Bradavice na chodidle

lauri2111
30. jan 2016

Prosim vás nedávno cca dva týždne sa mi urobili na chodidle veľmi bolestivé bradavice .Moja noha vyzera odporne ,nikdy som sa s tym nestretla .Zrazu ani neviem ako sa mi v strede urobila taká žltá bodka a začalo sa to okolo vysusovat a bolieť .Natierala som hneď duofilmom ale nepomáhalo aj sa mi spravili ďalšie a teraz uz neviem dostupovat na nohu je to neznesiteľná bolesť ,naozaj som zúfalá .Uz som si nie istá ci su to naozaj bradavice alebo to môžu byt kurie oka .Ta co je najnižšie som si ju po prelepení leukoplastom následne nechtiac vytrhla to bledozlte vo vnútri a narástol taký palivy pľuzgier. Pred dvoma dnami som bola na vypálení dusíkom to neprajem takú bolesť zažiť nikomu naozaj a nemam pocit ze sa to lepsi :( Ďakujem vopred za pomoc a rady.

0silvia0
30. jan 2016

@lauri2111 ak nemáš bradavice veľmi dlho, čiže mnoho rokov, toto by ti mohlo pomôcť:
https://www.prezdravie.sk/acetocaustin-0-5ml-na...

tova
31. jan 2016

tam je hnis nejaky to zlte v strede. (namoc na 20 min. do silnejsie slanej vody, alebo na vatu nasyp sol a daj nato trocha vody prilep s leukoplatm. do 30 min. by ta koza mala zvlhnut a v strede vytiahnut hnis von, alebo tesne pod kozu , potri alkoholom a ihlou pichni aby to vyslo vsetko von, potom nesyp septonex. Bradavice su len take dive maso tvrde. Dcera to prave ma aj ja, natierame to roztokom a pomaly sa to susi a vrstvy sa odlupuju ako sucha koza.

mrskova
31. jan 2016

no ja dom natierala duofilmom, ale dlho.. nieco vyse mesiaca .. mozno aj viac.. a nasledne to pomaly mizlo.. dusik nie, ja dom bola raz a som myslela, ze umrem.. mala som to aj na ruke.. takze chapem..ale nasla slm par rad babskych.. kde nefunguje medicina , treba vyskusat aj toto :
Ráno a večer nakvapkajte na bradavicu šťavu z citróna alebo šťavu z roztlačeného cesnaku.
Večer nakrájajte cibuľu, nasypte na ňu soľ a nechajte do rána vylúhovať; vzniknutú šťavu nanášajte na bradavicu dvakrát denne.
Pred spánkom priložte na bradavicu obväz namočený do jablčného octu alebo plátok cesnaku a nechajte pôsobiť celú noc.
V sezóne vytlačte každý deň na bradavicu kvapku šťavy zo stonky púpavy lekárskej.
Ráno a večer potierajte bradavicu výťažkom z nechtíka lekárskeho a v priebehu dňa popíjajte čaj z lopúcha, púpavového koreňa alebo ďateliny lúčnej.
Dvakrát za deň nanášajte na bradavicu kvapku aromatického oleja: citrónového, melaleukového alebo levanduľového (dbajte, aby sa olej neprenášal na okolitú, neinfikovanú kožu)

lauri2111
autor
31. jan 2016

@tova Ďakujem vyskúšam ale na tu spodnú co je ako pľuzgier vyvýšená neviem či to je dobrý nápad soľ dávať strašne je to citlivé :(

sissy27
31. jan 2016

Bradavice sú v podstate vírus, žiadne mechanické odstránenie problém nerieši... Treba posilniť imunitu - dcére perfektne zabrala hliva ustricová, do dvoch týždňov všetko zmizlo bez vypaľovania a iných nezmyslov.

dadka1005
31. jan 2016

Nám pomohlo prikladať na noc strúčiky cesnaku namočené v octu a ocot sme ešte pôsobili,to som mala naložené v pohári,kým sme nemenili. Treba však trpezlivosť, výsledky sa dostavili po mesiaci. Tak veľa trpezlivosti

lauri2111
autor
31. jan 2016

@dadka1005 ja som uz dve noci skúsila citrónovú kôru v octe ,no ved to ze treba trpezlivosť len ma to obmedzuje nemôžem sa hýbať poriadne .Ale čítala som aj o cesnaku len sa bojím ci mi nevyzerie aj zdravú kozu okolo .

vvia
31. jan 2016

Booze tema pre mna uz 3x vypalovana jedna bradvica a nic!!!

lauri2111
autor
31. jan 2016

Je to strašne uz sa za to hanbím spravil sa mi aj na hornej pľuzgier tie pľuzgiere nehorázne pália bolia :((

dadka1005
31. jan 2016

Tak tie strúčiky nakrájaj na kolieska, aby nezasahovali na zdravú kožu. Čítala som aj, že sa môžu namacat chodidlá striedavo v horúcej a ľadovejVode vraj odumieraju korene bradavice.

bubelko
31. jan 2016

@lauri2111 toto nevyzera ako bradavica... to vyzera ako nejaka kozna infekcia...

lauri2111
autor
31. jan 2016

@bubelko ja uz som zúfalá naozaj neviem ,ale Na koznom ked mi to išla vypalovat sestra to videla a tvrdila ze bradavice

tova
31. jan 2016

@lauri2111 s vypalovanim ci nezaviedla infekciu. To zlte je hnis, treba sa najprv zbavit a potom liecit, mastit zasusit, zabit virus. Slanu vodu len na zlte oka kde je hnis. Ja mam na sebe odskusane to vyzerie kozu. musis kazdych 10 min. pozerat, nie ze pojdes tak spat.

plnenapaprika
31. jan 2016

Skusala som imunoglukan , issoprenosine, hlivu, duofilm, este nejaky gel co bol len na predpis, bolestive vypalovania ani neviem kolko rokov...bolo to len horsie, donekonecna odlupovat kozu, sirilo sa to po tele, hnusny virus...potom som na zaklade testov na potravinove intolerancie prestala jest co mi vyslo v testoch zle (kvoli inemu zdravotnemu problemu) a zmizli vsetky. Doteraz nezabudnem na to prekvapenie. Takze za mna- liecit zvnutra. Good luck!

ivetz
31. jan 2016

@lauri2111 Na tvojom mieste by som zmenila lekara. Nie kazdy kozny riesi bradavice vypalovanim. Syn ma tiez na chodidle bradavicu, kozna povedala, ze ona bradavice nevypaluje. Predpisala mu verrumal - syn natiera, vystrihuje a pomaly sa mu to hoji. Kedze teba to boli, nie som si ista, ci su to bradavice. Syna to totiz neboli.

mijo53
31. jan 2016

dcérka keď bola mala asi 4-5 rokov začala plakať, že ju bolí nožička. a na klenbe nožičky mala bradavicu. To bolo nejaké Božie riadenie, že som na druhý deň v časopise čítala, ako sa zbaviť bradavice: zobrať kávovú lyžičku, zohriať nad ohňom a priložiť na bradavicu tak aby sa človek nepopálil, iba taká intenzita tepla, akú človek vydrží. opakovali sme to niekoľkokrát za sebou a asi po 3-5 dňoch /už nepamätám/ prišla za mnou dcérka, že ma dieru v nohe. ta bradavica ozaj vypadla a ostala dierka, ktorá sa postupne zcelila. Po nejakom čase možno roku - dvoch sme išli s kolegyňou z práce, bývame blízko seba a hovorí, že musí ísť so staršou dcérou na vypálenie bradavice /tá jej dcéra mala tak do 10 rokov/, Povedala som jej , nech skúsi s tou lyžičkou, bála sa, tak povedala, že ju pošle aj s lyžičkou k nám. Ukázala som jej ako sa to prikladá, a vypadlo to aj jej. Skúste, ktorá máte tvrdé bradavice. Ja som nikdy nemala bradavice, až teraz mám na ukazováku pravej ruky 2, ale mäkké sú, tak sa bojím s tou lyžičkou . Doporučovala mi jedna pani, aby som si kúpila propolisovú tinktúru, že ona to mala a jej to zmizlo. Zajtra idem kúpiť.

mihula
31. jan 2016

ja som mala na nohe na pate bradavicu,vyskusala som hadam vsetko co tu bolo spominane a nic.tak som sa vybrala na kozne.Vypalili dusikom.Ale....nechali mi tam koren,lebo to bolo hlboke.Po pol roku sa mi to tak rozbujnelo,ze uz som neobula nic a narastlo to do velkosti dvojeurovky.Uz ma poslali na kozne do nemocnoce a tam,pani primarka povedala,že ona uz s tym nic neurobi a ze si to mam sama natierat a vystrihovat.Tak som si nasla ortopeda a ten zalomil rukami,ze ako toto mohli kožiari takto zanedbat.Co vam budem hovorit,umrtvenie chodidla a vyrezanie,kedze pata sa neda zosit,ja som dva mesiace nechodila,iba skakala po byte.dnes je tomu pol roka,ono sa to zatvorilo,ale narastla mi tam akasi krusta,alebo čé to je a tlaci to v topanke tak ci tak.A to si zas len mačam a natieram olejmi a mastami aby to zmaklo a nic.No neviem co dalej,chyta ma hroza ked pridu sandalky

dana_l
31. jan 2016

mne vypalila kozna dusikom. ten pluzgier je normalny po vypalovani. ked pluzgiere odpadnu tak by mali byt prec aj bradavice. al ak si ich mala hlboko a ona dostatocne hlboko nevypalila dusikom tak nebudu prec.
pockaj kym nebudes mat nohu v poriadku a ak tam este nieco najdes tak chod este raz ku koznej na vypalenie alebo skus ich znicit inym sposobom.

v zahranici je mozne kupit si domaci pripravok na vypalovanie bradavic, ktory je tiez na zaklade dusika. ja som tak robila tiez dcere.

pozor aby ti to nekrvacalo lebo krvou sa ti to rozmnozuje

maminecka2
31. jan 2016

Ahoj, to zlte presvitaju korene. Po vypaleni sa to hoji par dni, je to bolestive, bolave, skus este vydrzat nez budes do toho zasahovat. Inak u nas v lekarni predavaju aj nejaky zarabany roztok na bradavice, nesmie sa to potom naniest na zdravu kozu. Ale taketo velke by som radsej neriesila sama. Ak sa Ti nezda postup vyhladaj ineho kozneho, ale az o par dni, daj tomu cas. My ako deti sme to tiez mali, rozsiahle, kazdy vecer sme z leukoplastu vystrihovali kolieska, nalepili, aby sa ochranila zdrava koza, potom naniesli mast nejaku z lekarne, zaviazali. Potom rano asi 10 min. mocili vo vode a potom mechanicky manikurovymi pomockami vydlabavali korene. Trvalo to urcite min. 2 tyzdne, mozno aj viac, uz neviem. Tie korene boli dozlta s ciernymi akoby hlavickami, fuj. Ale zabralo. Je to inak virusova infekcia, bezne to chytis kdekolvek, treba sa chranit pred dalsou nakazou a teraz dosledne chranit clenov rodiny, je to vysoko infekcne.

lauri2111
autor
1. feb 2016

Z pľuzgierov mi vyteká voda ... A dnes mi samo odpadla ta sucha koza a zasa sa tam tvorí pľuzgier ,je to v strašnom stave ďalšia nová kozna ma objednala až o mesiac skôr sa neda a k starej ist uz nechcem :(

maminecka2
1. feb 2016

@lauri2111 Neviem presne ako to ma vyzerat po tom vypalovani ale viem ze ked to chirurg robil jednemu pacientovi povedal mu ze to bude niekolko dni bolave, mozno je to este v ramci toho. Snad sa to skoro zahoji.

errorka
8. feb 2016

mne pomohol med 🙂

mamina777
21. aug 2020

Zdravím, niečo podobné mám teraz ja, čo nakoniec zabralo?

lauri2111
autor
21. aug 2020

@mamina777 dobrý deň pravdu povediac som na to už úplne zabudla že som to mala v takom štádiu na nohe a mala som to v zime na prste na ruke asi dva alebo tri x na tom istom mieste sa to vrátilo a zas som bola z toho zúfalá a teraz pozerám tento príspevok že bože to bolo presne to , duofilm nezaberal vypalovat som to nechodila ale kozna bola ina a tá mi povedala že infekcia do bradavice sa dostala alebo teda že je to hlavne infekcia vypustila mi to strašná bolesť išla z toho len voda a dávala mi nejaké fialové na to v ambulancii a na doma na potieranie framykoin zmiešaný 1:1 s ichtamolovou masťou a zabralo musím poklepať odvtedy pokoj a cez deň som to mala s tým potreté a prekryté obvazom na noc voľne nech to dýcha a schne lebo som to mala vždy až rozmočene z tej tekutiny a masti .

lauri2111
autor
21. aug 2020

@mamina777 a na začiatku to vyzeralo presne ako tie žlté na nohe alebo tie pluzgiere .. plus som mala pocit že som si to vždy ako keby len viac zhoršila a popálila keď som to hneď začala ako blbá potierat tým duofilmom , aj kožná povedala že to mohla byt aj možno reakcia na ten prípravok .

nika1224
24. sep 2021

@lauri2111 to su kurie oka nie bradavice

matildam
24. sep 2021

Rýchlo zmeniť kožného lekára. Niekedy na to zaberá ošetrenie laserom, kt. je nebolestivé, po ošetrení rana cca 2-3 dni pobolieva. Jedno ošetrenie stojí cca 30-40€, v ťažších prípadoch sa musí opakovať. Zistite si, kde vo vašom okolí ošetrujú laserom, možno to vyriešia omnoho skôr ako vaša lekárka...