Mám zvláštny pocit v nohách. Je to z chrbta?

andy6819
19. feb 2021

Ahojte, posledné 2 dni mám hrozne zvláštny pocit v nohách, najmä v pravej nohe. Cítim také zvláštne stuhnutie najviac v stehne ale trochu aj v lýtku, pri státí mi občas zvykne v nohe pichnúť na rôznych miestach. Chodiť viem normálne aj zdvihnúť nohy, len mám v nich také zvláštne nepríjemné stuhnutie a občasné ťahanie a pichanie a sekundové tŕpnutie. Posledný mesiac som riešil problém s krčnou chrbticou, tá sa mi už celkom pouvolňovala a myslím, že sa mi ozýva drieková. Tieto obtiaže cítim hlavne v pravej nohe ale trocha aj v ľavej. K obvodnej sa dostanem až niekedy v strede týždňa a MRko chrbtice mám až cca o týždeň a pol, tak by som sa chcel zatiaľ poradiť. Posledné dva dni mi zároveň nejak zvláštne tŕpne aj na ľavej strane hlavy nad uchom, ale to len jemne. MRko mozgu som mal pred 5 mesiacmi v úplne super stave takže neurologička mi povedala, že toto tŕpnutie nie je dôvod na opakované MR...som celkom hypochonder, o 4 dni mám prvé sedenie u psychoterapeuta kvôli tomu obrovskému strachu z chorôb a chcem sa teda poradiť kvôli tým nohám, čo robiť/nerobiť? Čo užívať? Je to z chrbta alebo si to sám robím psychicky tým strachom? Mám 22 rokov, 163cm, 63kg, takže postava úplne normálna. Užívam magne b6 a rybí olej. Ďakujem moc za každú radu!

elizme
19. feb 2021

@andy6819 @andy6819 Hm skús to hlavne v hlave nerozoberať a neriešiť. Skús sa buď zamestnať niečím čo ťa baví, takisto v tak mladom veku myslím si ze by neprekážalo si na ten chrbát zacvičiť, sedieť vystreto a podobne. Na Youtube je kopec videí, ako na to. Jednoducho - a to ti bude radiť aj terapeut... naučiť sa mat občas ticho v mysli, zastaviť a nerozvíjať zle myslienky. Pozri sa môžeš mať problém s chrbtom, ale po tých vyšetreniach sa nič vážne neukázalo, ako sa píše vyššie. A aj keby si mal/mala (píšeš v mužskom rode tak neviem) problém, nezameriavaj sa naň, ale na to ako ho riešiť. Bolí má chrbát, tak cvičím doma, navštívim fyzioterapeuta. Vela šťastia teda.

medeaa
19. feb 2021

@andy6819 ano, moze to byt z chrbta. Cela chrbtica je prepojena, ale tieto stavy su nic take, coho by si sa musel tak silno obavat. Coskoro mas magneticku, tak treba vydrzat a uvidis, co navrhne lekar. Zatial by som ti odporucila brat milgamu, su to vitaminy volne predajne v lekarni. Hlavne klud 🙂. Nic nie je neriesitelne, problemy s chrbtom su zakerne ale daju sa riesit. Podla mna na tu fyzicku ale aj psychicku stranku by ti pomohlo cvicenie, mozno ked najdes dobreho fyzioterapeuta tak psychoterapeuta ani nebudes musiet casom navstevovat. Zatial si davaj na chrbat pozor, nezdvihaj nic tazke, spavaj na boku, nie na bruchu (to nerobi dobre krcnej chrbtici).

andy6819
autor
19. feb 2021

@medeaa ďakujem moc! Skúsim tú milgammu, viem, že veľa ľudí to užíva tak asi je to fajn. Hej, som zvedavý na to MR. Skôr ma zaujímalo, že čo robiť s tými nohami, lebo je to fakt divné a nepríjemné, jak keby niekto bol vedľa mňa a neustále do mňa pichal ihlou😀

medeaa
19. feb 2021

@andy6819 ak je to v nohach od chrbta, tak riesit to jedine cez chrbat :/. Mozno pomozu niektore lahke cviky na pouvolnovanie chrbtice (macaci chrbat napr.). Pri spanku si medzi kolena skus davat vankus a ak to stav dovoluje, tak prechadzky. Chodza je trebars aj po operaciach chrbtice jednym z najdolezitejsich prvkov rehabilitacie.