Čo pomôže na vaginálnu mykózu počas dojčenia?

8leila8
23. mar 2012

Ahojte mamicky, chcela som sa vas spytat na vaginalnu mykozu. Trpim nou uz asi pol rok a opakuje sa tak asi kazde 2 mesiace uz som zufala. Gynekologicka mi napisala vag.tabletky Gyno-pevaryl 50 aj mi pomohli ale po 3 tyzdnoch sa to zase vratilo. Uz som sa liecila aj spolu s drahym, kupila som mu tu tabletku mycomax aj ja som si ju chcela kupit , ale v lekrani mi povedali, ze ju nemozem brat ked kojim.Taktiez mi to povedala aj o kremikoch canesten a candibene. Prosim poradte . Vyplachy som si uz taktiez robila ale nic. Dakujem

angellinka
23. mar 2012

Ja to mam tiez,a to ma dcera uz uz skoro dva roky,a dojcim.
Vynechat biele pecivo,pi fatru,mas prekysleny organizmus,a ziadne sladkosti 😉
kup si tbl citrovital,a pravidelne uzivaj.Probiotika beries?Ja zjem 2 horalky,a hned to mam naspat.Takze naozaj byt dosledna,glycerinove gulicky do posvy mozes,alebo macrimor to su tiez posvove gule.
Drzim palce,a bud trpezliva 🙂

sladkasue
23. mar 2012

skus anionove vlozky

pe
21. apr 2012

ja ti odporucam vyskusat ten Canesten GYN, je velmi ucinny, je aj balenie Combi, kde je kremik na vonkajsie pouzitie pre teba aj pre partnera, cize by si preliecila aj jeho a je tam aj vaginalna tableta, pripadne sa porad, ak by ti vyhoval kremik aj na vaginalne pouzitie, su aj take balenia, po dvoch tyzdnoch by sa to malo vyliecit, Canesten mava definitivne ucinky, zrejme preto sa ta to tak drzi, ze to bolo nespravne liecene a kvasinky sa veselo premnozovali...

lencika
31. máj 2014

ahojte ja mam dobru skusenost z canesten kombi, predtym som pouzivala len mast a ale raz mi pani odporucila v lekarni to Combicko a je to super podla mna aj ucinejsie, tu tabletku ani nie je citit a krem myslim nevadi nikomu ak ma pomoct

kekava
19. aug 2015

Ale je na baleni napisane ze dojcenie treba vynechat pocas liecby. Tak ako? Moze sa pri dojceni

simca663
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminecka2
19. aug 2015

Ahoj, Canesten a aj iné akékoľvek antimykotiká môžeš brať, aj orálne. Firmy si to alibisticky napíšu, nech majú nepriestrelné aliby. Aj na mykózou bradaviek sa dávajú antimykotiká lokálne a netreba to vobec umývať pred kojením. Ak máš nejaké pochybnosti pokukaj na mamile alebo im rovno napíš. Inak ja som nedávno skúšala tiež tú jednu tabletku antimykotika zjesť a plus krém a nezabralo, až tá tableta na vkladanie.
Kedysi existovalo niečo ako je Bronchovaxom na imunitu, ale s obsahom kvasiniek, neviem už názov, skús sa spýtať v lekárni. A určite sú nejaké probiotiká vhodné špeci pri gynekol. ťažkostiach, myslím že Dophilus, neviem presne. A skús aj nejaké čípky alebo niečo na úpravu vaginálnej flóry, potom sa kvasinky nevedia tak ľahko množiť. A len bavlnené nohavičky.
Ozaj, a glykémiu Ti niekto v poslednej dobe robil? Aby si nemala cukrovku, ale samozrejme Ťa nechcem strašiť, to sú ozaj výnimky, ale treba si to dať skontrolovať. Držím palce.

barbarelka
20. máj 2017

Ahojte kocky,pred troma dnami som si dala vaginalnu tabletu Canesten(z balenia combi),kremik pouzivam o den viac..dokopy sa liecim teda 4dni,ale zlepsenie ziadne! Mam 7mesacnu dcerku,ktoru dojcim. Viete mi povedat,ako dlho trva liecba,kym sa to zacne zlepsovat??? Mykozu nemam prvy krat,ale co si pamatam,tak sa to po uziti tabletky zacalo zlepsovat okamzite. Bolo to vsak asi pred troma rokmi,tak neviem,ci si dobre pamatam. Dakujem krasne!!!

sardinka336
20. máj 2017

@barbarelka ja by som zašla na gynekologiu. Canesten tiez nie je spasonosny. Je skor na plesne, kvasinky...mozno mas nejaku bakterialnu infekciu na ktoru skratka nie je tak učinny.
Po 4 dnoch uz určite mali byt vysledky liečby...kedze nie su tak liečba nie je nastavena spravne a treba ju zmenit, skrátka - smer gyndár.

barbarelka
20. máj 2017

@sardinka336 Ano viem,tiez si myslim,ze sa tomu nevyhnem..len som ta tomu chcela vyhnut, nakolko je sobota, u mojho lekara je cakacka min 4hodiny a s dvoma detmi(7messiacov a 3roky) je to cisty masaker ☹. Plus o 4dni cakam menstruaciu. No uplne zla kombinacia 🙂. Aj som uvazovala ist do nemocky,ale tam neviem,ci ma s mykozou neposlu kade lahsie...

sardinka336
20. máj 2017

@barbarelka ale no...hladaj riešenia a nie vyhovorky. Ked si vydržala 4 dni, tak do pondelka vydržíš...naklusaj tam hned z rána nech si prva, druha a drahy pojde do prace neskor a postrazi deti. Co si myslíš, ze v nemocnici nebudeš čakat? A presne...prideš tam, zahalašíš ze mas mykozu a oni na teba budu pozerat ako na debila, lebo nie si nejaky akutny pripad.

barbarelka
20. máj 2017

hej, to mas pravdu 🙂,aj vydrzim,aj mozem ist hned rano na 5tu a cakat.Len deti manzelovi dat nemozem,bo je sluzobne mimo do stredy bud.tyzdna.No nejak uz poriesime. Povodne som len chcela vediet, ci 4dni su skoro-neskoro na to,aby canesten zacal zaberat 🙂.Dakujem za odpovede!