Covid a upchatý nos

sonkasrnka
5. feb 2022

Ahojte od 2.2.2022 som PN s Covidom (Ag+Pcr pozit). Trápi ma extrémne upchatý nos, niečo ako zadná nádcha. Naozaj na betón upchaný. Pomáha mi len Muconasal inak mám totálne tlaky v hlave ... bojím sa, že ostanem na tých kvapkách závislá už ich beriem dnes 4deň.... ale bez nich neviem spať ani fungovať bolí ma hlava z toho upchatia, som z toho taká "osprostená".... neviete kedy to prejde alebo ako by som zmiernila tento problém? Nechcem to mať natrvalo a zmierňovať len kvapkami, ale bez nich by som sa už zbláznila. Nemáte skúsenosť kedy vám to upchatie poľavilo? ďakujem

falbala132
5. feb 2022

mas to 4-ty den, a uz stresujes, ze to budes mat natrvalo? poradila by som sa trochu ukludnit, nadcha trva niekedy aj 2-3 tyzdne a bud rada, ze tvoj kovid sa prejavuje iba ako nadcha.

sonkasrnka
autor
5. feb 2022

@falbala132 stresujem lebo potrebujem robiť a nedokážem rozmýšlať taký mám tak v hlave a točáky z toho... som zaočkovaná trikrát takže priebeh ok, ale neviem si predstaviť dokedy budem ako na lodi.... samozrejme to bola len otázka nie hysterická sťažnosť tieto problémy fakt pri svojej práci nepotrebujem keďže sa potrebujem sústrediť

minutka
5. feb 2022

Aj ja som po covide. A pocity rovnake. Nadcha ako hrom, ale ja to mavam kazdy rok od ZS v zime. Cize zvyknuta som. 2-3 tyzdne a bude pokoj. Ja vsak ockovana nie som.

nikaeli
5. feb 2022

@sonkasrnka mala som covid 10/2020 - upchatý nos bez vône ma štípal vyše mesiaca.. inhalovať, nahrievať, striekať morskú soľ 😉 drž sa!

minutka
5. feb 2022

A pomaha mi infralampa a naparovanie (inhalator nezabera). Treba mi teplo

ivuska00
5. feb 2022

Ja som mala po korone ešte vyše mesiaca upchaté dutiny a hrozné tlaky v hlave, na chvíľu mi uľavil Olynth, ale pomohol mi len Pamycon od dr.

alabama0011
5. feb 2022

@sonkasrnka ahoj, tiez som po covide, z nosa mi tieklo ako z vodovodu, neskor nonstop upchaty.. ked to bolo najhorsie, stala som v horucej sprche, to bolo najlespie, potom, ked sa to uvolnilo, vystriekat morskou vodou.. na kvapky si sliznica zvykne raz dva, odvykanie mi vacsinou trva 24 hodin, potom viem, ze uz bude dobre.. skus tie preplachy..

sonkasrnka
autor
5. feb 2022

@minutka
@nikaeli
@minutka
@ivuska00
@alabama0011
ahojte kočky vrelá vďaka! akože mne z neho netečie soplí mám minimum skôr ma trápia asi zdurené tie prieduchy :D neviem ako to opísať... opuchnuté sliznice? ja s tým bojujem aj bežne, ale toto je som ešte nezažila fakt ... idem si z pilulky kupiť morskú vodu do nosa a nejaké aloe... v utorok mám volať doktorke tak sa opýtam na ten pamycon to som raz už mala... akoze ostatne priznaky sa objavili a odisli do 24h (postupne sa vystriedali všetky v ľahkom kontexte) len toto neodišlo :D

minutka
5. feb 2022

Zapalene dutiny su to. Kedysi bol na to dobry nasivin sirup. Uz sa zial nevyraba. Skus sa 3x denne naparovat pod plachtou, slanu vodu. Prip si tam daj par kv tea tree. Alebo vyskusaj preplachy. Mne sice nepomahaju. Ale tebe mozno hej.

nevenka
5. feb 2022

@sonkasrnka no tak si davaj tie kvapky, v pohode 7 dni. Davala som si aj dlhsie, moja nadcha obycajna trva aj 3 tyzdne, davala som si Olynth. A ked som vysadzala, tak postupne som si znizila davky a namiesto Olynthu davala morsku vodu. Jeden den "abstakov" prezijes. Musis. Ked nie, tak potom uz sa mozes stat zavisla na kvapkach. Mne to reflexne upchatie nosa fakt trvalo len jeden den.

engynka
5. feb 2022

@sonkasrnka kup si inhalator a inhaluj vincentku alebo chlorid sodny. Inhalovanim sa ti to dostane hlbsie do nosovy dutin a rozpusti hlien.
Ja inhalujem vzdy pri chorobe a kvapky ani nemusim pouzivat. Maximalne Vincentka kvapky so davam.
Alebo mozes skusit este nosny preplach s konvickou.

sashka22
5. feb 2022

@sonkasrnka som na tom podobne. Už 1,5 týždňa som sa normálne nenadychla nosom. Od Dr si dávam 4 dní Pamycon, som si ho vyprosila lebo iné kvapky nezaberali vôbec. No a ani Pamycon za tie 4 dní sa nejaví, že by zaberal.

marryen
5. feb 2022

@sonkasrnka vyskúšaj sinupret. Je na bylinnej báze, takže sa môže užívať aj dlhšie.

sasa2
5. feb 2022

@sonkasrnka sinupret buď tbl alebo kvapky.

sarajaja
5. feb 2022

@sonkasrnka mne povedali raz v lekárni , že po týždni treba zmeniť kvapky do nosa s inou účinnou látkou , a na tie dutiny by bolo asi dobre užívať aj niečo na alergiu ,aby odpuchli

dalemava
15. feb 2022

Mám podobný problém, teraz som cca týždeň po covide, ľahší priebeh. Najskôr som na 2 dni stratila čuch a chuť, potom sa mi to vrátilo, hoci nie úplne a zasa sa mi o pár dní stratil, ale tiež mám upchatý nos akoby "vzadu". Preplachujem konvičkou so slanou vodou, do nosa som si asi 2x dala kvapky a skúšam privoniavať k eukalyptu, klinčekom (to čo radia na stratu čuchu po covide). Je to nepríjemné, držím všetkým palce, aby to čím skôr prešlo.

luckuz
15. feb 2022

Mne lekarka poradila kanvičku, alebo respimer na výplach nosa

tanika
8. mar 2022

@sonkasrnka bože prosim🙏Čo ti pomohlo presne ako ty . Som teraz tretí týždeň covidu a nos katastrofa , bez tak som chronicky dutinar zažila dom už všeličo ake toto nie. Poradiš ? Ja dom mskssj by 10 dni nasadene stb suprax , kvapky pamycon aj tsk som zo ledva dala po 10 dňoch bolo špajze dobre už som sa tešila s znovu taký opuch zdurene sliznice , trocha výfukom čisté ale ráno aj trocha žlté . Neviem treba ešte atb iné ? Či čo preplachujem nid už mám pocit že aj ta morská voda mi robí zle . A stavy sa mi ze cítim aj tlaky v hlave , koreň nosa má občas boli . Hrozne …. Kedy to skončí 😏

adka176
8. mar 2022

Ja som ani COVID nemala a upchatý nos vyše mesiaca...opakuje sa mi to každú zimu....na striedačku muconasal, nasivin, Olynth.... najlepšie pomáhal nasonex a jemu podobný názov si už nepamätám...to mi predpísali na krčnom....a určite užívaj C-čko ja aspoň 500 mg každý deň, keď sú tieto ťažkosti...

duratlicka
20. júl 2022

Čo vám nakoniec pomohlo? Mne nepomáha nič. Vysadila som Nasivin po týždni, dr mi dala Pamycon, Erdomed tabletky a nič, hlava bolí ďalej, nos sa upcháva☹ Zápal nemám, atb by mi nepomohli. Sú to dozvuky korony.

matulko124
13. jan 2024

Zdravím, už druhý týždeň nemôžem dať rady s upchatým nosom, nikdy som to nemal. Vybral som antibiotika,Erdomed, teraz beriem Cezaru na alergiu, naparujem sa, čistím nos soľným roztokom . Prvý týždeň som aplikoval Musonasal plus ale nie podla navodu, tak som na 3 ,dni vysadil sprej a daval som si len na noc a s Lexaurinom som po tyzdni aspon pár hodín zaspal. Teraz si dávam 4.deň Olynth, vydrží tak 5 hodin a zase. Bojim sa návyku, poradte prosím čo robiť. nepomohol by mi rozbor z krvi? Alebo ma boli horný zub, môže to byť z toho,? Ďakujem za každú radu