Bolestivá masáž

16. okt 2022

Dobry den , som tyzden a dva dni po masazi krcnej chrbtice , sije a prednej strany ako je hrud…masaz bola velmi neprijemna a velmi bolestiva , po nej som mala modriny ako na ramenach , trapezoch , krku ( vyzeralo to ako cucfleky ) , odvtedy ma boli krk a klucna kost kade mi davala masaz + ten vacsi problem je ze odvtedy riadne akoby nepocujem , musim sa cloveka spytat na nejaku vec co mi povedal aj dvakrat…neviem , mam to dako zacat riesit s doktorkou ? Alebo je to “prirodzena” reakcia po masazi ?

viestta
16. okt 2022

Bolesti po masáži sú bežné, ale nie viac ako 48 hodin

tinkavvv
16. okt 2022

Treba to riesit. Chod k dr v pondelok.
A preco si sa neozvala pocas masaze nerozumiem. Ved kazdy maser sa pyta, ci vyhovuje sila, ktorou masiruje.

autor
16. okt 2022

@viestta Dakujem
@tinkavvv Dakujem , ja som sa ozvala ze ma to boli ale neprestala mozno po 10 minutach co uz ma masirovala 40 minut…tvarila som sa kadejako ako ma to bolelo ale ona nic aj som proste povedala ale absolutne ziadny zaujem prestat , aj teraz v piatok som mala ist ale nesla som lebo mam bolesti .

tinkavvv
16. okt 2022

Tak sa zdvihnem a odidem. Fakt nerozumiem. Alebo sa ozvem druhykrat a hlasnejsie.

Kazdopadne s tym uz teraz nic nespravis, ale k dr by som isla. Mozno to spolu nesuvisi.

jasminkaj
16. okt 2022

Tiež masírujem, ale klientom vždy hovorím, že máme spolu komunikovať (to je základ). Šiju vám masírovala v sede? Ak áno, nie je nič ľahšie ako vstať zo stoličky a odísť. Čo sa týka bolesti - za normálne je považovaný opuch, začervenanie, bolesť na dotyk, dokonca aj horúčka, zimnica.. to je všetko reflexný účinok. Niektoré reakcie môžu trvať až 7 dní. Určite by som danej masérke dala spätnú väzbu, aby vedela, že vám to bolo nepríjemné. A najlepšie priamo po masáži na mieste.
S tým, že by človek začal zle počuť, som sa naozaj ešte nestretla. Ak bude tento stav pretrvávať, určite by som vyhľadala lekára.

ankare
16. okt 2022

@jasminkaj ty si masérka? Môj manžel bol raz na masáži a povedal,že nikdy viac. Veľmi ho bolel chrbát. Ja som mu povedala,že je to isto prirodzená reakcia tela. Je stavbár, má.tazku robotu.

tianna
16. okt 2022

@ankare ja som bola na masáži tiež raz v živote a veru nikdy viac.. rozbitá som bola minimálne týždeň 🙄

jasminkaj
16. okt 2022

@ankare keď príde niekto prvýkrát na masáž s poriadne stuhnutým svalstvom, verím, že ho bolí celý človek niekoľko dní 🙂 Na prvýkrát sa ani nedá všetko rozmasírovať dôkladne, až na niekoľkom sedení... odkazujem mu, že druhý, tretí alebo štvrtýkrát by to bolo lepšie 😉

janinah
16. okt 2022

To je na sťažnosť,modriny po masazi nie sú prípustné.

slafi6996
16. okt 2022

Ja mám dlhodobo problém s krčnou chrbticou, posledný cca rok aj s uchom, nepočujem naň dobre a mám pocit upchatého ucha, bola som aj na MR cez ORL. Uzavrelo sa to, že príčina je v krčnej chrbtici. Ale práve kvôli tomu, čo popisuješ sa neviem odhodlať na masáž, pretože nájsť dobrého maséra je umenie...moja krstná skončila po masáži na pohotovosti....

jasminkaj
16. okt 2022

@janinah modriny sú reflexné účinky masáže.. spolu s opuchmi, svalovicou, bolesťou na dotyk.... Samozrejme, bolesť ucha je neprípustná.

autor
16. okt 2022

Dakujem velmi pekne za odpovede , zhrniem to tak bola som pri fyzioterapeutke kvoli tomu ze mam problemy s krcnou , popozerala si vsetky papiere od lekarov a tak ma zacala masirovat , najskor to bolo prijemne ale dalej sa tie bolesti stupnovali…niekolkokrat som jej vravela ze ma to boli aj ked ano mate pravdu mala som odist ked nerespektovala moje bolesti len ze mi to nedalo a ostala som len preto zevraj je velmi dobra fyzioterapeutka a ze dako ma pomasiruje , ze mi to pomoze…
@jasminkaj nie , siju mi masirovala v lahu , lezala som cely cas…

jasminkaj
16. okt 2022

@autorka Myslím, že dodatočne už nič nevyriešime. V každom prípade, už viete, že ozvať sa treba ihneď na mieste a nečakať. Masér/fyzio má prejsť na iný tlak/hmat/sval... Ani ona nepostupovala absolútne profesionálne keď nepočúvala klienta. Moja švagriná bola na masáži tváre a fyzioterapeutka jej masírovala očné buľvy 🙈 Niečo, čo sme sa na prvých hodinách učili, že je absolútne neprípustné... tiež som tomu nerozumela 😨
Išla by som za ňou ak sa Vám dá, a opísala by som jej moje problémy po takejto masáži (!)

macikovaiveta
16. okt 2022

Určite choďte za ňou a povedzte, aký problém Vám spôsobila , je to jej chyba , nedajte sa, možno pomôžete ostatným .

denopeno
17. okt 2022

@jasminkaj Ja síce trošku iným smerom....ale masáž chrbta - klasická 20minútová vrámci procedúry v cene relaxačného pobytu. Opýtam sa ťa, keďže si masérka: je prípustné, ak sa masiruje aj zadok? Podľa mňa asi nie, pretože na masáži chrbta som bola niekoľko krát a nikdy mi nikto sedacie svalstvo nemasíroval. Mojej kamarátke sa to stalo, že masér (starý pán) jej masíroval aj sedacie. Vraj to bolo príjemné 🙂 Eťte na masáži chrbta nebola, preto sa ma pýtala, či je to súčasť masáže chrbta. Tak sa pýtam na tvoj názor 🙂

jasminkaj
18. okt 2022

@denopeno áno je to normálne, dokonca je to žiadúce 😉 Masáž chrbta bez rozmasírovaných sedacích svalov nemá taký efekt. Úpony mnohých svalov chrbta sú práve v oblasti sedacieho svalu (zadku). Takže masáž chrbta bez zadku je síce OK, ale oveľa lepší a zdraviu prospešnejší efekt to má len spolu. Ja osobne sa vždy spýtam či môžem, sú ľudia, ktorí si to neželajú z hanblivosti atď.. a naopak, niektorí sa mi už vyzliekajú sami, lebo sami cítia rozdiel 🙂 Tvoja známa narazila zrejme na dobrého maséra (mnohí dnešní instatní rýchlo-maséri prácu flákajú), ale na druhej strane vždy hovorím, že všetko je o komunikácií a mal jej povedať čo ide robiť a či je s tým ona OK 🙏

stanulienkat
18. okt 2022

@denopeno kazdy poriadny maser ti masiruje zadok. Aj bedrove klby. Ved to ma velky suvis s celou chrbticou. Len to uz malokto robi, lebo ludia potom spriadaju konspiracie na nete..

@tinkavvv naco by s tym isla k dr? Co jej ako urobi? Priste mnoho maserov ma silnejsi tlak, resp ludia nie su zvyknuti chodit k maserovi. Mne vzdy povie maser, ze do 3 dni bolest odoznie.

kvetinka75
18. okt 2022

ja chodím každý mesiac na masáž k fyzioterapeutovi. Zo začiatku som chodila aj 2x do týždňa, potrebovala som poriadne rozmasírovať stuhnuté svalstvo. Myslela som, že z kože vyskočím. Aj ma upozornil, že to musí bolieť, hladkaciu že nerobí, že to nemá efekt. Tak som vydržala. Modriny som nemala ale pár dní som bola ako zbitá. ALE už po 2 týždňoch som videla efekt. Teraz chodím 1x mesačne a už to tak nebolí ale masáž na niektorých miestach bolí, ak má byť účinná. Jasné, že nie až tak, že človek omdlieva od bolesti, ale ak chce niekto iba pre relax nejakú relaxačnú, kde nič nebolí a človek si oddýchne, nech hľadá relaxačné, oddýchne si duša ale telo zostane nerozmasírované a problémy zostanú. Ale keď veľmi tlačí, tak poviem že slabšie, každý má iný prah bolesti.

tinkavvv
18. okt 2022

@stanulienkat no strata resp. zhorsenie sluchu je podla mna dovod na navstevu dr. A hlavne ak sa to po tyzdni nezlepsilo.

denopeno
18. okt 2022

@jasminkaj Ďakujem, tak som sa aj ja dozvedela niečo nové. Odovzdám jej tvoj názor.

lusiafofo
8. máj 2024

@jasminkaj ahoj môžem ti napisat