Aké prejavy má zápal mozgových blán?

13. feb 2022

Ahojte, už 3 týždne som PN, najprv zápal priedušiek, potom karanténa kvôli rodinným príslušníkom s covidom. Ja mám neg. PCR.

Pociťovala som len mierne škrabanie v hrdle. Včera nám konečne skončila karanténa, vonku bolo pekne slnečno, tak som sa išla na hodinu prejsť, konečne na vzduch po tak dlhej dobe.

Ráno som si však umyla vlasy, presušila ich fénom. Keď som šla von mala som hrubú čiapku, dlhú hrubú bundu, čižmy. O pár hod, keď som sa vrátila som dostala strašnú bolesť hlavy, išla som si hneď ľahnúť. Viem, že menig. je vírusovà alebo bakteriálna, ale zobudila som sa so stuhnutou šijou. Všade čítam, že je to príznak. Nemohla som od ostatných covid pozit v rodine dostať nejakú bakt. alebo vírus a včera pri prechádzke sa mi to zhoršilo ?

Ešte rozmýslam, že vlasy asi neboli dostatocne suche, aj ked som ich fenovala, no mala som hrubu ciapku, ale tak ci som neprechla. Zajtra uz mam konecne nastupit do prace, tak dufam ze to dnes vylezim.

bolarazjedna
13. feb 2022

Hlavne príznaky sú bolesti hlavy, vracanie, stuhnutá sija, svetloplachost. Ale často sa stretávame aj s meningealnymi príznakmi tzv. parainfekčnej etiologie - čiže sú prítomné pri bežných infekciách, a o zápal mozgových blán sa nejedná. Medicínsky odlíšiť sa to definitívne dá len lumbalnou punkciou. Keď ti nebude lepšie, vyhľadaj pre istotu lekára.

oktoberka
13. feb 2022

Určite si nemala covid?

autor
13. feb 2022

@oktoberka ostatní boli chorí od minulého piatku, ja som mala tento stvrtok antigen - neg, pcr piatok negat.

veronikaszabova
13. feb 2022

Ja som mala neskutocnu bolest hlavy, zavrate a zvracanie.

oktoberka
13. feb 2022

Tak to už by ti bol pcr ukázal,to je fakt.

autor
13. feb 2022

@veronikaszabova ja mam pocit akoby ma bolelo skor temeno hlavy:/ ale dakujem

snehulak77
13. feb 2022

Brat bolesť hlavy, zvracanie, horúčky. O niekoľko dní nechodil, nejedol, nepil od bolesti. Svetlo neprichádzalo do úvahy

snehulak77
13. feb 2022

Keď lahnes, tak pri zdvihnúti hlavy to veľmi boli a ťahá

autor
13. feb 2022

@snehulak77 dakujem, budem sa sledovat aby okrem bolesti hlavy prisli aj tieto priznaky

hipuska
13. feb 2022

No, môžu byť aj tie vlasy. Teplý vzduch z fena, hrubá čiapka. Mohla sa ti hlava spariť a byť celý čas vo vlhku pod tou čiapkou

kacena4
13. feb 2022

to ze si mala na hlave hrubu ciapku ta neochrani od orechladnutia sije a krku asi to bude od toho, ponaucenie s mojrou hlavou po kupani sa v zime nechodi von

autor
13. feb 2022

@kacena4 asi to bude z toho no, vlas nebol uplne suchy :(