Mám zvýšený testosterón a výrazné ochlpenie

viki113
1. júl 2021

Ahojte vedel by mi niekto poradiť mam zvýšený testosterón. Robi sa mi výrazne ochlpenie a neviem co stým nejaká rada? Vopred ďakujem dom už na de z ochlpenia..

anjelicek26
1. júl 2021

Urcite by som to riesila s endokrinologom a gynekologom. Sama vies urobit len malo, na zvysenie zenskych hormonov v tele je dobra soja, kravske mlieko, susene ovocie - aj bobulove, Vytazok s Yam korena, nenapadne ma ako je to slovensky... ale je to ako krem aj ako tabletky... zavisi, ake to mas vysoke. Chlpky by mali zjemniet.

viktorka124
1. júl 2021

Ahoj, takmer dva roky vzad mi diagnostikovali syndróm polycystických ovárií, čo súvisí so spomínaným testosterónom. Bež ku ženskému na krv, a ultrazvuk. Ochlpenia som sa bohužiaľ ešte nezbavila.. Antikoncepcia ti síce vyrovná hormóny a pomôže trochu s akné a ochlpenim ale ja už by som do antiky nešla ani náhodou.

viki113
autor
3. júl 2021

@viktorka124 no veď práve že mám tie pcos už asi od 18tky bude to určite tým no lekári mi na to nič nedávajú musím zájsť za endokrinologia..

viktorka124
3. júl 2021

Ja beriem inositol v prášku 4 gramy denne, kyselinu listovú, D3, zinok a probiotiká. Zmenila som radikálne stravovanie. Skús menej sacharidov cez deň alebo ich kombinuj so zdravými tukmi. Ja som si vďaka tomuto vrátila stratený menzes.

viktorka124
3. júl 2021

Ten inositol vlastne reguluje hladinu cukru a tým hladinu androgénov. Mohlo by pomôcť aj vylúčenie mliečnych výrobkov lebo živočíšna bielkovina môže tiež spôsobovať zvýšenie testosterónu. Ja sa radšej "liečim" sama podľa toho čo som si naštudovala zo zahraničných štúdií o PCOS. Keďže dookola mi lekár núka antikoncepciu, ktorú ja už do úst nedám a nie je to riešenie problému.

karush
3. júl 2021

Nakoľko ho máš zvýšený, niekoľkonásobne alebo len hranične? Ja som kvôli zvýšeným androgénom mala porobených dosť veľa testov, aby sa vylúčil hormonálne aktívny nádor, ale bolo to cestou endokrinológa.