Histamínová intolerancia a hnačky

mimi5986
23. jan 2019

Ahojte zienky 🙂
Mate niekto diagnostikovanu HIT? ..ja ju mam par mesiacov, lekar mi odporucil Daosin a nastudovat si dietu. Stále mám ale problémy s trávenín (hnačky, nafúknute bruško a aj bolí )..vylúčila som zo stravovania čo mi škodilo sladkosti aj sladené vody, mliečne výrobky, paradajky a podobne..Posledné dni som len na polievkach, niečo varené, trochu pečiva a bebe keksy...A aj tak hnačka bolesti brucha, beriem probiotiká ale nemyslím si žeby tie škodili - probiofix imin na odporučenie že sú tam vhodné laktobacily, neviete poradit? nemoze tam byt este nejaka intolerancia alebo nieco? ..aby aj z peciva co mi nic predtym nerobilo som sa citila zle. Casto ma bolieva hlava a netusim preco, srdce bije niekedy tak rychlo ze sama neviem, som velakrat unavena bez energie aj po jedle..zacinam byt zufala ☹..chodievala som cviciť ale v poslednej dobre už ani na to nemam energiu. Robili mi aj kolonoskopiu..ale vysledky si mam prist az o par tyzdnov, neviem mozno by som mala zajst skor za doktorom..

renirv
23. jan 2019

Asi si si zle nastudovala tu dietu, ked mas alergiu na histamin tak nesmies vobec jest napriklad pecivo v ktorom je psenicna muka a to mas snad v kazdom v obchode. Vela veci nesmies, hlavne si var cerstve veci, neskladuj dlho v chladnicke, radsej mensie mnozstva. Na fb su aj skupiny pre histaminikov, tam si davaju recepty, pisu si rady. Ked to budes dodrziavat tak sa ti to postupne upravi a zmiznu aj hnacky 🙂 Len proste treba poriadne studovat co mozes a co nie. Bebe keksy isto nie

02majka02
14. jún 2023

@mimi5986 ahoj prosím ťa mohla by si mi pomôcť? Tiež mám presne tieto problémy plus zavrate a mám pocit že už mi z toho prepína. Ako si dopadla? Srdečne ďakujem ❤️

didinka8809
9. júl 2023

@02majka02 ahoj ja nie som ta ktorá písala príspevok ale nasla som sa v ňom.. Tiež trpím hnačkami, bolesťami hlavy, zavratmi a ešte aj migrény s aurou.. Bola mi zistená histaminova intolerancia. Už dlhšie trpím ako je aj únava som akoby bez energie.. Niekedy sa mi ani žiť nechce.. Mam pocit akoby som bola psycho.niekedy ma normálne chytia akoby depresie. Je to hrozne. Daj si urobiť testy na histamin.. Ja mam hodnotu Dao 4,2 teda hraničné ale posledný rok sa to prejavuje dosť intenzívne.ani som nevedela ze histaminova intolerancia dokáže tak zneprijemnovat život.

02majka02
4. aug 2023

@didinka8809
Ďakujem ti za odpoveď. Potvrdené...🥺 Mám Histaminovu intoleranciu. Takže nie som blázon čo som rada, lebo už som mala strach. A ako bojuje s so stravou. Ja som teraz na bezlaktozovej a bezlepkovej strave...poradila mi to jedna dr že aspoň vydržať mesiac dva a ešte som dostala veľmi veľa vitamínov na uzdravenie hrubého čreva.
Tebe ďakujem za odpoveď 🌹🌹🌹🌹🌹

didinka8809
22. aug 2023

@02majka02 prepáč ze tak neskoro odpisujem ale zabudla som co i len pozrieť koníka. No už keď to máš potvrdené tak môžeš mať pokoj na duši.. Táto intolerancia spôsobuje mnoho.. Vieš čo ja si občas dávam pozor ale väčšinou jedávam normálne aj zakázané veci.. Ešte stále si neviem zvyknúť ze by som nemala to a hento.ale keď príde hnačka tak ma to na chvíľu stopne a dávam si pozor.. Mlieko pijem bezlaktozove už dlho. Teda kvôli tomu lebo deti mi majú na laktózu potvrdené.ešte nemám pochodene všetky vyšetrenia kvôli migrénam tak čakám.. Uvidím čo mi povie na neurológii ci to spôsobuje histaminova intolerancia.ale ja si myslím ze áno.. Držím ti palce v boji a nezabúdaj aj ked ti bude lepšie a testy ukážu ze ju už akoby nemáš môže sa to vrátiť veľmi rýchlo... Všetko je o tom ako sa budeš stravovať dlhodobo podľa mňa...a môže buchnut inak ako tráviace potiaže.