Dve hrčky na krku

anjika42
25. aug 2016

V nedeľu som si nahmatala na ľavej strane krku - tam ako končia ramená - dve hrčky vedľa seba ... sú nebolestivé...podľa googla tam nie sú lymfatické uzliny www.symptomy.cz, môže sa jednať o fibrómy? Lebo fibróm mi brali z prsníka pred štyrmi rokmi. Lekárka má do konca tohto týždňa dovolenku. Inak jedna krava na inom fóre mi odpísala, že to mám z toho, že som nekojila.

sili82
25. aug 2016

Uzliny?

anjika42
autor
26. aug 2016

no, len podľa obrázku, ktorý som našla cez google, sú uzliny vyššie - veď pôjdem k lekárke

anjika42
autor
11. sep 2016

bola som na sono tých hrčiek, vraj je to lymfagedopatia - takže som nadšená - idem ešte koncom mesiaca na hlbkový rozbor krvi na hematologiu - ale ten lekár??? 1. mal v ambulancii pacienta, na minútu si odbehol a volal dalšieho - skrátka zabudol, že v ambulancii už niekto je, 2. asi štyrikrát sa ma počas vyšetrenia spýtal na to istí a úpo 3. pri prichode do ambulabncie som svoj preukaz poistenca polozila jemu na stôl, po vyšetrení tam už nebol, tak som si dovolila povedať pánovi doktorovi, nech sa pozrie, či ich nedal medzi nejaké papiere - našťastie preukaz zbadala ležať na dlážke jedna dievčina v čakárni - no pán doktor sa asi urazil a vyriekol "Chodte prosím inde" - a teraz čo? Ked mi na hematologii zistia, že mám napríklad lymfom alebo leukemiu, tak ku komu pôjdem?

karush
11. sep 2016

@anjika42 Bolia na dotyk a sú pružné? Sú pohyblivé? Ten lekár nabudúce si už vôbec nič nebude pamätať, keďže si nepamätal ani to, čo sa pýtal pred chvíľou. 😅

anjika42
autor
11. sep 2016

sú pružné, ale na dotyk nebolia

karush
11. sep 2016

@anjika42 Aj pohyblivé? Iné príznaky?

anjika42
autor
12. sep 2016

tieto príznaky - Časté potenie, prevažne v noci
Úbytok hmotnosti
Zvýšená teplota - nemám, potím sa ale vtedy, keď malý začne plakať a ja musím rýchlo chystať jesť, chudá som stále už cez dvadsať rokov a hrčky sú pohyblivé

karush
12. sep 2016

To sú dosť nešpecifické príznaky, to nočné potenie môže mať mnoho iných vysvetlení, predsa bolo teraz leto. Obvodná ti nebrala krv, ak hej, aké boli výsledky? Držím palce, aby to dobre dopadlo.

anjika42
autor
12. sep 2016

mám znížený počet bielych krviniek, koncom septembra idem na hematologické vyšetrenie odbornejšie