Hodnotu D dimeru mám 2,5, máte podobnú skúsenosť?

polariso
20. nov 2019

Som mesiac po operácii kolena. Dva týždne dozadu mi praskla cieva v kolene tak mi to zakrvacalo. Dva dni mi vyberali krv. Doktorka z hematologiu mi vysadila všetko na riedenie aby to prestalo krvacat a uz nechceli ťahať z kolená krvaby sa to zastavilo. Mam tam velj hematom. Chodím každý týždeň na odber krvi keďže mamtrombocytezu. Doštičky mi klesli ale zvýšil sa i d dimer. Minulý týždeň stúpol na 1,48 a dnes uz 2,48. Hematologicka mi dala, aspoň pol tablety stadipirinu. A ze uvidíš ci sa to upraví. Ze ak by mi opuchlo lytko mam prísť. Ze ten d dimer môže byť ešte tým hematomom kolene bo ešte stále je opuchnuté. Mate niekto skúsenosť z vyššou hodnotou d dimeru?

maminabobo
21. nov 2019

Zvýšený D dimer môže byť v takýchto situáciách v prípade zápalu, pooperačného stavu a aj v prípade trombozy. Preto ti kázala sledovať lýtko, či nie je bolestivé a nepuchne. Ale najlepšie by bolo dať preventívne pichať Clexane, alebo Fraxiparine po kožu.

polariso
autor
21. nov 2019

@maminabobo nuz fraxiparin, clexane mam alergiu. Pichala som si až do prasknutia cievy arixtru, tu mi vysadili aby to prestalo krvacat

maminabobo
21. nov 2019

a akú alergiu?

polariso
autor
21. nov 2019

@maminabobo červené svrbia e mapy po vpichoch.