Bolesť predného zuba, zubár tvrdí, že je v poriadku

neve555
12. júl 2022

Ahojte,

Uz dlhsi cas ma pobolieva predny mensi rezak. Pred dvoma mesiacmi mi na vnutornej strane bola urobena povrchova plomba. Dasno sa mierne zapalilo a pretrvava to dodnes, zub je vitalny ale pocitujem v nom mierny tlak a co je horsie, tlak citim aj v nose. Co to moze byt? Zubar mi tvrdi ze vsetko je v poriadku, aj rtg nic neukazalo. Chodim k zubarovi ako na klavir a kazdy sa na mna pozera ako na blazna. Rtg dutin je v poriadku.

lilinka126
12. júl 2022

mne nasadili mostik na mrtvy zub a hovorila som po mesiaci dr ze citim tlak az v nose ked pritlacim a ona len to nic nie je to sa ukludni.. no predstav si ze nie ani po roku nebolo dobre , zmenila som zubara a musel prevrtat zub aby sa dostal do vnutra, precistil to a wuala.. uz vyse roka je to v pohode... nechcem tym hovorit ze mas zmenit zubara ale pokial ta to boli tak uprimne moze byt rtg neviem ake.. nedala by som sa odbit.. po mojich skusenostiach uz nie. .. mozno nech ti skusi dat inu vypln do neho ze ta chemia ti robi problem.. mne robili tiez strasne vela zubov bohuzial zla genetika a musim ti povedat ze skusali vsetko mozne, a to som mala robene zuby od 4 zubarov.. a az tento to robi tak ze co opravi to drzi a neboli po mesiaci

travelllerka
12. júl 2022

Mňa od zapálených ďasien bolia zuby, ale to sa len zdá. Treba poresit ten zápal. Ja vtedy používam Corsodyl ústnu vodu a treba čistiť medzizubné priestory. Teda ak tam nemáš iný problem

janka1011
12. júl 2022

@neve555 podľa mňa je to pomalé odumieranie zubnej drene alebo už zub odumrel. V skorých štádiách to odumieranie nie je vidieť na RTG, aj u mňa to bolo tak. Tiež som furt behala k zubárovi a on nič nevidel.

petralor
3. mar 2023

@janka1011 ahoj asi aj ja mám niečo podobné. Už 2 týždne ma konštantne mierne pobolieva predný zub, bez prestávky. Nie je na ňom kaz, plomba proste nič a zubár mi tvrdí že je zdravý. Mala si to aj ty tak? Kedy ti to prerástlo do zápalu že to už doktor riešil. Ďakujem.