Ako zistím, že mám tetániu?

nikolca
3. máj 2023

Prosim vas ako sa prejavuje tetania?a ako sa lieči?ja mam bolesti hlavy.zavrate.trpnu mi nohy celkova slabosť.ťažko sa mi dycha mam pocit že nam v krku hrčku pociťujem krče v krku mavam problemy s chódzou rečove problemy som už zufala neprijemne ma pali hlava aj ruky

katarinka89
3. máj 2023

@nikolca smer neurolog- urobí ti test a bolo by dobre ešte predtým na krv k obvodného vylúčiť nízku hladinu mg, štítnu žľazu a iné organy.

henriettak
3. máj 2023

Môže byť, že ju máš, čo sa príznakov táka, tak by to reálne aj sedelo. Sama si však nevieš diagnostikovať nič, mala by si s tým zájsť k doktorovi. Poviem ti ale, že tiež som si myslela, že ju mám, všetko tomu nasvedčovalo, dokonca mi býva na odpadnutie. A doktorka ma poslala domov s tým, že mám prísť, až keď tieto stavy budú pretrvávať aj po 10 dňoch. A ja sa pýtam, že ako mám kurnik vydržať v takomto stave 10 dní? Odporučila brať magnézium, to aj beriem, ale stále to nie je ok.

martinkatinka
3. máj 2023

Zisti to jedine lekar.

luccija
3. máj 2023

@henriettak to sa nemusí prejavovať dlhodobo ja, keď mám zvýšený stres, alebo pred menzesom to pociťujem inak nie.

simsalabim
3. máj 2023

Mne tetaniu zistili nahodne, priznaky nemam (alebo si to nepripustam), mozno to je aj o nastaveni cloveka. Diagnostikoval mi to neurolog, pri migrene.

eri444
3. máj 2023

Tetániu si jednoznačne sama nevieš určiť. Môžeš mať kadejaké príznaky, ale s určitosťou ti to vie potvrdiť len lekár, a to až po nejakých vyšetreniach, inak to nemáš šancu zistiť, to môže len hádať v opačnom prípade.

truthy
3. máj 2023

A ruky ti netrpnu? Ja napriklad toto zazivam. Trpnu mi aj prsty na rukach aj nohach, myslela som si, ze je to tetania, ale pravdepodobne to bude z krcnej chrbtice. Cize tam tie priznaky niektore mozu byt ozaj podobne.