene kolektívu sa to prejaví na chorobách, stačí že v novom kolektíve je dieťa čo je "nosič" a to sa potom ťaká dookola kým si dieťa nevybuduje ako tak imunitu....

marianarem
1. okt 2021

@mizub Aky inhalator pouzivate a co maly inhaluje?

bubinko1506
1. okt 2021

Moji boli v septembri v skolke dokopy az 5 dni. Najprv vydrzali 2 dni, potom boli 2 tyzdne doma -sopel, kasel, teplota. Potom vydrzali 3 dni a starsi z dvojiciek opat sopel, kasel, teplota - dostal atb, zapal priedusiek. Uz su 1,5 tyzdna doma a este cely buduci budu. U nas v skolke ale nie je problem, ze rodicia daju do skolky chore dieta so soplami a kaslom, takze toto bude zas nekonciaci kruh chorob a budu viac doma ako v skolke.

brita7777
1. okt 2021

@bubinko1506 a ako to riesis s pracou, ked su tak velmi chore ?

bubinko1506
1. okt 2021

@brita7777 pracujem dlhodobo z domu a stretnutia s klientmi, meetingy riesim vsetko online. Bez home office by to neslo

andrea_ff
1. okt 2021

@brita7777 vsak toto.... ja som este doma s mladsou, ale tiez to u nas je tak, ze vydrzi 2 tyzdne v skolke a potom doma 🤷‍♀️ ja neviem, ako to budeme riesit, ked budu obaja v skolke...lebo manzel nemoze velmi chybat v praci.
Uz teraz vidim, kde si budem minat dovolenky....alebo vam to v praci toleruju? Nie vsade je mozny home office....

nikpa
1. okt 2021

@lele97 vitaj v klube, u nás to isté odkedy nastúpil do škôlky samé sople, teplota, kašeľ 🙄 vitamíny nepomáhajú. Najlepšie že nás všetkých doma už dvakrát nakazil, aj mladšieho súrodenca aj nás s mužom. Doteraz bol chorý asi trikrát za život. Podľa mňa tento prvý rok, hlavne v tomto období chorôb jeseň-jar to bude proste také, treba aby si tým detská imunita v kolektíve prešla. Tiež som z toho na prášky ale čo mám robiť...

fiafia
1. okt 2021

@lele97 nechce sa mi čítať komentáre no my sme to mali tak,že pred škôlkou nebola chorá možno raz a po nástupe do škôlky týždeň v škôlke a dva doma. Tak to bolo bez mala celý prvý rok. Pomohla nám kura Bronchovaxom na imunitu a tie rozostupy medzi chorobami sa rapídne zväčšili a priebeh choroby sa zmiernil.

lubienka39
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mizub
1. okt 2021

@marianarem od Omronu. Mame ho uz 5 rokov. Sme s nim spokojni. Ak treba, tak inhalujeme Vincentku. Pouzivam ho aj ja a manzel.

mizub
10. okt 2021

@iva237 tu vyssie v odpovediach som popisala, ako sme to prvy polrok v skolke mali my...

nelly360
28. sep 2022

My sme stále chorý aj starší a to je druhák, lebo to mladší nosí zo škôlky