Liek na angínu

18. nov 2023

Ahojte, viete mi prosím poradiť niečo na bolesť hrdla? Zrejme mám angínu, mám opuchnuté mandle, bolí to, že ledva prehltnem slinu, nie to aby som sa ešte najedla 🙆. Dávam si pastilky aj sprej do hrdla, ale vôbec mi to nepomáha 😶‍🌫️. Je to príšerná bolesť

pribinak
18. nov 2023

Smer pohotovosť, dostaneš ATB

pehavcek
18. nov 2023

Na anginu len antibiotika

autor
18. nov 2023

@pribinak aj to zvažujem, ale nechcem tam veľmi ísť, bola som tam presne pred dvoma týždňami s tým istým, dali mi ATB na 10 dní.

jesenzima
18. nov 2023

Jedine ATB, angínu nič iné nevylieči, a určite choď k dr, lebo neliečená angína môže dopadnúť veľmi zle ...

luliu
18. nov 2023

A tie ATB si tých 10 dní aj brala?

autor
18. nov 2023

@luliu samozrejme.

tradaaa
18. nov 2023

Angínu nevylieči, ale bolesť utlmí Strepsils plus - sprej alebo pastilky. Už po dvoch použitiach úľava.
Nemusíš mať angínu, teraz koluje takýto priebeh covidu. (Pri angine býva hrdlo nahnisane.)Držim palce

panonia
18. nov 2023

Od bolesti som mala Nimesil prasok a Glimbax na kloktanie, pila som šalviu a repik....ale neviem ci by mi to prešlo bez ATB. Skusila som všetko aj slanu vodu, aj med, spreje pastilky nepomohli. Daj si teply šál a musíš ležať . Pozri si do hrdla s lyžičkou , ak tam mas hnis tak chod na pohotovosť.

autor
18. nov 2023

@panonia áno mám aj zahnisané, biele čapy po celých mandliach. Tak teda pôjdem pre ATB zas. Neviem či vydržím do pondelka , už od včera má to trápi

kollarovci
18. nov 2023

Mojmu synovi pomaha kloktat slanu vodu a casto on mal cez leto no neviem povedat co to bolo ale bolo to divne🤔dostal anginu cele mandle zahnisane a riadna bolest ucha po Atb za tri dni bolest presla po dobrati Atb sa mu to zase vratilo takto 3 krat.Boli sme aj na Orl odporucili vybrat mandle .Skoncilo to tak ze ten treti krat znicoho nic ho prestalo boliet ucho aj hrdlo bez tych Atb a operacia sa nekonala lebo od vtedy nebol chory tak do dnesneho dna nevieme co to bolo .