Išli by ste na pohotovosť so slabosťou v nohe?

20. jan 2024

Ahojte, isli by ste na pohotovost so slabostou v nohe? Vcera vecer som zacala citit, ze mam nohu akoby rozklepanu a akoby som ju necitila tak ako zvycajne(na dotyk rukou vsak citim vsetko normalne) taku ako ked bezite a noha uz nevladze. Nie je to silne, skor slabe,.chodim aj vsetko normalne. Asi dve hodiny predtym som par sekund mala zrazu silnu bolest hlavy. Nic ine. A coho sa obavam? Ci to nemoze byt priznak porazky. Mam sice iba 40rokov, ale aj mladsim sa to stava. Isli by ste na pohotovost? Mam trochu obavy ze tam budem za debila, ze si hned najhorsie predstavujem.

zuzuliatko18
20. jan 2024

Neviem poradit, ale na pohotovost SA da aj zavolat a poradit sa, alebo aj tu na MK je skupina zdravotnici, mozno sa spytat tam.

janinah
20. jan 2024

Áno.pohotovost

majamat
20. jan 2024

asi chod. nei som zastanca prehnaneho navstevovania dr, ale toto je nieco, co nevies vysvetlit, co nevies doriesit, co pretrvava nejaky cas a nevidis do seba.
potrebujes,a by sa na to pozrel neikto iny, aj pomocou vysetreni.
sama sis tym neporadis.
chod.

kacena4
20. jan 2024

a je to akutne? alebo mas "len" slabost? to moze byt aj z pretazenia nohy, chrbtice a to nie je akutny stav zbytocne tam presedis niekolko hodin aby ta poslali domov, ze to mas doriesit abmulantne (tot moj nazor) neviem kde tam vidis porazku ze sa bojis

lucka_ke
20. jan 2024

toto podľa mňa nie je na pohotovosť, išla by som v pondelok k obvodnému lekárovi a ten nech ťa pošle na vyšetrenia

hedviga2
20. jan 2024

Na pohotovosť? Nie.

luccija
20. jan 2024

Áno, môže to byť príznak porážky môj otec to tak mal.Mal pocit, že si necíti dobre nohu, ale robil v záhrade tak mal sto výhovoriek ako ju má preťaženu, svalovicu a pod...išla by som na urgent nikdy nevieš ...

jana_eyre_2
20. jan 2024

Ja som človek čo k dr chodí fakt len keď musí.. ale moji obaja rodičia mali v mladom veku porážku, preto by som nepodceňovala takéto príznaky, najmä že si to mala spojené so silnou bolesťou hlavy.. radšej ísť, nech ti urobia základné neurovysetrenia a nič to nie je ako dostať porážku a dostávať sa z nej dlhé roky, alebo aj nikdy... Držím palce..

lija22
20. jan 2024

ja som z tych co by nesla aj keby mi noha odpadla a dala by som si magnezium. Ale argumenty preco ist sa mi zdaju opravnene. Napis ked sa vratis co povedali. Drzim palce nech nie je vela ludi.

katulienocka999
20. jan 2024

Áno išla,môže z toho vzniknúť niečo vážne...v tehotenstve som tak bola,lebo ma začala bolieť,bolo to horsie že som až nevedela na tu jednu stúpit a chodiť.. chcela som počkať do pondelka ale ma presvedčili ísť a dobre ze som išla.. zistili,že mám rozsiahlu trombozu v nohe

lindous
20. jan 2024

nemusí to byť nič vážne a držím prosty, aby nebolo, ale áno, náhla bolesť hlavy a slabosť v končatine môže byť príznakom porážky, ujo to tak mal, žiadny ovistnutý kútik a problémy s vyjadrovaním, ktoré sa všade uvádzajú... končatinu ovládal, ale opísal akoby nebola jeho.. nepodcenila by som to a to som tiež človek, ktorý keď nemusí, tak nejde...

1mina
20. jan 2024

Isla by som v tomto pripade, aj keby som bola za debila. Presne len kvoli moznosti tej porazky, poznam tiez taky pripad ze ved ho len nejak bolela noha od rana....

iwesska
20. jan 2024

Samozrejme,uz si tam mala byt. Ak si mala nahlu silnu bolest hlavy a odvtedy citis oslabenu nohu,je CMP dost pravdepodobna.

zuzuliennka1
20. jan 2024

ja len k tej porazke a veku - moja znama dostala cievnu mozg. prihodu (teda porazku) a nemala myslim ani 20, alebo tesne okolo 20. to bohuzial nie je vysada len starsich.
slabost, tocenie hlavy, bolest hlavy... ona ale musela potom vysadit antikoncepciu, mala to z nej.

majamat
20. jan 2024

@zuzuliennka1 u mladych sa samozrejem moze vyskytovat,a le je to menej caste. a zial HAK to moze sposobovat, vsak o tom sa vie.
no hlavne osm chcela napsiat, ze som poznala zenu, resp poznala som ju, ked bola dieta.
ona bola americanka. je to celkom smutny pribeh v celej ich rodine, co sa tam udialo.
a teda ona mala cievne dve a tu druhu neprezila. neviem kolko mala rokova, ale maximalne neico po 20-tke.

a ked som uz o tom zacala, tak dokoncim.
na Slovenkso zili manzelia - dochodci, ktori kedysi emigrovali do Ameriky s 2 detmi. oni uz neziju, boli uz stari, mnozstvo ochoreni, nic nezvycajne.

ich dcera sa niky nevidala, nema deti,e ste zije.

ich syn si zalozil rodinu a mal 2 deti - chlapca a dievca ( to je ta zena, co mala CMP )
ked boli deti, chodili na prazdniny k starym rodicom na Slovensko.
potom vyrastli a uz som s nimi nebola.

a teda raz sa stalo, ze nevesta tychto dochodcov risla s dcerou domov a nasli v kuchyni v bezvedomi syna/brata. ten v nemocnici zomretl,a si an predavkovanie drogami.
prisli domov a tam v kupelni na poschodi mrtvy muz/otec.
to sa stalo v jeden den. prisli o 2 clenov rodiny takto v jeden den., on zomrel zrejme tiez na nejaku cievnu, ci infarkt.

takze nevesta s dcerou dalej zili spolu, mali jedno obdobie aj zly vztah, ale neviem ci pred touto tragediou,c i potom.
a teda to dievca dostalo cievnu, z ktorej sa dostalo, no za 2 roky zas a to uz neprezila. este stastie, ze jej mama si nasla medzitym priatela, lebo to je na jensu zenu privela, ked takto tragicky strati muza, syna ( v jeden den ) a o par rokov este aj dceru.

co je s nou teraz, to uz eru neviem.

autor
20. jan 2024

tak nic nezistili, zobrali krv, poslali ma k neurologovi, na CT. Bol to velmi mily a precizny neurolog, ktory chcel velmi zistit z coho to mam a chcel ma hospitalizovat, spravit este nejake testy, MR. Kedze CT bolo dobre, odmietla som tam zostat, s tym ze na MRI uz mam ziadanku poslanu a potom znova k neurologovi. A ak by nejaky dalsi priznak, mam hned prist.

majamat
20. jan 2024

super,m tak to je ten lepsi pripad. vyzera, ez to bude neico prechodne.
inak skus nasadit vit B hlavne tusim tiamin je dolezity pre cinnost nervovych vlaken.
kludne ti moze chybat. ja som mala nedostatok nejakeho vot B pred rokmi, asi nejaky iny, ako B1. netsim, nachadzal sa v B-komplexe. mavala som afty, takmer nepretrzite 10m a boli velke,v acere naraz, silno zapalene. nverila by som, ze mi moze chybat niektory z tychto vitaminov.

iwesska
20. jan 2024

No ja by som tam zostala,uz ked mal taku snahu zistit pricinu. Takych lekarov je malo. Mohla si mat vsetko hned spravene a kludne spavat,ako takto cakat na dalsi priznak. Vacsinou to je naopak,ze to bagatelizuju a poslu domov.

autor
20. jan 2024

@iwesska nezostala som, lebo mam doma male dieta a ani jedno vysetrenie, ktore spravili nenaznacovalo cievnu prihodu

autor
20. jan 2024

Dakujem vam, ze ste ma pokopli tam ist, inak by som nesla a stresovala sa.