Liečili ste sa pred počatím na tlak?

natalka30
30. aug 2021

Dobrý večer chcem sa spýtať, ze my sme sa zacali s partnerom snažiť. Velmi tuzime po nasej malej láske ale mam taku otazku či su tu aj zeny kt boli tehu a pred pocatim sa liecili na tlak.. Ja len ze ci to moze nejak ovplyvniť nase dieťa ak sa teda podarí.. Dakujem za odpovede krasny večer ☺️

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
31. aug 2021

@natalka30 odporucam tiez skonzultovat s doktorom, co Ti lieci tlak. Mne po porode ostal vysoky a predpisal mi Prestarium, nebrala som, lebo som si precitala letak. Zenam vo fertilnom veku a bez spolahlivej antikoncepcie sa davat nema. V pripade tehotenstva hrozi poskodenie plodu, potrat atd...to j trieda ACE inhibitorov. Predpisal mi potom Concor 5mg, to su betablokatory, tie nie su take nebezpecne. Ale v pripade tehotenstva asi aj to treba riesit a zvyknu potom davat Dopegyt v tehotenstve.

natalka30
autor
31. aug 2021

@nevenka ja sa liecim na tlak je to ok aj viem ake rizika môžu byt len som bola zvedava ci tie kt sa liecia na tlak vynosili zdrave bábätká a ci porod bol v poriadku

nevenka
31. aug 2021

@natalka30 ved dobre, ze sa liecis, len vysvetlujem, ze nie vsetky lieky sa mozu v tehotenstve brat, to by som skonzultovala s doktorom. Ci nevadia. Ja som v tehotenstve nemala problem, len po prvom porode chvilku, bola som na Dopegyte pocas sestonedelia a nasledne mi lieky kardiolog vysadil, druhe tehotenstvo ok, tretie v 34 tt. mi stupol tlak, bielkoviny v moci neboli, ani opuchy, napriek tomu mi porod vyvolavali v 38tt., brala som Dopegyt 2x1, dieta je ok. Ono ten tlak je nebezpecny, ked sa nelieci alebo lieci nedostatocne, moze sa babatko prestat vyzivovat. Podla mna je takych zien kopec, co sa liecili na tlak uz pred tehotenstvom a deticky maju ok. Ak to budes riesit s dr. vsetko, malo byt vsetko v poriadku.

natalka30
autor
31. aug 2021

@nevenka dakujem za info tak ja si tiez myslim ze zbytočne mam veľkého chrobaka v hlave

nevenka
1. sep 2021

@natalka30 drzim palce 🤞

fiafia
1. sep 2021

@natalka30 brala som pár rokov pred tehu, po pôrode a vlastne dodnes. Mala bude mať 5. Ja by som sa len poradila s lekárom či lieky sú vhodné v prípade tarchavosti a netreba meniť.