Bardejovské kúpele - dom Eva alebo hotel Mier

nikolla88
27. apr 2017

Mamičky, aké máte skúsenosti s liečebným domom Eva a hotelom Mier v Bardejovských kúpeľoch? Poraďte... čo odporúčate viac. ďakujem 🙂

bonetka
28. apr 2017

Bola som s detmi ubytovana v Eve. Spokojnost vcelku ok. Mali sme blizko stravovanie pred domčekom detske ihrisko.Ked bolo zle počasie deti sa hrali vo velkej chodbe spolu.Určite by som tam šla znovu.

nikolla88
autor
28. apr 2017

ďakujem bonetka, a izby sú ako zariadené? koľko izieb je v domčeku?

nikolla88
autor
28. apr 2017

@bonetka a v ktorom roku si tam bola

evabb35
28. apr 2017

LD Eva má dobrú polohu je bližšie ku kolonáde a ku Liečebnému domu, kde sú procedúry. Len tam nie je stravovanie, čo je aj výhoda, lebo Ťa nebudia zásobovacie autá a kuchári, ktorí začínajú pracovať v kuchyni už pre šiestou. V LD Eva je pohoda a kľud. LD Mier je úplne na konci kúpeľov, dosť ďaleko od kolonády. Mne sa vždy viac páčilo ubytovanie v menších liečebných domoch - práve kvôli tomu kľudu. Jediná nevýhoda je, že musíš ísť aj v lejaku všade - aj na stravovanie.

nikolla88
autor
28. apr 2017

@evabb35 ďakujem, práve ten kľud hľadám.
ja som bola ako dieťa pár x v bardejovských ale na inú indikáciu ako ideme teraz s malou, takže tieto ubytovania nepoznám. bola si spokojná s vybavenosťou izby. a koľko ich tam vlastne je.

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 V LD Eva som bola dávno, takže vybavenie izieb už je určite iné ako vtedy. Nepamätám si presne, koľko izieb má LD Eva - akolo okolo piatich....ale na ten kľud a pohodu, čo som mala počas pobytu v LD Eva si pamätám dodnes. Mala som izbu s veľkým balkónom - to bolo super. Vo veľkých LD som mohla o takom pokoji tak akurát snívať. Najmä keď som dostala izbu nad kuchyňou - vtedy som ani budík nepotrebovala a na kolonáde som bola medzi prvými...Samozrejme kvalita ubytovania záleží dosť aj od spolubývajúcich na izbe. Tam je to skôr o šťastí. Ale tí rušnejší si spravidla vyberajú ubytovanie vo väčších liečebných domoch. Menšie liečebné domy majú aj iné časy na stravovanie v jedálňach ako tie veľké. Možno by bolo dobré zistiť si časy a miesto stravovania ubytovaných v LD Eva - na recepcii alebo v prijímacej kancelárii to vedia povedať a aj podľa toho sa rozhodni. Aj vybavenie izieb vedia povedať v prijímacej kancelárii.

nikolla88
autor
28. apr 2017

@evabb35
volala som a nevedela mi povedať vybavenosť izieb, HM. a mali už poslednú izbu voľnú, tak som to vzala lebo potom voľný termín až v polke augusta a to v hotely. je to neskoro a tam som nechcela ist. tak bude už ako bude 😁 uvidíme

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 Veď práve, že aj mne sa často stalo, že som nemala v na výber kvôli termínu - takže niečo také ako vybavenosť izieb som vôbec neriešila. Mala som aj hroznú izbu nad kuchyňou - odkiaľ som mala strašný hluk od skorého rána do večera - spánok po obede nehrozil..ale prežila som aj to....chodila som spávať so sliepkami, lebo som musela vstávať skoro ráno - s príchodom kuchárov a zásobovacích áut - na ten hluk pri hádzaní prepraviek s rožkami, mliekom...sa nedalo nezobudiť...

nikolla88
autor
28. apr 2017

och, tak to nezávidím. my obe potrebujeme kľud a ticho pri zaspavani,tak to by ma asi slahlo o zem 😅 ja som tušila, že už bude problém si zajednat izbu alebo termín v tomto čase.. čakali sme na papiere dlho ale nevadí. tešíme sa aj tak

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 ale veď v Bardejovských Kúpeľoch bolo vždy problém so zajednávaním ubytovania a počas celého roka. Bola som tam toľkokrát, v každom ročnom období, aj v prvom turnuse, aj v poslednom a stalo sa mi, že až na prijímacej kancelárii som sa dozvedela, kde budem naozaj ubytovaná. Pani za okienkom mi položila otázku: "Chrápete?" Myslela som, že zle počujem. A keď som odpovedala, že nechrápem, tak mi oznámila, že mám inú izbu - vraj lepšiu. Až spolubývajúca mi vysvetlila, že pani na prijímacej kancelárii jednoducho podplatila, aby jej počas pobytu nedala spolubývajúcu, ktorá chrápe. Oni tam stále robia šachy-maty s tým ubytovaním a tie najlepšie izby v najlepších liečebných domoch pridelujú len po známosti...do tých sa bežný smrtelník ani nedostane...a na vážne chorých pacientov, ktorí chodia do kúpeľov sa liečiť a oddýchnuť si - prakticky kašlú. Pritom papierovačiek a vybavovačiek okolo toho je kopec a keď nakoniec tam prídeš, tak si rada, že si vôbec tam...Prajem príjemný pobyt a hlavne nech pomôže.

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 Ale termín máte dobrý - leto v Bardejovských Kúpeľoch býva daždivé a studené, ale jar je v Bardejovských Kúpeľoch krásna.

nikolla88
autor
28. apr 2017

@evabb35 tak skúsenosti máš dosť s nimi, zažila si si toho... HM, tak ja som bola iba v Zornicke v Bardejovských alebo v Lucivnej či v Turčianskych stále v detských liečebniach. Tak neviem ako to funguje v takýchto ld. je to už skoro 15rikov čo som nebola nikde. az teraz idem s dcérkou, budeme obe liečene. ak sa bude dať za nejaký " príplatok -podplatok" vybaviť izba, tak skúsime 😆

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 Samozrejme, že za lepšie vybavenú izbu si aj doplatíš - čo myslíš, že odo mňa nechceli doplatok za tú "superizbu" nad kuchyňou? Pokiaľ nemáš známych na riaditeľstve kúpeľov...tak si v Bardejovských Kúpeľoch bežný smrtelník...veď potom napíš, ako si bola spokojná so stravou, ubytovaním, s procedúrami a s lekármi...lebo veru aj tí sú v kúpeľoch rôzni...nechcem nikoho uraziť, ale zažila som kadejakých "odborníkov".

nikolla88
autor
28. apr 2017

@evabb35 práveže v lete ideme, koniec júla. tak uvidíme aké počasie bude toho roku. a ešte sa opýtam, prispôsobujú stravu , pokiaľ máš intoleranciu atď?

nikolla88
autor
28. apr 2017

@evabb35 tak si ma veru potešila teraz... známych mám kade tade ale tam nie 😃 ok, napíšem. a ďakujem

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 stravu predpisuje ošetrujúci lekár podľa lekárskeho nálezu hneď na prvej lekárskej prehliadke, predpíše diétu s intoleranciou a samozrejme diétna sestra je povinná riadiť sa podľa toho ... ale veru nemám dobré skúsenosti. Kvalita diétnych stravovacích služieb v Bardejovských Kúpeľoch už nie je na vysokej úrovni - kuchári nedodržujú stanovené diétne postupy, často robia chyby a diétne sestry - poniektoré sú tam skôr pre parádu ... nechcú mať s kuchármi spory a tak radšej prižmurujú aj obe oči..../veru už som ležala aj na infúziách, lebo som zjedla "diétne" jedlo v domnení, že také niečo sa v kúpeľoch predsa nemôže stať a nemôžu mu podať zakázané jedlo...pacient je na úplnom konci záujmu kúpeľov. Prvoradí sú pre nich turisti z cudziny, na ktorých kúpele lepšie zarábajú ako na pacientoch. Takže určite po príchode do jedálne treba hneď s diétnou sestrou sa porozprávať o požiadavkách a potom denne treba sledovať jedálny lístok a hneď keď nájdeš chybu vyhľadať diétnu sestru a vybaviť, aj keď nájdeš v tanieri zakázanú potravinu, hneď to treba riešiť - samozrejme večer to býva problém a keď patríš do neskoršej stravovacej smeny, tiež je problém. Dokonca spolubývajúca dostala na večeru na tanier zvyšky z rôznych diét, lebo jednoducho to v kuchyni poplietli a jej nezvýšilo. Nuž, dúfam, že niečo takéto nezažijete.

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 Bardejovské Kúpele sú tak v horách a býva studené, daždivé leto - treba pobaliť aj teplejšie /jesenné/ oblečenie /ako do hôr - tepláky pre dieťa/ a uzavretú jesennú obuv vhodnú do dažďa. / Ale veď od Prešova to máte na skok, keby ste niečo potrebovali.

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 Ale tak nechcem naozaj nikoho v kúpeľoch uraziť, ale ide to tam s kvalitou kúpeľných služieb pre pacientov dole vodou, najlepších odborníkov si kúpele už asi nemôžu dovoliť zaplatiť, takže tí najlepší odborníci odchádzajú preč. Som z BB, kde máme špičkové zdravotnícke zariadenia so špičkovými odborníkmi, v ktorých sa liečia aj pacienti z východného Slovenska - takže možno aj preto som taká náročná, lebo som naučená na špičkovú lekársku a zdravotnícku starostlivosť.

nikolla88
autor
28. apr 2017

@evabb35 čistá komédia toto. dúfam, že nič také sa nestane lebo to dcéra má intoleranciu a potom je zle nedobre, keď zje alebo vypije čo nemá. ok, ďakujem pekne za rady.

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 A takisto je to aj s procedúrami. Ak zistíš, že nejaká procedúra Ti nevyhovuje, hneď to treba oznámiť ošetrujúcemu lekárovi a nech Ti predpíše namiesto nej inú procedúru, ktorá Ti bude vyhovovať a naozaj prinesie úľavu.

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 Jedna spolupacientka začala mať také zdravotné problémy z "diétneho" stravovania, že keď nepochodila u diétnej sestry, tak sa jednoducho naštvala a vybrala sa do priamo kuchyne riešiť to s kuchármi, kde im vysvetlila, aký je ťažký pacient. Nakoniec to dopadlo tak, že kuchár sa jej ospravedlnil a chodila klopať na kuchynský oblok a kuchár jej po dohode podával jej osobne cez kuchynský oblok tanier s jedlom, ktoré mohla jesť bez zdravotných ťažkostí. Lebo už aj ten kuchár sa bál, že servírky niečo popletú. Okolo stravovania pracuje toľko ľudí a keď pacient začne riešiť problém, tak sa zvyknú jeden na druhého vyhovárať.

nikolla88
autor
28. apr 2017

@evabb35 ok., tak dúfam, že nič také nehrozí, a ak by aj niečo vyskočilo, že sa to dá do poriadku.
čo sa týka procedúr na dychacku , uvidíme. nerada inhaluje, má nepríjemnú spomienku z nemocnice. takže ani doma ju nedotlacim inhalovat.
lekári v bj nie sú pre mňa podstatní lebo pomôcť mi uz nepomôžu a dcerka musí ísť aj tak na celkovú diagnostiku, takže si ideme oddýchnuť a trošku sa zotaviť.

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 Aj s procedúrami je to tak, že na niektoré procedúry sa bežný smrtelník nedostane. Buď si ich musí zaplatiť sám, nie sú hradené zdravotnou poisťovňou alebo jednoducho už nie je tam pre neho miesto. Preto je dobré hneď pri prvej lekárskej prehliadke ošetrujúceho lekára "vyspovedať" v tomto smere. Lebo aj tí lekári predpisujú pre pacientov procedúry tak paušálne - rýchlo tam v poukaze zakrúžkujú a dovidenia ... už volajú ďalšieho. Česť výnimkám, ktorí na vstupnej lekárskej prehliadke pacienta naozaj vyspovedajú, všetko mu povysvetľujú, na všetko ho upozornia, lekársky nález naozaj so záujmom preštudujú.... a potom tá vstupná lekárska prehliadka aj dlho trvá...a dlho sa na ňu čaká.

nikolla88
autor
28. apr 2017

@evabb35 tak teda ich vyspovedam 😃 dobré vedieť. ja sa poprípade ešte opýtam ošetrujúcej lekárky čo by mi pre ňu odporúčala. a uvidíme ako to skĺbiť dokopy. a zavolám do poisťovne . uvidíme

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 ...a tak kúpele nie sú nemocnica...naozaj tí rehabilitační pracovníci v kúpeľoch sú aj takí milí, ktorí to naozaj s deťmi vedia...v liečebnom dome pracuje aj veľa detských sestier, ktoré sú naozaj milé a trpezlivé...navyše budú tam aj iné deti,ktoré budú pôsobiť motivačne....a aj kúpeľná liečba už len tým, že je taká komplexná spôsobuje, že niektoré procedúry, ktoré mimo procedúr boli pre pacienta neakceptovateľné sú znesiteľnejšie a naopak...takže možno budeš aj milo prekvapená

rachel978
28. apr 2017

Pred par rokmi bol v Eve problém s plesnou. Odvtedy som tam nechcela byt ubytovana. Ten pach bolo dole hrozne citit. Potom zo zdravotných dovodov cely suteren zatvorili. Len do kuchynky sa dalo dostat. Nevuem ako to je s plesnou teraz ci do toho investovali a otravili to. Inak som mala izbu s balkonom.a jeden vecer si pratam izbu behala som po izbe len v spodnom pradle a pozeram co tu robi tato lopta nech nezavadzia ze ju dam na balkon otvorim balkon a z balkona mi vyskakuju nejaky uchylak. Cely cas stal na balkone a spehoval ma. Mala som dost strach potom.cely pobyt. Predsa len neviete co z tade ludi vystat co ho napadne. Volala som policiu jasne ze ho nechytili. Odvtedy len balkon kde sa nikto nedostane.

rachel978
28. apr 2017

Jasne ze opravili nie otravili.

nikolla88
autor
28. apr 2017

@rachel978 to myslíte vážne 😲 môžem sa opýtať koľko rokov to bolo dozadu? tak ja mám ťažkú astmu a dcéra podobné zdrav. problémy. tak dúfam, že to je uz ok. ako je to s izbami, prosím vás? všetky majú balkón. zatiaľ máme rezerváciu na c.4.

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 Tak čo sa týka bezpečnosti, v tomto ohlade vyhráva izba nad kuchyňou. Týmto som sa aj po celý pobyt utešovala a cítila som sa po celý pobyt naozaj bezpečne. Astmatici zvyknú byť ubytovaní v LD Astória, opravte ma ak sa mýlim. A celkovo v tých kúpeľných izbách je toľko bytových textílií od kobercov, cez závesy, záclony, kreslá...že alergici tam majú problém. Po celý pobyt v LD Eva som suterén nepoužívala, ani kuchynku.

evabb35
28. apr 2017

@nikolla88 Prípadne si zisti, kde sú ubytovaní astmatici. Veď oni vedia, prečo niektoré LD sú obývané výlučne astmatikmi.