Ťažké začiatky 3-ročného syna v škôlke

7. sep 2022

Synček 3r si ťažko zvyká v školke.Chodi od pondelka na pol dňa,no každé ráno plače.Ucitelka ho musí zabaviť.Potom doobeda ešte párkrát si poplace.No každým dňom pomaly lepšie.Lenze doma hovorí že do škôlky nie,aj dnes ráno keď sa zobudil hneď hovoril do škôlky nie,že nechce ísť.Hovorim mu že v škôlke je dobré,zahrá sa tam s deťmi,napapa sa a dôjdem preňho.Neviem ako mu pomôcť aby si zvykol na škôlku?

elizabet173
7. sep 2022

chce to čas. Skús mu nakresliť na rúčku napr. fixkou srdiečko, aj ty si ho nakresli na ruku a povedz mu, že keď mu bude smutno, aby srdiečko pohladkal, že ty to budeš cítiť a budeš na neho myslieť. Že ho máš rada a každý deň sa budeš po neho ponáhľať a ke%d v práci zarobíš korunky, pôjdete spolu na super výlet.

autor
7. sep 2022

@elizabet173 Skúšam aj to som mu povedala s tou pracou a korunami,no zatiaľ to vyzerá že on tam nechce chodiť.

elizabet173
7. sep 2022

to je normálne, niektoré deti tam nechcú chodiť pol roka, rok, je tam predsa pár dní

moni2522
7. sep 2022

Tiez momentalne zazivam to iste. Mam 3 - rocneho syna, zatial plakal vsetky 3 dni rano. Ale pytala som sa uciteliek, vraj hned prestane a ide sa hrat.
Ja mu vzdy poviem, ze sa ide hrat, papat, trosku spinkat a pridem. 😊 Zatial nepomaha 😁 mam 2 starsie deti a tie plakali dokopy asi 3 krat za cely cas co boli v skolke. Kazde dieta je ine. Myslim, ze tu nam pomoze iba vydrzat, urcite si raz zvyknu 🙃

ar3m1s
7. sep 2022

Ahoj ja som ucitelka v materskej skole. Spravanie tvojho syna je uplne vporiadku 🙂 sama som mala deti ktore si na matersku skolu zvykali rok. Kazde rano plac a niekedy to bol taky extrem az sa povracali. Vas syncek najlepsie pozna prostredie kde je najcastejsie cize u vas doma spolu s rodicmi... tam sa citi najbezpecnejsie a preto je prenho toto cudzie prostredie asi stresujuce. Urcite bude mat s tym problem este niekolko dni mozno aj pol roka ale cim bude starsi tak pomaly k tomu dospeje 🙂 netreba ho nechavat doma, potom si deti zvyknu ze staci par krat zaplakat a nemusi ist do skolky a tymto sposobom si na to potom nikdy nezvykne 🙂. Drzim palce aby ste to vydrzali

autor
8. sep 2022

@ar3m1s Len on chodí teraz len doobeda kvôli tomu aby si zvykol,aby nebol potom problém zvyknúť si aj na celý deň.A neplakal stále.Ked sa ho spýtam povie že nechce tam ísť,no nevie povedať že kvôli čomu nie.

ar3m1s
8. sep 2022

Nevadi ze ho teraz vyberate naobed. Bude si potom zvykat zas ked uz bude spat ale bude to prenho uz jednoduchsie. A ako som pisala vyssie deti nechcu chodit do skolky lebo su naviazane na mamku a ocka a chybaju im 😊. MS je pre nich cudzie prostredie. Dieta je zrazu na novom mieste, s novymi ucitelkami a detmi, je to premho stresujuce :/ ale ked ich lepsie spozna a zvykne si na rezim v ms tak bude dobre.

dzina007
8. sep 2022

moj plakal asi mesias a potom to ustalo... ale u nas najviac pomohlo ze ho do skoly zacal vodit tatino... nejako ked siel so mnou plakal viac ako ked siel s nim...

autor
8. sep 2022

@dzina007 Manžel ho nechce nosiť do škôlky.On nemá naňho trpezlivosť vysvetľovať že tam musí ísť.