Čo mi spôsobuje príšerné svrbenie kože?

jarmila128
11. apr 2021

Ahojte , chcela by som sa opýtať čo môže spôsobovať svrbenie kože. No svrbenie mi začne stále v noci a po sprche stále má svrbia lýtka , dnes má začalo svrbieť aj stehno a nakoniec má strašne svrbí pod rebrami na bruchu no tak že sa v noci budím na to ako má to svrbí niekedy nemôžem spat celu noc . Prosím čo mám robiť trápim sa už niekoľko noci .

licc
11. apr 2021

Alergia alebo sucha pokozka. Odporucam mazat bioderma atoderm intensive baume, zlepsil by to v oboch pripadoch. Pripadne tabletky na alergiu kratkodobo. potom pripadne konzultovat s alergologom, ked by to pretrvavalo. Keby nepomohlo, potom treba s lekarom, mohla by to byt aj pečeň.
(Farmaceut)

kikavadi
11. apr 2021

Súhlasím s odpoveďou vyššie. Este dodam, ak ste náhodou tehotná, treba vyšetriť pečeň čim skôr, ak vás svrbí telo. Treba s tým oboznámiť gynekológa.

snowflake07
11. apr 2021

@jarmila128 moze to byt hocico.Moja teta taketo svrbenie dostala pred 2 rokmi.Ako keby jej to prechadzalo po celom tele.Az po roku jej zistili,ze je to priznak depresie.Ked to nebude kozny problem skusit navstivit aj psychiatra,nech s tym nezijete roky,lebo casom to moze prejst do hroznych stavov.

petus998
11. apr 2021

@jarmila128 ja mam toto oste po sprche ale ja mam strasne uchu pokozku ja som non stop v sprche aj 3x do dna neni dna kedy by som tam nebola aspon dva x to je najvasci problem co moze clovek robit nestiha sa tvorit to kozne mazivo

leona45
11. apr 2021

Pecen. Dajte si urobit pečenove testy

licc
11. apr 2021

@leona45 ak zo dna na den zacne svrbiet koze, pecen nie je prva volba. Je viac jednoduchsich vysvetleni. Zavazne ochorenie pecene nie je uplne najbeznejsie z toho.

leona45
11. apr 2021

@licc mna ked svrbela koza, prve co urobili boli pecenove testy.

karpina
11. apr 2021

Nočné svrbenie môže značiť aj vážnejšie ochorenie, nemávaš aj nočné potenie?

moniocko
11. apr 2021

Môže to byt aj zihlavka, ja som to mala ked som bola tehotna, a sestra zase po pôrode... Dostala som na to lieky, uz si nepamätám, ako sa volajú... Ak môžem odporučiť, nesprchuj sa v moc teplej vode 🙂

ariannazara
11. apr 2021

Nechcem ta strašiť ale v novom čase pre ženy alebo báječné žene je článok kde Aneta Pariskova písala ze tiež ju strašne svrbelo telo keď jej zistili rakovinu a moja mama mala nenormálne stavy rok ju svrbela koža a tiež rozmýšľa teraz že odkedy jej zistili rakovinu prsníka a lieči sa tak už jej to prestalo. Skus ísť k doktorke na kompletné vyšetrenia nieje to sranda mama tiež nonstop brala zodac každý ju odbil alergia 😣