Začala sa pokakávať ako 3-ročná

sisa183
2. nov 2023

Dobrý večer. Prosím vás stretli sa sa s tým že sa v 3 rokoch začalo dieťatko zase pokakavat ? Dcéra chodila od októbra 2022 do jaslí. Už rok je bez plienky, iba na noc. V jasličkách bola šikovná, samostatná čo sa týka cikania a kakania. Oncas sa stalo že jej ušlo cikanie ale tak to sa stáva. No nikdy sa mi nepokakala. Od septembra 2023 začala chodiť do škôlky. Adaptácia prebehla na výbornú behom pár dni. Tak isto bola samostatná čo sa týka cikania a kakania. No v nedeľu to nejakí začalo. Doma sa mi pokakala. Nejako som tomu nedávala nic za vinu, že možno len nestihla alebo to držala. Vždy len oznámila že mami ide kakať a ja už som len prišla na kontorlu. No teraz neviem čo sa stalo. Včera sa nepokakala ale od nedele v škôlke každý deň. Mame stále rovanky režim bez zmeny, mame svoje zaužívané zvyky a nemení sa nič. Stále premýšľam nad tým čo sa deje. Snažím sa jej všetko pekne v kľudne vysvetliť ale nezaberá. :/ aj dnes sa jej stala nehoda a už neviem čo s tým. Máte niekto skúsenosť ? Do škôlky chodí veľmi rada, ma rada detičky aj učiteľky, vždy mi celá nadšená rozpráva čo robili, čo papali a tak ďalej… No bojím sa toho čo sa deje. :/ ďakujem. Snáď tu nejdem nejakú skúsenosť ktorá ma trošku upokojí alebo usmerni.

kittykat22
2. nov 2023

@sisa183 a nemoze to byt zdravotne? Nejaka zmena v jedle?

sisa183
autor
2. nov 2023

@kittykat22 nemyslím si, stolica je v poriadku. Papa všetko čo jej dáme a v škôlke tak isto. :/

4stanka4
2. nov 2023

@sisa183 aj mojej sa to začalo stavať. Nie stále ale cca raz za 2 týždne. Už na mňa učiteľky krivo pozerajú ze ci je to bežné ☹ a tiež chodí do škôlky rada, neplace, vstáva ráno v pohode. Pekne sa tam naje, spi, má kamaratov tak neviem prečo sa to deje.

sisa183
autor
2. nov 2023

@4stanka4 podľa mňa učiteľky by nemali krivo pozerať ale skôr poradiť alebo podporiť. Ach… mne zatiaľ nikto nič nehovoril iba oznámili že sa stala nehoda. Ale očakávam každý deň že sa to mize stat preto to chcem riešiť skôr ako na to príde. Bojím sa že mi môžu malú vylúčiť za to.

4stanka4
2. nov 2023

@sisa183 presne toto hovorím aj ja. Prvý krát sa jej to stalo druhy deň v škôlke tak som bola z toho taka smutná ze to bol pre ňu sok a zmena a oni by hneď chceli aby sa tam adaptovala za 2 hodiny. Ja som malej sľúbila ze keď bude deň bez nehody tak dostane dobrý bod a na konci týždňa keď mala 5 dobrých bodov som jej kúpila knižku ktorú chcela 🙂 stále jej hovorím ze keď sa jej dá cikat/kakať tak musí povedať p.ucitelke, aj pred učiteľkou sa jej to opýtam tak mi povie ze do WC tak to celkom zaberá ale tiež chodím s malou dušičkou ze co zase bude

ivangeline
2. nov 2023

Moja ma 3 a pol. Do skolky nechodi a tiez sa jej to castejsie stava! ....podla mna len proste nemysli na to cikanie a kakanie. Doma chodila uz na wc...ale teraz je castejsie na nocniku,tak teda predpokladam,ze proste nestihaa..lebo na to nemysli...lebo vie ale nechce prerusit cinnost...