Kúpele Smrdáky

buba7
20. jan 2023

Ahojte
Bola ste niektorá s dieťaťom na liečebnom pobyte v Smrdákoch? Konkrétne kôli atopii.
Viete mi povedať nejaké info, čo sa týka pobytu, liečenia a pod.?
A hlave, pomohol takýto pobyt Vášmu dieťaťu?
Ďakujem

30ericka
20. jan 2023

@buba7 Ahoj, ja som bola niekoľkokrát v Smrdákoch ako dieťa s atopickým ekzémom. Kúpele mi veľmi veľmi pomohli a odporúčam!! Bola som ubytovaná v kúpeľnom dome Eva, tam je mládež do 18 rokov. Teda aspoň pred 10 rokmi to tak bolo, vtedy som tam bola naposledy. Bola som tam každý rok 4 týždne, podľa toho akú máte poisťovňu, buď 21 dní alebo 28 dní. Liečbu mal každý nastavenú podľa diagnóz. Ja som mala procedúry - horské slnko, kúpeľ v sírovodíkovej vode, hypermangáne.. niektorí mali škótske streky, vírivky, bahenné zábaly a pod.

30ericka
20. jan 2023

neviem či máš instagram, ale odporúčam sledovať účet doktor.michal - je to dermatovenerolog priamo zo Smrdák

izabellik
20. jan 2023

ja osobne skusenost nemam, s dietatom uz vobec nie, ale sestra sa tam bola liecit kvoli psoriaze. pomohlo na chvilu, potom sa to vratilo znovu a dvojnasobne. mozno na ine diagnozy v pohode, ale procedury konkretne na toto urcene vobec nezabrali.

buba7
autor
20. jan 2023

@30ericka
Ahoj, takúto odpoveď som chcela počuť 🙏🏽 máme VŠZP, dnes som tam volala a tiež mi pani na telefóne povedala, že 21-28 dní. Ostala som prekvapená, čakala som že to bude pobyt na cca 7-10 dní... Ale zase chápem, že za ten týždeň nedokážu telo vyliečiť...
Prosím ťa koľko rokov si mala keď si tam bola?

pelopeia
20. jan 2023

@buba7 aj ja som chodievala do Smrdak od malého decka.. Na detske chodia detičky od 3 rokov, v sprievode rodica/stareho rodica a starsie deti do 18 rokov same, pokial su samostatne.. dlzka zavisi od diagnozy, standardne 21 dni pri ekzeme a 28 dni pri psoriaze. Rodicia mozu byt s detmi ubytovani priamo na detskom oddeleni alebo jednom z hotelov, podla toho ako sa rozhodnu. Procedury su priamo v objekte detskej liecebne, v suterene. Osetrovna rovnako. Na stravu sa chodi do hotela, cez cely areal kupelov. Kupele maju noveho majitela.. Ide to s nimi dolu vodou.. my sme chodievali ako partia, ktora sa spoznala na detskom.. uz mame vsetci cez 30.. a tento rok to bude prvykrat co nepojdeme kvoli neuveritelnym doplatkom, ktore zaviedli od toho roka aj pre indikacnu skupinu A. Za tie peniaze radsej pojdeme k moru..

buba7
autor
20. jan 2023

@pelopeia wau, tak to som netušila.
Pozerala som si cenník aj skupiny A aj B
Tiež keď som si vypočítala cenu ako doprovod na 28 dní pri 36€ na deň zaplatiť 1008€, zdá sa mi to extra veľa...za 1500€ ideme tento rok k moru 🤣 aj keď nie na mesiac, ale tak asi vieš, čo tým chcem povedať 😊
Doktorka nám dala na výber buď takto Smrdaky, alebo Smokovec (tam chodíme na alergo)
Ale sa mi zdá, že keď mi rozprávala o Smokovci, nebol ten pobyt až taký dlhý ...

pelopeia
20. jan 2023

@buba7 nechcem aby to vyznelo zle, Smrdaky su naozaj moja srdcova zalezitost, nedam na ne dopustit, ale za tie peniaze by ste boli urcite sklamani.. pre mna maju neskutocnu nostalgicku hodnotu, stravila som tam vela casu a rada som sa tam vracala i mimo kupelov, nasla som si tam priatelov na cely zivot.. ale radsej si naozaj priplatim a pojdem k moru.. aj to neskutocne pomaha na ekzem (mne dokonca viac ako kupele).

buba7
autor
20. jan 2023

@pelopeia ako keby sa jednalo o takúto sumu pri dcérke a vedela by som, že jej to pomôže, ani sekundu neváham.
Ale ak mám zaplatiť toľko € za seba, mi príde extrém. Aj Smokovec som si pozerala a tiež šli tento rok s cenami hore 😬 každý vieme aká je situácia a nič nieje zadarmo, ale aj tak je to masaker ... Aspoň do nejakého veku dieťaťa by mohol byť doprovod zadarmo (nevravím strava), alebo aspoň -50% ... Načo si potom platíme tu zdravotku 🙄

30ericka
20. jan 2023

@buba7 začala som tam chodiť ako 10 ročná, sama bez rodičov každý rok do 18stky😊

buba7
autor
20. jan 2023

@30ericka dcérka má len 5 😕 počas pobytu by mala 6

dankuk
20. jan 2023

@buba7 bola som asi 3-krat so synom ako doprovod, potom chodil aj sam. Ubytovani sme boli na prvom poschodi v Eve. Na izbe rodic+dieta. Na celom poschodi boli male deti-skolkari s rodicmi. Na prizemi boli vascie deti bez rodicov + skolske triedy, spolocenska miestnost a osetrovna. Ja ako rodic som si neskutocne oddychla, syn videl, ze aj ine deti maju ekzem. S mamickami sme si povymienali rady, skusenosti (boli to toky 2004-2006, vtedy internet este tak nefičal). Deti sa spolu hrali, uzili si to tam. Ja mozem odporucit Smrdaky, aj more - konkretne Chorvatsko - kde su kamenne plaze, piesok sa nelepi na pokozku a more je dost slane. Ale aj k moru by ste mali ist na dlhsie - aspon na 2 tyzdne.

buba7
autor
21. jan 2023

@dankuk ďakujem za odporúčanie.
K moru chodievame pravidelne , vždy v lete, vtedy ma ekzém v poriadku, ale vždy sa opätovne vráti.
Čo sa týka tých Smrdakov, recenzia super, ale asi stará. Viem, že Smrdáky zmenili majiteľa a že to šlo s nimi že vraj za posledné roky dole vodou 😕 na iných diskusiách mi ženy za tie peniaze poradili radšej druhu dovolenku k moru 😀 ževraj procedúry trvajú vždy Max 1,5h/doobeda a potom majú deti voľný program s tým, že tam pre ne poriadne ani nič nieje, hračky, herňa, nejaký kútik, jedine ihrisko, ktoré je tiež v žalostnom stave 🫢 tak neviem veru...

30ericka
21. jan 2023

@buba7 boli tam aj takéto male detičky bez rodičov

rolandik
22. jan 2023

Moja dcéra s exémom absolvovala liečenie v Smrdakoch veľakrát a niekdy jej to zázračné nepomohlo. Natierajú sa tam aj hormonálnymi masťami, čo nám tvrdili že ich nepoužívajú. V Smokovci bola jeden krát v zime a odtiaľ prišla bez ekzému a mala dlhšie pokoj. Jej more nerobí dobre. Ešte len sme prichádzali autom k moru, už začala koža červenať a svrbieť. My sme prišli na to, že jej pomáha vitamín D. V lete opaľovať bez krémov a v zime z kvapky. Do Smrdák už odmieta ísť, tvrdí že je to vezenie. Má 13 rokov a bola tam sama.

dankuk
22. jan 2023

@buba7 skuste ostrov Vulcano pri Sicilii. Je tam sirove bahno a more je tiez obohatene o siru, ktora sa v podobe bubliniek uvolnuje do mora. Treba dbat aj na dietu. Synovi vyslovene prekaza kysla kapusta - z tej sa vzdy vyhadze. A do Smokovca preco nechcete ist? Kvoli poplatkom za doprovod? Lebo ked mate riesit aj alergiu- sennu nadchu, tak radsej Smokovec.

rolandik
22. jan 2023

@dankuk nemusíte sa trepať až na Sicíliu, stačí zájsť do Podhájskej je to to isté. Moja má aj histamínovú intoleranciu ako aj asi aj váš, keďže kyslá kapusta obsahuje obrovské množstvo histamínu. Ja som už skúsila všetko na svete, ale keď vám raz dieťa poškodia vakcínou už sa nikto neprizná.

dankuk
22. jan 2023

@rolandik v Podhajskej do bazena sypu chlor, takze nejake super ucinky na ekzem ta voda nema. A je rozdiel byt pri mori 2 tyzdne, cely den sa kupat a aj dychat morsky vzduch, pripadne byt v kupeloch v Smokovci 4 tyzdne, naucit dieta inhalovat, spravne dychat a pod a ist do Podhajskej a zaplatit si tam nejaky vanovy kupel na hodinu. 🙂

buba7
autor
22. jan 2023

@30ericka ja ale nechcem nechať dcérku toľké týždne samu aj keby mala tu možnosť tam byť sama.

buba7
autor
22. jan 2023

@rolandik kortikoidy určite nechceme používať, ďakujem za tento postreh...
Našej more pomáha, preto uvažujem radšej nad ďalšou dovolenkou pri mori ako kúpele.

buba7
autor
22. jan 2023

@dankuk naša nemá alergiu, sennu nádchu... má HIT
Smokovce mi prídu skôr na tie respiračné problémy , aj keď viem, že liečia aj kožné...

buba7
autor
22. jan 2023

@rolandik ak sa smiem opýtať, akou vakcínou Vám "poškodili" dieťa ?

dankuk
22. jan 2023

@buba7 to som vobec nevedela, ze v Smokovci sa liecia kozne problemy. Nam na ekzem vzdy vypisali navrh len do Smrdak. Tak si spravte dlhsiu dovolenku pri mori, ked jej to pomaha, aby bol efekt co najlepsi.

rolandik
28. jan 2023

@dankuk my sme boli teda pri mori dva týždne a nikdy viac. 2. týždeň bol utrpením.

rolandik
28. jan 2023

@buba7 veď dnes je len hexa všetko možné dokopy.

rolandik
28. jan 2023

@dankuk v Smokovci je to o zmene prostredia. My síce žijeme v horách, ale nadmorská výška je iná. Deťom sa tam hlavne venujú, čiže sestrička aj v sobotu vezme deti na bežky, alebo na túru. V Smrdakoch sedia v lete pod klímou a von idú len, keď sa presúvajú na jedlo.

nikuskabee
28. feb 2023

No po prečitani, mam obavy. Mame nastup zo synom 27.3. Izba 45€ den pre mňa oproti oktobru bolo 35€. Ideme prvykrat. I ked syn je velky. V jeho stresovom rozpolozeni nenecham ist sameho. Ale 1000€ je dost na 3 tyzdne