Mám problém so zaspávaním

slniecko154
16. apr 2013

Uz som z toho na nervy. Kolkokrat citim unavu, oci mi padaju, hlava ma z toho boli, ale ked zalahnem, nie a nie zaspat. ☹ Prevalujem sa niekedy aj vyse hodiny. Som unavena, ale nejde to. Nechapem. Ked uz raz zaspim, tak spim dobre, nebudim sa. Rano som potom ako zombie. Najradsej by som si dala pred spanim nejake prasky na spanie ale viem ze to nie je riesenie. Mate s takym niecim skusenosti niekto?

sense
16. apr 2013

...skus si dat pred spanim pohar tepleho mlieka al. caj z medovky, ma upokojujuce ucinky, ....a nezaspavat pri televizore, al. pri svetle a chodit spat v pravidelnom case.

oskorusa
16. apr 2013

v prvom rade sa popozeraj po miestnosti v ktorej spíš - televízor, rádio, hodiny a všetku elektroniku daj preč, dobre vyvetraj, ideálne je ísť večer aspoň na prechádzku ak je to možné, 2 hodiny pre spánkom už nič nejedz a žiadny alkohol, medovkový čaj alebo materina dúška sa odporúča na upokojenie, ak môžeš, daj si kľudne magnesium v tabletkách aspoň 500mg, ak by ani to nezaberalo a nie si abstinent, skús 2 deci piva a hlavne sa pokús neísť s tým do postele, že musíš zaspať. Zober si knižku - ideálne veľmi nudnú - a čítaj si. A tabletky na spanie využi až ako poslednú možnosť - aj to by si sa mala poradiť s lekárom, ak tvoja nespavosť trvá príliš dlho a únava ti bráni v bežnom živote, môžeš mať aj iné poruchy spánku, o ktorých nevieš - ale tam je dôležité lekárske vyšetrenie. držím palce, všetko dobré prajem 🙂

karin1234
16. apr 2013

ahoj, skus si upravit zivotosprávu, viacej pohybu, prechádzky. ak ja nemozem zaspat tak mne pomoze dat si magnezium, alebo pohar tepleho mlieka s medom. neprezivas stresove obdobie?

fadda
16. apr 2013

Ahoj,viem presne co prezivas.Ja som takuto nespavosťy mala dokonca to trvalo niekolko rokov."Prichádzala"v nepravidelných intervaloch.Niekedy som bola mesiac v pohode potom,bum a dva,tri tyzdne som kukala do stropu. Potom som na par dni doslova odpadla,a potom zas nic. Niekedy som v noci uz aj plakala taka som bola unavená.. Moj vseveduci lekar ma chcel poslat na pokec k psychológom,a nukal mi dajake tableky na spanie,ktore som odmietla. V podstate to same prešlo,mozno aj faktom ze sa mi uplne zmenil zivot narodením mojej dcéry. Vtedy som bývala 11hodin v praci,mozno to bolo pracovným tlakom. Ale moj spánok ani teraz nie je perfektný,staci maly such,a uz som hore. Taze,skus aj cez den trosku relaxovať,mozno ti to pomoze. Držím palec,nech sa to to co najskor upraví,viem ze je to riadne trapenie..

briketa
16. apr 2013

@slniecko154 manzovi sa upravil spanok ako sme zrusili tv. chodime viac von, ale tak isto nesmie mat zo dna otovrene problemy, lebo to ho potom zobudi a nespi az do rana. vsetko co sa v ten den nevyriesilo musi byt jasne zaradene - napr. si napise, ze tam zavolam zajtra, tam pojdem v utorok ...atd
cerstvy vzduch, pohyb, lahke vecere a ziadna elektronika.
tiez si pozri, ci nespis pri elektrickych rozvodoch cez stenu to zvykne rusit spanok a tak isto aj tablet a telefon ma byt v uplne inej miestnosti ako sa spi.
na youyube si najdi zakladnu jogu, cvic polhodinku vecer namiesto tv.
vela stastia a sladkych snov 🙂

slniecko154
autor
16. apr 2013

@sense
@oskorusa
@karin1234
@fadda
@briketa
dakujem baby za rady, ja som na intraku, cize to prostredie nezmenim, pocitac nemozem dat niekde do inej izby... aj ked je pravda ze je tu viac hluku, to s tym nesuvisi, ten problem mam aj ked som doma.. skor to pripisujem stresu zo skoly, ze nad tym prilis uvazujem, ale aj ked sa snazim pred spanim na to nemysliet, nejak tie myslienky prichadzaju samy a uz vopred som nervozna ze zasa nezaspim...tehotna nie som, ani deti nemam, cize z tejto stranny problem nejde.. no skusim s tym magneziom najskor, lebo fakt ma to niekedy nici

nikol955
Odpoveď bola odstránená
Zobraz