Esenciálne oleje ako liečba bolesti hlavy

rozalia89
26. apr 2020

Ahojte mamičky, dosť má zaujala liečba s týmito olejmi. Trpim dosť často bolesťami hlavy, dávam si max. Paralen.
Používate niektorá esenciálne oleje? Dosť často citam príspevky o Doterra, len tá cena má odrádza. Preto by som chcela vedieť, či sú skutočne take účinne, či stoja za to. Pripadne nejaké iné tipy?
Dakujem 🙏🙂

airaw
26. apr 2020
rozalia89
autor
26. apr 2020

@airaw dakujem, idem na to 🙂

tanickaby
26. apr 2020

@rozalia89 Ahoj, trpím migrénami a pomohla mi výlučne neurologicka. Odporúčam dat si spraviť nejaké testy. Proti bolesti hlavy pomáha najmä zdravá životospráva, dostatok spánku, vody.. Esenciálne oleja môžu krásne voňať ale liečivé účinky neboli dokázané. Prikladám link na lovcov sarlatanov, lekárov, ktorí sa venujú rôznym lekárskym hoaxom:https://www.lovcisarlatanov.sk/esencialne-oleje-momenta...

ckatka
26. apr 2020

Ja používam dotteru aj u seba a u dieťaťa.
Ravintsaru ako antivirotikum mužovi na herpesy a do preplachu nosa keď na mňa začne niečo liezť. Odlezie okamžite.
Air a OnGuard do difuzera v tomto virusovom období a je fakt ze aj keď dieťa niečo donieslo zo škôlky, prešlo mu to rýchlo a návšteve lekárky sme sa vyhli. Bonus -prestal chrapat chlap aj pes.
Air aj s obyčajným olejom natieram na hrudník /chrbát pri kašli.
A ešte Clarycalm v gulicke používam keď mam MS keď ma niečo boli.
Čajovnik na čokoľvek čo vyzerá bakteriovo, rany, do šampónu pri lupinach, vyrážky...
Oreganovy kvapka do lyžičky medu a žiadna viroza nemá šancu 😂 len bacha je to silné ako šľak...

Ja poznám len tieto. Ale hlavne sa mi páči ten difuzer...oveľa viac ako aromalampy...lebo tam nie je teplo a nenici tie oleje a nemáš sviečku zapalenu furt.

Za mňa hej. Air som natrela mužovi na sluchy keď ho bolela hlava a vraví že pomohlo. Podľa mňa treba vyskúšať a spraviť si názor.
Niektoré oleje som mala aj od Nobis Tilia z Čiech...napríklad tu Ravintsaru..tie mi tiež prišli fajn..hlavne netreba kupovať kadejaké pofiderne bohvie ako vyrábané niekde v potravinách alebo na trhu....
Mam kamošku co používa len Dotteru, má tri deti, a k lekárovi chodia len na povinné preventívky a povinné očkovania.
Je to ako s kozmetikou...niekto ti povie ze stačí lak na nechty DMky, ale ja som napríklad tri mesiace používala laky z Mary Kay a mala som pevnejšie a krajšie nechty. To sa mi po iných nestalo. Alebo odlicovac nivea, úplne obyčajný, za tri mesiace je po ňom, umyje takmer dobre, ale inak žiadny efekt...po MK mam krajšie riasy rýchlejšie rastu a vydrží mi rok.
Pleťová kozmetika...len tak z nudy keď sa teraz nelíči, sme sa fotili s babami so skupiny MK - namaľované a nenamaľované. A všetky do jednej majú krásnu čistú pleť aj bez mejkapu, že ju kľudne dajú na FB a nemusia sa hanbiť za žiadne fľaky či vyrážky...to nebude náhoda. Bolo to veľmi nápadné, že ťa krásna pleť nás fakt všetky spájala na tých fotkách. No a fotky s mejkapom ani nehovorím...proste to vedia tie baby 😌

Čiže len toľko som chcela...podľa mňa treba takéto veci vyskúšať na vlastnej koži a spraviť si názor. Pripadne sa poradiť s niekym, kto to používa a vidíš že mu to funguje.
Lebo všetko čo je trochu neštandardné a nepredávajú to v drogérii alebo potravinách...ľudia okamžite odsúdia ako nejaké predražené sarlatanstvo. Sorry ved bylinky tu boli skôr ako akýkoľvek lekár a paralen...Chemické lieky do seba nepchame naozaj kým nie je z testov potvrdene, ze mame nejakého bacila, proti ktorému to ozaj treba.
Ja Dotteru nerobím lebo na to nemám už čas a venujem sa skôr tej kozmetike, ale mam kamošku co sa tomu veľmi venuje tak keby si potrebovala viem ta spojiť.

ckatka
26. apr 2020

@tanickaby stránka neexistuje. Asi preto ze bylinky nie sú sarlatanstvo 😂 boli tu skôr ako lekári...
A radšej si dám na kašeľ tymianovy olej a cibulovy sirup s oreganom, ako antibiotiká paralen teraflu erdomed a cojaviem co...keď na mňa alebo na dieťa niečo lezie, spravíme CRP a podla toho bud ideme k lekárovi alebo nejdeme.Fakt nebudem zaťažovať lekára nádchou...

berry266
26. apr 2020

pozri, povica ľudí ti povie, že je to hlúposť, predražené atď.. druhá polovica ti povie, že je to super, ze to POMÁHA a používajú esenc. oleje na liečenie seba a rodiny. treba ale vyskúšať na sebe a nedať na nikoho názor. to je blbosť. áno doterra je drahá ale existujú k nej alternatívy. skus pozrieť oleje Hanus. skus si o tom viacej prečítať na nete, je tam XY článkov. vsetko ale záleží od toho či to skúsiš alebo nie... ja používam Doterra oleje. nebudem ti tu menovat co všetko s mi podarilo zvládnuť bez liekov. ten kto nechce neuverí.. je veľa alternatív k liekom veľa, len treba hľadať. určite by som ale isla po kvalite.

rozalia89
autor
26. apr 2020

@berry266 dakujem za reakciu. Veľa som už čítala, tiež Doterra, Hanus sú zatiaľ TOP v diskusiách. Chcela som vedieť ďalšie skusenosti a hlavne poradiť, ktoré oleje sú najlepšie na bolesti hlavy a na tráviace problémy.

berry266
26. apr 2020

@rozalia89 skus na fb pozrieť stránku esenciálne. tam baby aj poradia. ale môžem sa pozrieť z doterra co by bolo naj na bolesť hlavy 😉

rozalia89
autor
26. apr 2020

@berry266 dakujem, si zlata 🙂

berry266
26. apr 2020

@rozalia89 páči sa

ckatka
29. apr 2020

@rozalia89 v deň keď som ti toto písala....som mala.dostat menštruáciu....MS dodnes neprišla a mam pozitívny test. To by samo osebe nebolo nič výnimočné....lenže...
15 rokov neplodnosť...A posledný mesiac sa od začiatku cyklu mazem ClaryCalmom od Dottery.
Spravte si názor sami...no....
Nevravím ze vďaka tomu som po 15 rokoch, niekoľkých IUI a IVF konečne otehotnela...ale určite mi to tam nejako pomohlo "upratať".
❤️

a_nn_a
30. apr 2020

Pravda je len jedna. Placebo efekt je niekedy tak prehliadany, ze laik to nevie/nechce rozoznat od realneho efektu. (Napriklad medzi homeopatikami a placebom nie je ziaden rozdiel a aj tak tomu mnoho ludi veri a uziva to.) Podobne to je u esencialnych olejoch. Zarabaju na ludskej dovercivosti a nevedomosti... Nenechajte sa nachytat. To, ze to pomohlo ludom, ktori tomu uverili je cisto placebo efekt. Esencialne oleje samy o sebe nemaju ziadne vedecky dokazane liecive ucinky. Naopak, pri vyssej davke sposobuju toxicitu a maju karcinogenne ucinky. Ja sama pouzivam rastlinne oleje (nie esencialne), ale pouzivam ich na pokozku a to je nieco uplne ine.
Aromaterapia moze cloveka uvolnit, navodit atmosferu..ale ked tu vidim obrazok ze esencialne oleje dokazu liecit Helicobacter p. ci infekciu E.Coli to uz je vela...PS. Nerozumiem, co znamena kolonka "autoimunitna porucha" - autoimunitnych poruch je velmi vela.. Zaujimalo by ma, ci naozaj aj vyrobcovia "veria", ze kazda autoimunitna porucha sa da liecit zopaf druhmi esencialnych olejov...

a_nn_a
30. apr 2020

Odporucam pozriet si stranku Lovci sarlatanov, o esencialnych olejoch pisali nedavno... Najdete si to raz-dva 🙂

missdiva
30. apr 2020

@berry266 a co znamenaju tie znacky? kvapka, ruka, vlnky? este nikdy som to neskusala, Idem na to prvy raz.