Bolesti žlčníka

tanag
8. jan 2018

Dobry den,

prosim vas tie, ktore mate problemy so zlcnikom poradte ako sa stravujete? ja mam sludge a polyp zlcnika. dakujem za rady.

pininka
9. jan 2018

Ja sa hlavne vyhybam tazkym a vyprazanym jedlam, dam si ich len obcas a ked su sviatky a viem ze bude napor, tak si dam hned po jedle tabletku na travenie. Mam kamen, alenie pohyblivy, no mavala som silne zachvaty, teraz nastastie uz menej.

terezka1947
9. jan 2018

@pininka ja mám tiez kameň...trávenie ako tak ok,sem tam si dám ťažšie jedlo....ale počas ovulácie,či väčšej námahe mám pocit,že má boli...akoby taký zvláštny tlak v tej časti,či Tupá bolesť....keď ti poviem lekárovi,tak vraj to nie je žlčník,tak nechápem
Mám aj hraničné pecenovky,no bojím sa dať žlčník vín,kým je to ako tak ok...zatiaľ všetci v okolí mali po vybratí iba veľké problemy

luci009
9. jan 2018

Mne začali bolesti minulý rok niekedy v marci. V júni som išla na sono a našli mi drobné kamienky, ktoré sú horšie ako jeden veľký.
Nejako som to neriešila. Samozrejme jedla som stále rovnako. No v septembri ma to chytilo v noci a bolo to neznesiteľné tak mi muž volal záchranku. Niečo mi dali a zobrali do nemocnice. Kázali mi aby som jedla iba ľahké a zdravé veci. Žiadne vyprážané, pečené a ani kapustu. vraj ani mak nie je vhodný.
Tak som sa rozhodla ísť na operáciu lebo tie bolesti nestáli za to.
Keďže sme sa ako tak snažili o bábo🙂 nerobili mi rengen brucha.
V ten deň keď ma pustili som si spravila test a na moje prekvapenie tam bola slabá druhá palička. Keď som išla na kontrolu k doktorovi tak som mu povedala, že zrejme som tehotná. Takže operácia sa odložila a musím si zaklopať, že od vtedy som nemala žiadne bolesti. a to cez Vianoce bolo toho dosť. No chcela by som ísť na operáciu niekedy po pôrode keď bude malé trošku väčšie.

elainedeclerq
9. jan 2018

Mne nasli v 16tt vela malých kameňov a piesok, kedze som mala koliky..drzala som diétu a prešlo to, znovu som jedla vsetko zaradom..lenže po pôrode sa koliky ozvali znovu. Intenzívne a casto...diéta znovu..skoro nič som nemohla jest, ani poriadne lieky som nemohla, lebo dojcim..malá mala 6t, ked som sa rozhodla, ze musia ísť von...v pondelok som isla, v ten deň ma zoperovali a na druhý som isla domov. Dojcim dalej a som rada, ze som sa zbavila zlcnika.

elainedeclerq
9. jan 2018

A teda, žiadna zelenina okrem mrkvy, ovocie so supkami, plnotucne mlieko, jogurty, syry, nič mastné, tučné, žiadna čokoláda ani káva...pit caj The Salvac, lastovicnikove kvapky (tie som ani nestihla vyskúšať)

luci009
9. jan 2018

@elainedeclerq. A ako si to zvládla po tej operácii? Keď si mala malinku?

elainedeclerq
9. jan 2018

@luci009 prisli moji rodicia vypomahat, mama bola s malou..mlieka som nemala a ani doteraz nemam do zasoby, cize bola na UM tri dni a ja som odsavala a vylievala...nemohla som ju ani dvihat tyzden, mala uz 5kg..no aspon kontakt sme mali. Potom sme nabehli na dojcenie, aj ked bolelo, lebo mi na to tlacila pri dojceni...bolelo intenzivne asi 5 dni, ale po dvoch tyzdnoch som ani nevedela, ze bola nejaka operacia. Tvorba klesla, ale nabehla opat.

pininka
9. jan 2018

@terezka1947 ja mam pecenovky ok, nechcem si ho dat vybrat ak to nieje nutne.

tanag
autor
9. jan 2018

a neprehana vas, nezvraciate? mna v nedelu zacalo strasne prehanat asi 30x, teraz mapobolieva v obl.zlcnika , tak neviem ci som chytila nejaku gastroenetritidu alebo to moze byt z toho zlcnika?

elainedeclerq
9. jan 2018

@tanag moze tobyt byt z toho, ale sleduj si to..dlhodobe bolesti mozu viest k pankreatitide a to je este horsie ako zlcnik vraj

tanag
autor
9. jan 2018

@elainedeclerq tak pankreatitida vznikne jedine , ked vycestuje kamen a dostane sa do spolocneho duktu, inak by sa to nemalo stat.....a zlcnik vas ako bolieva..skor krcovito alebo tupe bolesti? mna tam skor tak tlaci miestami a nafukuje dost

terezka1947
9. jan 2018

@tanag mna napr.tiez tak divne tlaci nieco....ale neviem si to odsledovat,po jedle to nie je....aspon nie vzdy,no a skor ked mam ovulaciu alebo nieco tazke robim,dviham....resp.ani nie tazke,skor sa namaham viac

tanag
autor
9. jan 2018

@terezka1947 ja mam aj zisteny piesok na usg takze si myslim, ze aj nieco z toho ...

bobulko
9. jan 2018

mne sa po druhom tehu objavila hernia v pupku a teda nedavno som mala sono, kde mi kontrolovali aj polyp na zlcniku. som na diete dlhe roky, vyhybam sa mnohym jedlam. obcas zhresim a niekedy si to statocne odskacem. teraz ma caka konzultacia u chirurga, ktory rozhodne, ci s hernou zoperuju aj zlcnik.

petka575886
9. jan 2018

Ja sa sem pridám. Mala som trikrát taký strašný záchvat. Zvracala som,bolesti brucha strašné až do chrbta vystrelovali. Chcela som zomrieť tak to bolelo. A ani raz mi na pohotovosti nerobili sono iba ma poslali domov v bolestiach že nevedia z čohi to je ( Levice )... teraz som bola na sone s úplne iným problémom a zistili mi že mám asi 6 malých kameňov. Bol to šok a keďže stále kojím tak na zákrok ísť nemôžem... diétu nedržím. Len som si odsledovala že tie záchvaty prišli vždy keď som z chuti zjedla niečo čokoládové ( dvakrát tortu a raz palacinky ) takže hlavne na toto si dám pozor 🙂

cecilia68
9. jan 2018

@elainedeclerq Je to tak, pankreatický záchvat je príšerná bolesť. Po troch žlčníkových , som si ho dala vybrať, mala som 13 kameňov. Potom som bola dlho v pohode (žlčník nemám už tuším 28rokov). Ale diagnostikovali mi chronickú pankreatitídu.

elainedeclerq
10. jan 2018

@cecilia68 a to sa ako prejavuje?

cecilia68
10. jan 2018

@elainedeclerq Ak myslíš pankreatický záchvat, tak príšerná tupá bolesť, ale na stupnici do 10, určite deviatka a to mám vysoký prah bolesti. Začína v tom trojuholníku medzi prsiami a začiatkom rebier a postupuje do stredu tela, až pod lopatky.

lili16r
21. máj 2020

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu, už som zúfala. Je možné aby ma bolel žlčník a na sone nič nevideli? Začalo sa to pred dvoma týždňami takým nepríjemným a silným zovretím pod rebrami. Opakovalo sa to každých pár hodín, odvtedy to trvá každý deň. Niekedy je to taká vystreľujúca bolesť, že sa až musím niečoho pridržať, zabolí párkrát a prejde, niekedy mám také slabšie, ale pravidelné kŕče v tej oblasti aj niekoľko hodín. Bola som aj na pohotovosti, tam mi dali infúziu, ktorá nepomohla a poslali ma domov. Taktiež som bola na gastre na hadici a tam všetko v poriadku...

savmebej
21. máj 2020

@tanag ak máš polyp daj si odstranit žlčník polyp je predrakovinové stadium

savmebej
21. máj 2020

@lili16r a je to možné mne tvrdil ze mam kameňa a mala som polypy sono nie je spolahlive