Ako sa vám prejavila štítna žľaza?

13. feb 2023

Ahojte prepáčte za anonym chcem sa opýtať na vaše skúsenosti s poruchou štítnej žľazy?..čo bol ten priznák kôli ktorému ste to začali riešiť a prišlo sa na to ? Či už znížená alebo zvýšená funkcia..ďakujem vopred za každú reakciu?

bajka16
13. feb 2023

Ako dieťa som veľmi priberala. Nejedla som veľa, ale tá váha išla hore. Bola som stále unavená, slabá. Mala som zhoršené známky v škole, nedokázala som sa na nič sústrediť, mala som totálne zahmlievanie mozgu. Nedalo sa mi premýšľať, v škole som nevedela ani odpovedať. Tak sa nato prišlo, keď som mala 11 rokov.

zuzkacik4
13. feb 2023

Ja som na to prisla az v dospelosti, ked som potratila..

lugie
13. feb 2023

Ja som nato prišla keď som mala 20 rokov. Mala som ekzémy, nešla som sa toho zbaviť. Kožná sa ma spýtala či nemám problém so štítnou žľazou, nevedela som. Tak som išla na odber krvi a tam sa to potvrdilo… ako mi endokrinolog nasadil liečbu tak ekzém zmizol 😂 ale inak som pred tým aj dosť pribrala, ale ja som to pripisovala sedavému zamestnaniu (aj keď je pravda že v škole som sedela tiež 🤭)
Mám zníženú funkciu…

majamat
13. feb 2023

dcera bola sledovana na endokrinologii od 3r. v 5r pi beznej kontrole dr zistila, ze jej hormon stitky poskocil vyssie, aj ked stale bol este v norme.
ona mala psomaleny rast, hoci to este nemala rozbehnute - u deti sa vyskytujepri stitke porucha rastu, ine priznaky nemala.

sestra mala zvycsenu stitku a pri zavodnej prehliadke si to vsimli a poslali ju na endokrino.

kamoska mala par mesiacov unavu, bola jej stale zima aj cez leto. no ona uz mala extremne zvysene hodnoty TSH. na taketo hodnoty sa vacsina nedostane. dokonca neviem, co niekoho poznam, co take hodnoty mal.

madla60
13. feb 2023

Mala som vysoký pulz, potom mi začalo jedno oko vyliezat, mala som vysoké hodnoty TSH, a po 4 mesiacoch mi ju vybrali.

marianarem
13. feb 2023

Moja mama mala zvysenu. Vravela, ze bola permanentne vnutorne nervozna, akoby roztrasena. A mala zvyseny vnutroocny tlak.

torrente
14. feb 2023

Na preventívnej prehliadke.

simsalabim
14. feb 2023

Kedze problemy mala moja mama, mna sledovali od detstva a pravdupovediac si nepamatam, ako na to prisli. V dospelosti zacala haprovat opat, zrazu som prudko schudla a po par mesiacoch zas pribrala.... a zas schudla (bez snazenia).

riskoh
14. feb 2023

Tras, chudnutie, ale veľká chuť do jedla, preháňanie po každom jedle, vysoký tep,pulzovanie v hlave, búšenie srdca, suchá koža, vypadávanie vlasov- hypertyreoza