Mám kamarátku po lumbálnej punkcii 4 deň a tretí deň trpí veľkými bolesťami hlavy a šije. Má niekto podobné skúsenosti po tomto zákroku a ako dlho budú pretrvávať bolesti hlavy? Dr. jej tvrdia vraj, že s punkciou to nemá nič spoločné a posielajú ju na MR chrbtice. Ďakujem za odpovede!
@cerez Treba pit vela tekutin a vela vela kavy, co najviac lezat a minimalne vstavat a malo by to prejst. Je dost mozne, ze to suvisi s lumbalnou punkciou (zalezi aj od toho, aky bol dovod na nu) a ked to s nou suvisi a tekutiny na cele s opakovanou silnou kavou a kludom na lozku nepomozu, mozno bude potrebne urobit tzv.krvnu zatku, co ale robi lekar cca v mieste punkcie, kadial sa predpoklada, ze presakuje liquor a co je aj pravdepodobnou pricinou tych bolesti hlavy..
Mala. Ja som mala pocit ze mam strasne tazku hlavu a ze si je neudrzim na krku
@cerez ahoj ja som pred 3 rokmi rodila maleho cisarskym a presne toto som si prezila..neupozornili ma sestricky a ked mi maleho doniesli som sa po 12 hodinach mierne dala do polosedu a pohla hlavou a odvtedy presne 2 tyzdne som mala neskutocne migreny hlavy, zle mi bolo a bez paralenu som nevedela prezit ani den..v noci som nemohla spavat co ma tak bolela...ufffff..ono to prejde, le treba vydrzat.
@cerez ja som tiež po lumbalke a mňa také bolesti držali 5 dní... bolo to neznesiteľné nemohla som zodvihnúť hlavu chodila Som päť dní s hlavou dole. A lumbalka to ovplyvnila aj dr. Mi to sama povedala že po lumbalke môžu aj týždeň aj dva u niektorých mi dokonca povedala že aj mesiac pretrvávajú také nepríjemné bolesti.
@cerez a ešte som chcela dodať že mi v nemocnici dávali novalgin ale nezaberal mi tak som si dala mig 400 a do pol hodiny mi bolo super... ale samozrejme na každé niečo iné zaberá...
@andy03 Aj ja som rodila spinálkou a po 12 hod mi sestrička kázala napiť sa. Položila mi pohár ku stolíku a mne nezostávalo nič iné, len sa pridvihnúť a napiť. A na druhý deň až do 5 dňa ma bolela neskutočne hlava. Lieky mi nezaberali a keďže som zvracala a hrozilo mi potrhanie steh, sestričky na pôrodnici mi pomohli tak, že mi dve naškrobené plachty dali okolo tela. Jednu stočili do valca a opreli o chrbticu a druhou ma omotali. Tak som ležala celý noc na chrbte a plachta mi tlačila na chrbticu. Ráno som mala hlavu čistú bez bolesti.
@andy03
@kotuliatko1990 ďakujem za reakcie, skúsim jej poradiť Mig 400
Dnes bola kamarátka prepustená do domácej liečby.
aktualizujem tému svojim včerajším pobytom v nemocnici.. čítala som na internete toho veľa o tom ako to bolí-nebolí, že bolí hlava- nebolí.. išla som na LP s podozrením na SM, poslali ma najprv na očné, všetko bolo v poriadku a išla som na "zákrok". V Žiline mi to robili na mojej izbe na neurologickom oddelení, kde som bola cca 27 hodín dokopy odkedy som sa hlásila až do odchodu. Celkovo LP trvala asi 10 minút, aj to preto, že sa im to podarilo až na druhýkrát. Vpich nebolel, len pichlo, až potom som trošku zacítila tlak a trošku mi to prešlo do jednej nohy, ale len na pár sekúnd. Sedela som prehnutá na posteli. Ďalšie inštrukcie boli 0,5hod ležať na bruchu a 4hodiny na chrbte, piť veľa vody (už odkedy som prišla do nemocnice). Všetko som dodržala, v noci sa mi dokonca podarilo zaspať na chrbte aj keď nie som zvyknutá, určite mi aj to pomohlo... po tých 4,5hod som išla sama na wc, nemotala sa mi hlava ani ma nebolela. Trošku ma pobolieva v mieste vpichu, ale to snáď zachvíľku prejde. Zatiaľ som po LP cca 30hodín a cítim sa v pohode, takže nič z toho čo som čítala sa nepotvrdilo 🙂 verím že bude viac takých, takže kto sa bál že nepôjde, nevidím dôvod a hlavne ak to má prispieť k dobru veci 🙂 výsledky vraj až za 2 týždne, tak budem čakať...kto chcete, napíšte mi 🙂
Asi fakt zalezi od viacerých faktorov, ja len pisem ze nie je sa coho bat co sa tyka LP, ja som tiež mala stresy po tom čo som čítala, ale nakoniec dobre.. Mozno aj od toho ako kto znáša bolesť..je to individualne
Dievčatá, únavu ste mali? Môj chalanisko je druhý týždeň po LP a veľmi rýchlo sa unavý, že či to patrí k tomu, lebo až takto unavený nebýval predtým, teraz potiahne aj 4hodky spánku, výsledky ešte nemáme, až bud. týždeň.
@danielahamar ja som bola casto unavena aj predtym, ale nemam kedy spavat cez den.. v piatok mi potvrdili SM :/
Ja som mala bolesti hlavy 2 týždne spojené s občasným vracaním. Boli to veľké bolesti, stále som ležala a hľadala si vhodnú polohu. Lieky od bolesti nepomáhali. Tiež ma poslali domov v bolestiach s tým, že už bude dobre...a ešte dlho dobre nebolo.
@cerez mne robili LP asi pred šiestimi rokmi a pol roka som mávala migrény.. ale to bolo skôr tým že hneď na druhy deň ma poslali kadekde po vyšetreniach samu chodiť a tam som aj odpadla ta potom ma už len vozili na vozíku po nemocnici ale myslím že vďaka tomu sa mi to predĺžilo.. o závratoch ani nehovorím.. keď som mala prejsť na toaletu som zvádzala boj sama so sebou.. tie trvali tri týždne..
@kvecinka321 Kamarátka mala bolesti asi mesiac..postupne slabli. Závrate má dodnes, ale tie už sú príznakom choroby, ktorú jej zistili a to je meniérov syndróm. Presne ako píšeš..tiež ju posielali po zákroku všade možne.