Aký je postup pri zmene všeobecného lekára?

marietuska
7. nov 2016

Dobrý deň,
mám otázku.
Chcem zmeniť všeobecného kvôli nespokojnosti, mám vyhliadnutú už aj inú mudr. Kartu zdrav. mám u seba momentálne,lebo som si ju naposledy brala k inému špecialistovi. tak je u mna doma. So všeobecným,čo mám teraz som pred 4 rokmi podpísala zmluvu, aký je teda další postup ? Musím ísť za ním osobne niečo podpísať,alebo čo ? A aký je postup ked mám kartu ?Či to až mi povie nová doktorka,alebo ako sa to vlastne robí ? Všeobecného som nemenila nikdy

marietuska
autor
7. nov 2016

stačí iba proste s kartou ísť k tej novej mudr, a neriešiť nič ?alebo musím ešte dačo riešiť s tým starým(terajším mudr?popravde je mi to nepríjemné tam chodiť,kedže sa chcem od nich odhlásiť,a su to takí ešte aj známi, chcem to tak dostratena nechať :D poradte

akvi
7. nov 2016

Oficialne sa to robi tak, ze sa prihlasis k novemu dr. a ten je povinny si vypytat dokumentaciu od toho stareho. A tym ta automaticky aj odhlasi.. Maloktory dr. ti da kartu len tak do ruky.. Teraz by som na tvojom mieste sla k novemu, dala mu kartu a opytala sa, ci mas este povinnost oznamit staremu, ze ides od neho prec..Toto neviem, ci si povinna, ci ako to je..

marietuska
autor
7. nov 2016

@akvi aha,čiže ja nič nemusím,iba si nájdem nového lekára,a dám mu kartu,a on mi už povie,čo ďalej,alebo ?nerada by som sa tam odhlasovala,vravím,bolo by mi to nepríjemné veľmi. Chcem to nejako uhrať do stratena:D nech nikto neni urazený na mna,ale nie som spokojná.

stanulienkat
7. nov 2016

do stratena to neuhras, slusne oznamis byvalemu doktorovi, ze ides do starostlivosti k inemu lekarovi, nech si ta odhlasi z poistovne. Ak ta neodhlasi, tak novy doktor si ta nemoze zaevidovat, lebo mu nebudu chodit za teba mesacne platby.

akvi
7. nov 2016

@marietuska no opytaj sa do istoty toho noveho, ze ako to je..Lebo ako vravim, za normalnych okolnosti ta ten stary odhlasi tak, ze novy si pyta kartu..takze je jasne, ze odchadzas.. Ale ci mu musis dat ty vediet, alebo da on vediet, ked uz kartu mas u seba.. to uz neviem..

marietuska
autor
7. nov 2016

@akvi no ja by som chcela,aby to tá nová mudr. odhásila za mna, nechcem sa somáriť,je mi to nepríjemné,ona sa ma začne vypytovať prečo odchádzam a také pohľady na mna hádzať,ako aj zubárka,čo mi bolo strašne nepríjemné.hrozne...hoci mám na to právo,ale bojím sa toho, neni to príjemná vec.

@stanulienkat ale ked ma zaeviduje novy mudr? tak to automaticky hádam sa zruší u starého ta poistova,či ,?vsak nemozem mať dvoch doktorov.

alex49
7. nov 2016

starý ťa musí odhlásiť a nový prihlásiť

susanm
7. nov 2016

Ja som to riešila tak, že som si koncom roka zobrala kartu od svojej starej obvodnej...nič som jej nevravela, ona bola total mešuge, keby som jej povedala, že chcem od nej odísť, tak mi ani kartu nedá... A s kartou som v novom roku prišla k novej dr. a podpísala som s ňou zmluvu

stanulienkat
7. nov 2016

@marietuska ako pise alex. To, ze ta prihlasi novy Dr. neznamena automaticky, ze si u stareho odhlasena. Ked sa stray Dr. naserie a nebude ta chciet odkapitovat, tak sa ti dvaja doktori mozu natahovat aj pol roka a medzitym nebude poistovna platit nikomu. A kto ta bude chciet mat v kapitacii zadarmo?? Popros noveho Dr. aby to vybavil za teba, kde to nechces riesit sama. To by nemal byt problem.

marietuska
autor
7. nov 2016

@stanulienkat poprosím novu teda...

@susanm a to sa takto rieši?:D že iba prehodíš kartu a je to ?:D proste uz si k starej viac nedošla a hotovo nie ?a nič si jej ani nenapisala,ani nepovedala..
ved ja mam tiez taku mešuge,čo ma liečila cele roky iba atb vksue na všetko,aj na zapal zaludka mi ich dala,,krava jedna,a teraz mam imunitu uplne zničenu,preto musim odist,ale nechcem to vobec jej vysvetlovat tej starej,ani nič, chcem iba mat novu a nech to je bez problémov.

alex49
7. nov 2016

Nemusíš jej nič vysvetlovať, prídeš, dobrý deň, chcem prestúpiť k inému doktorovi, volačo vypíše, neviem či do karty, alebo iba do počítača, zobereš si kartu a prídeš k novému. Alebo sa jednoducho chod spýtať k novému doktorovi či to nevie spraviť on.

susanm
7. nov 2016

@marietuska tak dá sa to aj takto riešiť 😂😂 ja som sa chcela vyhnúť zbytočnej birokracii a naťahovaním s mojou starou doktorkou 😁 ...je to 5 rokov do zadu a nemala som s tým žiadny problém...ako píše alex49, to všetko zariadi nový doktor 😊

marietuska
autor
7. nov 2016

@susanm ved práve, ja to tiež takisto chcem,len mne ide o to,aby nahodne som nebola evidovana u dvoch lekárov,alebo co ešte..a nejake pokuty mi pridu casom,alebo tak...

stanulienkat
7. nov 2016

@marietuska proste len popros noveho lekara, nech zatelefonuje tvojmu staremu lekarovi a nech ti to vybavi. Nemal by byt problem.

marietuska
autor
7. nov 2016

@stanulienkat dobre,len aby ta nova to chcela takto :D len nech nepovie,ze si to mam ja riesit sama

anickaaa6aaa
7. nov 2016

Mám podobný problém a tiež rozmýšľam ako to vyriešiť. Nechcem ísť osobne za starou Dr. Kartu mám u seba. Mam vyhliadnutu aj novú dr. Rozmýšľam že jej pošlem oficiálny list ze od nej odchádzam ale nejako zrozumiteľne sformulovane.

dorottka
7. nov 2016

Jj, novy ta odhlasi, myslela som, ze automaticky, asi bezpecnejsie ale bude, ked ho o to poziadas 🙂 u zubara je to horsie, tam si musis odhlasku sama vypytat, to tiez teraz riesim, je to dost neprijemne...

marietuska
autor
7. nov 2016

@dorottka ja zubára neriešim,lebo mám stále sukromných a to neriešim nič,a bola som u tej mojej kravy starej zubárky a povedala som jej, že idem preč nech mi dá kartu a sa mi ešte vysmievla do ksichtu teraz mam iného.

@anickaaa6aaa presneee ja som v rovnakej situacii, nemusis nič sformulovať, staci iba, ze odchádzas a nakolko mas kartu u seba,tak neprídes iž k nej a bodka, ju nemusia zaujímať dovody.nerieš to,ani ..chod radšej ryychlo za novou,nech ta raadšej vezme.

anickaaa6aaa
8. nov 2016

@marietuska Moja súčasna Mudr je taká že keď prídem tak len kukne a hneď predpíše lieky ani ma nevyšetrí ani nič...Preventívka? nehrozí...proste potrebujem lekára čo má záujem..Nechodím často ale naposledý som mala hnisavú angínu, volala som jej či ordinuje že prídem a čo sa nestalo? Dokrotka nikde a nechala mi akurát recept..Tak ďakujem pekne..

marietuska
autor
8. nov 2016

@anickaaa6aaa takychto by mali zavrieť podla mna ...akoze toto moja nerobí,ale diagnozu zlu proste dava mne..a ja ju chcem preto zmeniť

simca06022011
8. nov 2016

No moje cerstve informacie su ine... aj ked nema kartu lekarka ale pacientka, treba to zorganizovat s novym lekarom.... nakolko ku koncu mesiaca sa odhlasuju pacienti, tj. stara lekarka ho musi odhlasit k istemu datumu a potom nova prihlasit.. mali by si to odkomunikovat, mne musela stara lekarka napisat do karty pacientka odhlasena ku dnu... stempel, nova lekarka mi dala zmluvu na podpis a prihlasila ma. Najjednoduchsie je to vyriesit vymenym listkom, nova lekarka ho posle starej a karta ide potom k nej.. alebo postou... ja som poslala odhlasku postou kedze lekarka bola v inom meste s tym ze kartu ona poslala priamo novej lekarke.

simca06022011
8. nov 2016

@anickaaa6aaa
@marietuska no vela stastia v hladani... mne lekarka specialistka povedala ze praktickych lekarou u nas uz mali daaavno zrusit, polka z nich nic nerobi iba posiela ludi kade tade na vysetrenia, pritom keby ich prezreli, urobili co treba, ludi by casto vyriesili aj bez specialistu...

marietuska
autor
8. nov 2016

@simca06022011 jooj,toto je strašne komplikované na výmenu jedného lekára, kriste na nebi. Ja som sa od alergologa zobrala preč minule, buchla dverami za otrasny pristup a viac som tam nešla,a bez slova som sla k inemu.neriešim ju už.
ciže aky je moj postup? to k akému datumu sa robí panebože zas ?ja uz ma z tohto statu a jeho ""pravidiel"" az zimomriavky popravde..
a to si tam nemozem dopisat ja ?alebo nová lekárka ?ze pacientka odhlasena ku dnu toho a toho? vsak ja nič s nou už mat nechcem s tou starou lekárkou...a nechcem ani len ist s tou kartou.

oni skutočne nič nerobia :( ti obvodni ,mam taky pocit..joooj boze,len vedia dat na vsetko Atb

alex49
8. nov 2016

potrebuješ tam pečiatku a kartu ani doma nemáš čo mať, lebo si tam môžeš dopísať čo chceš 😔

anickaaa6aaa
8. nov 2016

@alex49 To je pravda, hlavne že do mojej karty lekarka dopisovala lieky pre moju mamu..užasné že?

marietuska
autor
8. nov 2016

@alex49 je toto nutné?takéto zdlhavé procesy? nestačí,ked tam da stempel nova ?ze ona ma prebrala ?ja mavam stále kartu doma,lebo ja chodím stále po specialistoch lekároch a to by som tam kazdy tyzden musela chodiť aj k obvodnemu,tak obvodny mi povedal,ze mam ju mať doma..takze ju mam uz rok doma :D aby som nechodila dvakrat kade tade..
ja si tam nič nedopisujem :D a nemam to za potreby,a okrem toho,je to pisane na pc,cize to juz by som vobec nedopísala:D

marietuska
autor
8. nov 2016

@anickaaa6aaa nemám slov,čo by som na toto povedala..konečná s tými mudr. tzv.

chmeluska
8. nov 2016

Ja som nedavno menila, nova mi dala potvrdenie ze ma berie, sla som k starej ze menim doktorku a ona mi dala kartu nech si ju zanesiem ale napriklad manzelov lekar posielal postov zdravotnu kartu, nechcel mu dat do ruk.

jakales
8. nov 2016

Ja som tiez menila vseobecnu, sla som k novej ci ma vezme zobrala a ona si vypytala kartu od starej ze ma prebera. Nemusela som nic podpisovat, len u novej som podpisala... Ale pri zmene gynekologa som mala mensi problem, lebo kartu poslali k novemu ale nevyhodili ma z ich stavu tak som musela ist na poistovnu podat pisomnu ziadost. Inak by novemu gyn neuhradili vysetrenie

simca06022011
8. nov 2016

@marietuska vobec to nie je zdlhavy proces... sa ti iba zda... vybavis to kludne aj jednym listom... keby to slo navstevou jednou noveho lekara, tak by bol holubnik z toho. Prakticky lekar dostava peniaze na mesacnej baze za pacientov, teda musi odhlasit jeden aby dostal dalsi mesiac druhy lekar na teba penaize