Dá sa liečiť migréna?

11. nov 2022

Ahojte, dá sa nejako letieť alebo aspoň zlepšiť migréna? Ja ju mavam už dlho ale poslednú dobu je to každý týždeň kedže cestujem do školy a domov dvakrát do týždňa.. Nestíham pravidelne jesť z toho mám migrénu, alebo z chrbtice niekedy keď pozabudbem na pitný rezim, po alhohole, menstruacia a neviem čo všetko 😒 Strašne trpim keď ju mám nedokážem na plno fungovať len ležať, už neviem čo s tým.

ikissedagirl
11. nov 2022

mne pomaha cvicit jogu, hlavne ponatahovat krcnu chrbticu.
a tiez hormonalna joga mi uzasne pomohla. treba ist na jednorazovy kurz a potom pravidelne doma cvicit. je to viac dychove relaxacne, ako fyzicke cvicenie.

monillia
11. nov 2022

Zlepšiť či odstranit sa dá presne spomenutými príčinami, pravidelná strava ,správny pitný režim ,obmädzenie alkoholu a pri sedavom spôsobe aj cvičenie a masáže

queen_mary
11. nov 2022

Bez neurologovi, na migrenu su triptany.

ivangeline
11. nov 2022

Suhlasim,zdr zivotny styl a ak neprestane po par mesiacoch alebo neustupi,potom riesit doktorov.

kacena4
11. nov 2022

no ked mas migrenu zo zlej zivotospravy nepomoze ti nic, jedine lieky ale to nie je liecenie to je len potlacenie bolesti

viestta
11. nov 2022

Máš tu migrénu diagnostikovanu? Lebo to co odpisuješ sú len bolesti hlavy spôsobené tým co odpisuješ a to sa dá zmeniť, len treba sa strážiť.

sense
11. nov 2022

Treba odstrániť spúšťač migrény.. V tvojim prípade tvoj životný štýl.... Zmenou si dokážeš veľmi pomôcť a zvyšok konzultovať s lekarom

autor
11. nov 2022

@viestta nie, ale toto nie je obyčajná bolest hlavy. Úplne tlaky až do oci, musím byt v tme a klude a dvakrát som aj zvracala z toho tak som to mala. Niekedy mi je fakt zle až od žalúdka.

viestta
11. nov 2022

Tak chod na neurológiu, nech ti stanovia diagnózu a nasadia liečbu, ale po pravde z toho co píšeš, tak sú to len bolesti hlavy z nedostatku tekutín, hypoglykémie sposobenej hladom, únavy. No a po alkohole bývajú bolesti hlavy aj u zdravých.

queen_mary
11. nov 2022

@viestta to co popisuje je migrena a trva az 72 hodin. A migrenu treba riesit s neurologom. Mozes ju zmenami obmedzit ale migrena je dedicne ochirenie, cize bez specialistu si nepomozes. A casom sa to zhorsuje.

viestta
11. nov 2022

@queen_mary preto som začala tým, či ju má diagnostikovanu alebo sa len domnieva, že ju ma

autor
11. nov 2022

@queen_mary no veru niekedy to mám dva dni, strašne niečo. Ako snazim sa jesť všetko, nepijem často možno raz za tri mesiace aj to decentne ale potom mám migrénu ako keby som vypila velke množstvo..

queen_mary
11. nov 2022

Ja som mala migrenu len ked som si vypila kedysi. Teraz po tehotenstve ich mam z barscoho, alebo sa len tak rano zobudim a citim, ze prichadza. Prvu pomoc mam masaz krcnej chrbtice, ked som nemala lieky tak striedacka panadol ultra rapid a ibalgin rapid caps (kym ta rozboki hlava naplno), ladova sprcha na krk, a to ze som grcala. Ten tlak a nasledne uvolnenie mi vzdy tak na 15 minut pomohli. Cviky na krcnu chrbticu,.. a teda ked si dam lieky od neurologa tak do 15.minut mam pokoj - a to si tie davas uz vtedy ked citis, ze zacina migrena, inak nezaberu.

lenkatroj
11. nov 2022

Mávam migrénu s tzv. aurou - zmeny vo videní pred nástupom bolesti. Keď si počas aury dám Ibalgin, väčšinou to prejde.
Treba obmedziť spúšťače. U mňa napríklad údená makrela 🙂 a nedostatok pohybu, hlavne typu joga na chrbát a krk. A taká sa dá cvičiť v prípade potreby aj napríklad cestou do školy, niektoré cviky na krčnú chrbticu v autobuse/vlaku. Jednoznačne lepšia voľba ako lieky od neurológa (ak nepomáhajú "babské rady", treba ho vyhľadať). No krok č.1 je začať sa o seba viac starať.

lenusiatko
11. nov 2022

Vyskusaj si viest dennik, vzdy ked ju mas, kukni 2 dni dozadu, co si jedla, pila, robila. Mne to dala robit neurologicka, aby som nasla spustace. Na migrenu su super triptany, aj ked ja som po nich ako zdrogovana, ale za tu ulavu to stoji. Niektori neuro skusaju aj bioliecbu, niekomu pomaha akupunktura, protizapalova strava.

ewuska001
14. nov 2022
Používateľ ewuska001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ewuska001.

Migréna sa vyskytuje presne ako píšu pri nezdravom životnom štýle. Ale keď už je tak je to znamenie že v tele máte skryté zápaly ktoré treba odstrániť. Kľudne sa mi ozvite a dám viac info🙂