Doba používania Infralampy (červená lampa).

viera1107
22. mar 2020

Ahoj, chcem sa spýtať aké dlhé obdobie môžem používať infralampa lampu? V januári mi chirurgicky vyberali spodnú osmičku a od vtedy si necítim spodné zuby a časť brady.. Cit sa mi síce vracia, ale len veľmi pomaly. Ešte pred koronou som stihla kontrolu u zubára, urobil mi snímok a hovoril že ešte sa mu nestalo aby sa niekomu nevrátil cit, že bude dobre len musím vydržať.. Ale strašne ma to strpnutie už otravuje .. Skúšala som dva týždne aj biolampu, ale nepomohla.. Červená lampa mi myslím aspoň trochu pomáha, ale neviem či ju môžem požívať dlhodobo..

jeanne14
22. mar 2020

Používala som infra lampu takmer mesiac - 3x denne po desať minút. Vytrhli mi dolnú sedmičku, bol tam zapál, vedla rastie osmička .. rana sa mi vôbec nehojila, a neustála neskutočná bolesť všetkých zubov, hlavy a ucha. Plus dvoje atb .. ale po nahrievaní sa mi vždy aspoň na hodinku uľavilo 🙏

emimirlen
22. mar 2020

@viera1107 niečo podobné sa stalo mojej mamine keď jej trhali zub. Zajtra zistím podrobnosti, lebo uz nepamätám presne, necitlivu sánku mala vyše týždňa, vraj sa to stáva vtedy keď vám infekciou trafia rovno nerv. Ale zistím zajtra od maminy a doba tým vlastne robil.

viera1107
autor
23. mar 2020

Ďakujem

emimirlen
24. mar 2020

@viera1107 pýtala som sa maminy, jej lekár trhal zub s injekciou a zacítila riadne bolesť tak jej ešte dopichol raz proti bolesti a vtedy že trafil nerv. Týždeň mala stronutu celú sánku, postupne to ale prchalo. Vraj jej lekár na to odporučil len vitamín b, nič iné. Ale že aj dnes ešte cíti mierne stronutu bradu. Vraj sa to dlho lieči. Tak neviem či som vám pomohla. Prajem všetko dobré.

ewana
23. dec 2020

@jeanne14 ahoj, môžem sa spýtať, ako to nakoniec dopadlo s tým zubom a bolesťami? Mne sa teraz snažia zachrániť 2 zuby, v jednom zápal, už 3x prečisťovali kanáliky, stále strašne bolia, užívam Augmentin, a už nevládzem, vyše mesiaca ma z tých zubov bolí hlava a ucho, a rada by som, že by mi ich vytrhli... len či to pomôže...

jeanne14
23. dec 2020

@ewana ahoj, augmentin mne nepomohol. Keďže som bola tehu na vyber veľa nebolo a zubar po konzultácii s primárom z gynekológie napísal iné lieky, amoksiklav či ako.
Mne sa pravdepodobne nevytvorilo to lôžko po vytrhnuti tej sedmičky, hnis som mala už na kosti. Zubar mi to čistil kazdy druhý deň. Trvalo to tri týždne. 😔
A určite vytrhnúť. Možno keby idem skôr a neodkladam to, nedopadlo by to takto. Keby šiel ten zub skôr von ... neskutočne bolesti neprajem nikomu, a ešte v tehotenstve, kedy nič od bolesti ..