Bolesti krčnej chrbtice ustúpili, keď som začala brať antidepresíva.

29. dec 2019

Ahojte žienky, chcem sa vás opýtať, či môže to mať nejakú súvislosť.Ide o to, že dlhodobo som trpela silnými bolesťami krčnej chrbtice k tomu sa pridala veľká bolesť hlavy a zvracanie.Rehabky zabrali na chvilku a zasa to isté bolesti krčnej chrbtice a hlavy. Potom som mala jedno zle obdobie kedy som musela brať asi 1 rok v kuse antidepresíva, no musím povedať že ten rok pre mňa bol neuveriteľný ,vôbec ma nebolela hlava.Ked lekár usúdil že už môžeme vysadiť AD tak zasa to somnou šlo do starých koľají.Bolesti hlavy a krčnej chrbtice.Takže moja otázka znie je možné aby tie AD zabrali aj na bolesť krčnej chrbtice? Pýtala som sa lekára tak ten mi nevedel jednoznačne odpovedať, iba toľko povedal, že asi som nebola v napatí v strese tým pádom som mala uvoľnený krk a krčná chrbtica nebolela.

duracellko
29. dec 2019

je možné, ja mám s psychosom. potiažami podobné skúsenosti, aj pri iných ťažkostiach, ALE: brať antidepresíva, len tak, ako cukríky v žiadnom prípade neodporúčam. ak nemáš naozaj klinickú depresiu, sú zbytočné - bez psych. účinku, a vznikne ti fyzický návyk, zároveň antidepresíva vysoko zaťažujú pečeň, až toxicky, nepreháňam, berie rôzne AD dlhoročne, a radšej by som nebrala /naštuduj si biochemické pôsobenie a metabolizmus neurotransmiterov/.

porozmýšľaj nad inou, menej drastickou terapiou - alternívna, psychoterapia

yollanda
29. dec 2019

Príčina depresie sa prejavuje rôzne. Mna palilo telo napríklad. Ale áno, je možné že to bolenie je psychosomatickeho pôvodu. Vráť sa k AD

eliska13
30. dec 2019

Určite áno, lebo, keď si bola v strese bola si napätá a z toho Ta boleli ramená, krk, hlava...oni nezabrali tie AD na bolesť ako takú, ale ty si veci neprežívala ako stresové, lebo si bola vyrovnanejšia😀minule som čítala štúdiu, že ľudia, ktorí majú migrénu mávajú tiež problémy s neurotransmitermi a serotonín a casto pomozu AD a zbavia sa migren
@duracellko tiež beriem roky a všetky výsledky v poriadku nestras ju😀veď AD sa berú aj na iné diagnózy nielen depresiu.Ale súhlasím psychoterapia je fajn pochopiť z čoho je človek vystresovaný ako pristupuje k problemom

duracellko
30. dec 2019

@eliska13 pozri, písala som svoje skúsenosti, a zdôraznila som, že nepreháňam. beriem AD 30 rokov, pečeńové testy som mala vždy dobré a napokon som skoro umrela. Pri AD sa majú robiť pravidelné pečeňové testy.
Beztak nevieme, čo presne brala.
Ide mi skôr o to, že tenzné bolesti hlavy, s ktorými má bohaté skúsenosti skoro každý sa dajú riešiť aj inak, ako zbytočne do seba pchať lieky s vedľajšími účinkami. Ja som tieto bolesti mala takej intenzity, že som odpadávala. Musela som sa v prvom rade naučiť mať hlavu s krkom vo fyziologickej polohe - doteraz na to musím dávať pozor, posilniť svalstvo, masáže mi veľmi pomáhajú a hlavne uvedomovať si situáciu: som v napatí a vedome sa uvoľniť, napr. správnym dýchaním.

autor
30. dec 2019

@duracellko prečo napokon si skoro umrela?

duracellko
30. dec 2019

zlyhávala mi pečeň

autor
30. dec 2019

a ako to dopadlo? a prečo ti zlyhavala? z liekov?

duracellko
30. dec 2019

no dobre, áno, problémy som pociťovala už pár rokov predtým, ale klasika - rozchodila som to nejak, krvné testy neukazovali nič vážne, až náhle som mala veľmi vážny stav, atď, bola som hospitalizovaná, teraz raz ročne dochádzam na prav. vyšetrenia a kontroly na gastro, pečeň je šťastie v neštastí - keď zlyhá umieraš, ale než k tomu dôjde máš šancu, pečeň veľmi dobre regeneruje. a potom musíš na celý život vymyslieť ako fungovať so základnou chorobou a liekmi /bolo to z liekov, nepijem/ a neodpáliť si pri tom iné orgány - napr. pečeń.
takže ešte raz: ak vážne nemusíš, teda, že môžeš zdrav. problém riešiť aj inak, lieky neber