Boľavý žalúdok

1. jan 2023

Ahojte dievčatá už sa obávam toho najhoršieho. Raz za čas som mala štavy (reflux) no nikdy som to neriešila. Teraz asi posledné 2 týždne nemôžem nič zjesť, zo všetkého mi je zle, picha ma v zadu na chrbte. Mám hrozné šťavy, v krku a ústach cítim hroznú horkosť, akoby zvratky potravy. Na gastro som objednaná o mesiac. Myslíte že to môže byť aj nádor ?

moonlight1210
1. jan 2023

Nie. Kludne sa len zhorsil stav nedomykavosti vyvodu zo zaludka. A kedze traviace stavy ostavali v pazeraku, tak sa mohol podrazdit a zapalit. Z toho to pichanie v chrbte. Mozes tam mat aj vred.
Nemusis sa hned stresovat rakovinou.

drzaopica
1. jan 2023

Do budúcna... aj zaha vie spraviť obrovské problemy

autor
1. jan 2023

@moonlight1210 a čo sa s tým da robiť ?

nikpa
1. jan 2023

Daj si diétu, treba jesť malé porcie a častejšie. Nezaťažovať žalúdok s ťažko stráviteľnymi jedlami ako vysmazane, štipľavé, paprika, cibuľa, sladkosti, alkohol a polotovary.... Žalúdok sa ukľudni. Nestresuj hneď s nádorom.

autor
1. jan 2023

@nikpa ale to sa nikdy už nebudem môcť najesť normálne? či to iba teraz?

moonlight1210
1. jan 2023

Teraz dietovat, nech ta to tolko neboli, nez pojdes na gastro. V nemocnici ti daju potom dalsi postup po vysetreni. Aj lieky.

drakaria
1. jan 2023

Môže čo by nemohol ale pravdepodobne nebude...mám reflux a žijem s bolesťami roky rokúce ...keď žerem tak trpím ..niekedy si nedám povedať aj teraz napr.

moonlight1210
1. jan 2023

Je mozne, ze uz nikdy sa nenajes tak ako doteraz. Druha vec je, ze si zvyknes. Aj na mensie porcie, aj castesie jedenie. Aj ba to, ze niektore veci nebudes jedavat. Zvyknes si na ine kombinacie, ktore ti budu chutit.
Ja som tiez rozmyslala, co budem jest, ked nemozem mlieko. To pride.
A potom ti to uz ani nepride. Budes mat novu rutinu.

nikpa
1. jan 2023

Mozem ti opísať len z vlastnej skúsenosti ako to mávam ja. Keď to na mňa príde tak je to vždy potom čo zjem niečo čo mi robí zle, u mňa je to hlave surová zelenina alebo keď sa viac dní po sebe prejedam, napr. teraz cez sviatky. Už cítim hrču v krku a tlačí ma na lopatkach. Čiže už viem, že nasledujúci minimálne týždeň, dva musím mať ľahkú stravu, varené zemiaky, brokolica, kuracie no vode. Potom sa mi uľaví a môžem normálne jesť, kľudne aj rezne alebo guláš si dám. Ale všetko s mierou a hlavne neprežierat sa. Takže určite sa ti uľaví ale musís tomu žalúdku dať čas a nezaťažovať ho tak. A hlavne si sleduj, čo ti škodi, neexistuje jednotný zoznam potravín pre všetkých, všeobecne sú to ťažko stráviteľné potraviny ale napr. mne škodí aj káva alebo ryža, inému zas nemusí. A môžeš si kúpiť v lekárni Nolpazu, tá ti po pár dňoch uľaví.

zuzkaa1991
1. jan 2023

Ja som z infekcie dostala zapal pazeraka....skuste na tie stavy (na kyselinu na reflux) odporucala.mi z gastra esox x one sacky brala som ich kazdy vecer pred spankom 10dni tiez som mala asi mam skryty reflux som nevedela...