Ekzém, škrabanie, alergia

oksanka1
29. jún 2022

Ahojte, otvaram zase temu ekzem u 8 mesacneho syna. Bojujeme s nim od 3 mesiacov, uz zacinam byt mier e zufala..z tela sa ekzem presunul na tvar..predtym mal flakate telicko, terat ho ma aj na tele ale menej ale ma to hlavne po tvari..hlavne lica a akokeby za usami..kazdy den si to skrabe..robili mu testy vsetky mozne ako sa dali..ma vraj na nieco alergiu lebo mu vyskocili vysoke igg v krvi ale nieje to mlieko ani muka..aj ked preventivne sme mu nasadili s pediatrickou um pri alergii na bkm ..takto malym detom alergologicka nemoze urobit bezne testy na alergiu cize je vraj problem zistit naco je alergicky.... pije ho uz mesiac, zlepsenie ziadne…taktiez ma v nosteku zlateho stafylokoka, vraj si to asi zaniesol rucickami tym ako sa skrabe. Ja mam podozrenie ze ma alergiu na roztoce zdedenu po mne..ale co s tym mozem robit pri takto malom dietati? Moze mat tato alergia suvis s tym ekzemom??? Co robite s tym skrabanim deti ked ich to takto svrbi? Ma zmysel ist k moru, pomaha slana morska voda? Ma niekto skusenosti? Ako ulavit dietatu od svrbenia..Budem vdacna za akukolvek info..

diamond007
29. jún 2022

@oksanka1 hlavne neockovat kým sa to nespraví a nezlepsi

iwwca22
29. jún 2022

@oksanka1 nemoze mat alergiu (intileranciu) na histamin? Kamaratkina dcérka sa tak skriabala do krvi až na niektorých miestach jej poriadne vlásky nerastu a zistili jej histaminovu intoleranciu. Co sa týka toho ekzému a niečo na skriabanie tak vraj je dobre aloe vera, ale osobne som ho ešte neskúšala.

sojorez
29. jún 2022

Vlazny kupel v ovsenych vlockach, oplachy hypermanganom (dezinfikuju a presusia, najma ak je ekzem zapaleny a mokvavy). Tekuty puder jemne potierat. Ked ekzem zbledne, kremovat suche loziska (krem drzim v chladnicke, mierni svrbenie). Od dr na predpis antihistaminika, obliekat lahko, do bavlnenych materialov a hlavne vydrzat. Syn mal velmi bolavy ekzem od 5. mesiaca, zlepsenie nastalo takmer po pol roku. Alergie mu vtedy nevysli ziadne, az teraz v siestich rokoch. Slana voda hlavne stipe na rozskrabanom ekzeme. U mojich sa najprv vzdy zhorsil, ako sa organizmus cistil a az ku koncu dovolenky (chodili sme na takmer 3 tyzdne) sa to lepsilo.

janka_266
29. jún 2022

@oksanka1 nášmu predpísali fenistil, teraz má zyrtec, skrabe sa hlavne od maja do septembra, na testoch mu nič nevyšlo. Tento rok to začalo, keď vyšiel prvýkrát na slnko v krátkom tričku. Odvtedy di nevie predrať skrabat ruky.

lulka321
29. jún 2022

No dcera dostala na škriabanie zodac kvapky na rano a večer a dostali sme locoid, čo je kortikoidna masť, ale tá nesmie isť na rany. S dcerou sa trapime už rok a pol a na testy ideme 1x v auguste a bude mať už 3 roky. Celá zúfa!á som tiež pisala tu a jedna mamičkacmi poradila Skin cap krem a som jej za to nesmierne vďačná, pytala som sa naň aj v lekarni a tiež mi ho lekarnička odporučika, nie je na predpis. Po tyždni natierania moja dcera nemá po ekzéme ani stopy 🙂 s morom skusenosti nemám, tak to neviem poradiť.

nikpa
29. jún 2022

@oksanka1 keď sa mu objavil už v 3 mesiacoch vtedy bol na UM alebo kojeny?
Kúpať na striedačku v hypermangane a v ovsenom kúpeli. Čo sa týka krémov a mastí každému zabralo iné co som zisťovala. Ja natieram malého s la roche posay lipikar AP+M a striedam s kyselinou mliečnou a excipialom. Keď už vidím, že sa to zhoršuje a táto kombinácia nepomáha natieram pár dní hormónalny krém a fenistil kvapky lebo inak sa ide uškrabat. A tiež mu dávam probiotiká, treba posilniť aj črevá.
Podstatne je z čoho sa mu to vyhadzuje a to riešiť ale my sme zatiaľ tiež len v procese hľadania, čo mi príde ako nekonečna cesta 😒

3nikus30
30. jún 2022

@oksanka1 Ahoj,pošlem ti pozvánku do mojej súkromnej skupinky,pozri si posledný príspevok o ekzéme

oksanka1
autor
30. jún 2022

@lulka321 prosim ta ten skin cap nestipe?

lulka321
1. júl 2022

Nie, nás neštípal 🙂 mal by tam byť zinok, ak sa nemylim a ten je priamo na rany