Hrubé črevo - krv v stolici

buckova123
15. júl 2023

Dobrý deň chcela by som sa spýtať kto mal alebo má skúsenosti alebo či ste boli na vyšetrení ohľadom tvrdej stolice až taka tvrdá stolica že sa namahate a tlačíte s celých síl aby tá stolica už vypadla a popritom ako tlačíte tak vás pri konečníku ako keby trhá a pichá a nakoniec keď už sa potrápim tak plno plno krvy v stolici aj vo wc aj na wc papieri :/ prosím napíšte mi čo vám povedali lekári keď ste si to dali vyšetriť... Vopred ďakujem za odpovede ❤️

vler
15. júl 2023

@buckova123 nemam osobnu skusenost ale je dost mozne ze pri takom intenzivnom tlaceni praskla zilka alebo nastala trhlina v konecniku, kvoli tlaku. Preto sa zda byt tolko krvi. Ale nie som lekarka, takze cim skor k lekarovi...uz len kvoli tomu ze zdrave, normalne vyprazdnenie criev by malo ist lahko, bez tlacenia

mergimar
15. júl 2023

@buckova123 Stáva sa mi to. Presne tak, ako píšeš. WC misa plná krvi. Bola som aj na vyšetrení. Mám vnútorné hemoroidy, ktoré pri tvrdej stolici sa podráždia, natrhnú a to spôsobuje krvácanie.

akiana
15. júl 2023

Ano, nedavno. To bude s najvyssou pravdepodobnostou hemeroid, nepanikar. Vramci vysetrenia pojdes na krv a odovzdas aj vzorky ranneho mocu a stolice, tam vidno zapalove markery, infekcie, parazity, krv vnutri stolice, atd. Ked ti nic ine nezistia, tak pekne dieta na mesiac-dva, dolezite je hlavne vela vlakniny - to je vo veciach ako brokolica, granola, sosovica, fazula, avokado, v podstate vsetko co je zelene s vynimkou hlavkoveho salatu. Aspon 200g denne a pojde to. Na ten hemeroid dostanes krem, ale oni sa vacsinou aj tak zahoja same.

buckova123
autor
20. júl 2023

@akiana Ďakujem veľmi ♥️♥️

buckova123
autor
20. júl 2023

@mergimar A dali vám na to nejake lieky?

akiana
20. júl 2023

@buckova123 Ano krem

mergimar
20. júl 2023

@buckova123 Nie. Len radil jesť vlákninu. Ale tú som jedla stále dosť.

ivetz
20. júl 2023

@buckova123 Kúp si psyllium (vlánina) a list senny (čaj), pridaj do jedálnička viac zeleniny. V tvojom prípade nejde o skryté krvácanie, ale o podráždené vnútorné hemoroidy. Skús najskôr sama - keď sa Ti podarí zriediť obsah stolice, tak ustúpia aj Tvoje problémy.