Bolesť prsníka

lukihomamina
21. nov 2012

Ahojte, chcem sa opýtať, či nemáte niektorá z Vás podobnú skúsenosť. Pred mesiacom som odstavila malého od kojenia. Odvtedy som začala mať dosť problémy s prsníkmi - začali ma tak zvláštne pobolievať - trhať a páliť. Lenže ľavý ma bolí oveľa viac a častejšie - pritom z neho som celé obdobie dojčenia kojila oveľa menej než z pravého. Tá bolesť nie je stále ale často. Už som sa aj objednala k lekárovi na budúci týždeň ale veľmi sa bojím. Viem, že by som nemala myslieť na to najhoršie ale moji obaja rodičia mali rakovinu (a keďže je to dedičné ochorenie), tak ma to dosť straší. Hrčku som si nenašla žiadnu ale ten prsník, keď viacej stlačím sa mi zdá trošku iný (akoby pevnejší) než ten druhý. Nemáte prosím niektorá z Vás podobnú skúsenosť? Myslíte, že to môže byť aj iné než to najhoršie. Ďakujem.

andrejka1978
21. nov 2012

Kludne to moze suvisiet s hormonalnymi zmenami o skonceni dojcenia. mna tiez boleli prsniky ked som maleho odstavila. nemysli hned na najhorsie. inak ved rakovina vraj neboli. skorej si myslim, ze sa ti to vsetko dava do "normalu" ako bolo predtym a telo sa vyrovnava so zmenami. hormony vedia narobit dobru paseku. a moze to byt aj ze sa nahromadilo trochu mlieka v mliekovodoch a teraz to trochu tlaci. uvidis co ti povie lekar a co najde na sone. ale mozno masaz prsnikov v teplej sprche by ti ulavila a ak tam ostalo este trochu mliecka tak sa uvolni a vytlacis ho von. ale skus to radsej az po tom sone ak sa bojis. drzim palce. daj vediet.

bubikova
20. mar 2014

Ahojte, chcela by som sa spýtať a poradiť. Mám 21 rokov, tehotná som ešte nebola. Už mesiac ma bolí lavý prsník, hmatom aj pohladom je o niečo väčší. Ak to bude nadalej pretrvávať budem to riešiť s mojou gynekologičkou. Zatial sa chcem spýtať vás, ak je tu niektorá čo má s týmto skúsenosti. Ďakujem za rady 🙂

luciaxy
21. mar 2014

lukihomamina vobec by som sa na tvojom mieste nestresovala. Ak si teraz dokojila, tak to bude tym. Mozes mat v prsnikoch este mliecko. Mna tiez bolel ten prsnik, v ktorom som mala menej mlieka. Stale tam mam aj taku akokeby hrcu, dr. povedala, ze to su zhluknute mliecne zlazy. Sono mam v poriadku. Ak by to bola rakovina, tak by to urcite takto nebolelo.