Guľka za uchom a bolesť krku. Sú to zväčšené uzliny?

mamalucia
25. máj 2014

ahojte baby,minulý týždeň som si hneď za uchom našla takú maličkú guľku,bolí ma aj krk a pri kľučnej kosti.Keď prehĺtam tak niekedy cítim že tam mám takú hrčku.Bojím sa že je to niečo vážne.Bola som vo štvrtok u doktorky spravila mi výter z úst a povedala že mám potom prísť pre výsledky.Myslíte že sú to len zväčšené uzliny alebo niečo vážne?

saska.t
25. máj 2014

ano mozu byt,ci je to nieco vaznejsie budes vediet ked uvidis vysledky,trpela som tym casto,takze ziadna panika 😉 uzliny su po celom tele

modrofuzik11
25. máj 2014

mala by to byt zvacsena uzlina. ak je hrcka tvrda, neda sa s nou moc hybat a je pravidelneho tvaru, tak by to mala byt uzlina. ak si ne si ista, tak radsej chod za lekarom.

lubiku
25. máj 2014

Nasa skusenost bolest v krku a zvacsena uzlina - streptokok. Uvidis z vyteru 😒 V tom pripade penicilin 😉

moniciak
25. máj 2014

Obyčajná zväčšená uzlina v dôsledku možno prechladenia- ja som raz mala na zube múdrosti strašný kaz a tiež sa mi to stalo a prešlo potom, ako mi ho vytrhli 🙂 Neboj sa, to sa niekedy stáva, určite sa neboj, bolo by to zriedkavé, keby to bolo niečo vážne

lilila65
25. máj 2014

ahoj, ja to mam cely zivot, musim si davat pozor na prievan, bo hned mi narastu uzliny, bolia a lekary mi nevedia pomoct, ked sa to zapali viacej tak mi davaju antibiotika, ale to sa stava iba na jar. davaj si pozor na prievan, hlavne na studeny. ked ti hrca za uchom bude rast velmi rychlo, tak zvyknu aj operovat, najprv vsak beru vzorku s hrce. nie je to malickost, na taketo hrce si treba davat pozor, stava sa, ze sa vytvaraju aj od zubov. je dobre zajst s tym k lekarovi a tlacit nanho aby ti to poriadne vysetril!