Je 7-týždňové bábätko nekľudné kvôli mlieku?

26. mar 2023

Ahojte mám 7 týždňové bábätko a mne už došlo mlieko takže sme na umelom. Narodil sa predčasne takže v nemocnici nám predpísali nutrilon nenatal, ale malý sa stále pučí, vystiera nohy.. Proste je celý taký nekludny.. Celé dni.. Rozmýšľala som prečo, keďže v nemocnici to bolo celkom iné dieťa a mňa napadlo či to nemôže byť mliekom. Viete odporučiť nejaké um, po ktorom nebudú bolesti brucha a zápcha? Veľmi mi vadí už aj to pučenie

janinah
26. mar 2023

Odgrgne po vypití mlieka?

juliacenc
26. mar 2023

Babatko sa stale puci a je v pohybe, hybe ruckami nozkami. neznamena to, ze je nekludne je to normalne. Naozaj len prvych par dni v nemocnici je kludne takmer bez pohybu. Kludne mozes skusat ine um, ak si myslis, ze mu nesedi. Hlavne sa nestresuj nic sa nedeje.

glorikarebeka
26. mar 2023

Je to úplne normálne, netreba zas hneď meniť mlieko pokiaľ nemá alergiu,treba vydržať
Skús probiotiká a veľa cvičiť s nožičkami, masírovať bruško
Ak sa nebude môcť vyprázdniť tak rektalnu rúrku

barbora0308
26. mar 2023

Prve styri mesiace budu proste taketo...ty budes iba hadat, ci je to mlieko, ci sa vie vykakat, ci si poriadne odgrgava, ci nema koliky, preco tolko grcka, nema reflux? Ja som tiez robila mozne aj nemozne, az neskor som pochopila, ze ono neostava nic ine iba vyckat toto obdobie a ono sa to vsetko casom napravi.
Samozrejme mozes zmiernit tieto veci, ako pise vyssie odporucania aj @glorikarebeka, tieto problemy vsak uplne zmiznu, ked bude uz babatko ako tak zvyknute na zivot mimo bruska mami 🤗. Prajem vela pevnej vole a uvidis ono to bude kazdy mesiac lepsie a lepsie.
Mimochodom moj syn sa narodil tiez predcasne, na MM bol cca. 2,5 mesiaca, nasledne mal taky silny reflux, ze som mu musela zacas zahustovat mlieko aby priberal...moje odsavanim nevydrzalo dlho, tak sme skoncili na UM. Vystriedala som asi vsetky mozne UM na doporucenie lekarov a pomohlo fakt iba vyckat, az kym sa to samo napravi. Teraz ma 10 mesiacov a stale si obcas grcne, ale uz ho neprezliekam kazdych 10 min., prve mesiace boli pre nas peklo a som rada, ze mame uz toto obdobie konecne zasebou a matersku si aj uzivam 🤗.

nika898
26. mar 2023

Za mna je to Vigantol. U deti spôsobuje koliky. Mala som to iste pri oboch mojich chlapcoch. Keďže som to netušila tak so starším som sa trápila až do 3 mesiacov s druhým som Vigantol nahradila devitom a bolo po probléme. Opäť to bolo kľudne a spokojne babatko ako v nemocnici.

anavixy
26. mar 2023

Univerzalne mlieko ktore nesposobuje traviace tazkosti neexistuje. Ked som si ja hladala taketo zazracne, vychadzal tak hlavne Kendamil. U nas absolutne neplatilo a medzicasom som pocula nazory lekarov, ze nie je dobre v nicom (neviem kvoli comu maju taky nazor)… takze najprv by som skusila vydrzat este, ak su problemy neunosne alebo dieta trpi zapchou (to znamena ze ma tvrdu stolicu, nie len ze nekaka denne), skus zmenit za v podstate akekolvek mlieko bude vyhovovat tvojej penazenke a uvidis, ci sa to zlepsi… okrem toho treba samozrejme masirovat brusko a civicit nozickami pri kazdom prebalovani, nechat dieta pokopat nozickami aj bez plienky, davat dieta na brusko, davat probiotika (Biogaia ak ma dieta bolest bruska), nosit v polohe na tigrika.

autor
26. mar 2023

A do kedy trvá takéto obdobie?

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz