Môžem ísť na vyšetrenie, aj keď krvácam?

zabkakatka
16. feb 2014

... po ukoncceni dojcenia (nedojcim uz cca 3,5 mes.)som dostala menstruaciu a dalsiu cca po 40 tych dnoch co je u mna nezvycajne... ale vraj moze byt kym sa upravi.... dalsia neprichadza a neprchadza po takmer 2 mesiacoch bez nej som si pre istotu urobila tehu test a bol negativny......
je normalne ze meska az tak dlho? - chcela by som to dat skontrolovat dr. a objednala som sa piatok - no a vcera som zacala krvacat......
cize moja otazka je:

je to normalne? a mozem ist na vysetrenie aj ked teraz krcacam?

dakujem

chanthall
16. feb 2014

Doktor by ťa mal vyšetriť za každých okolností, aj keď krvácaš. Po pôrode sa telo mení. Niekedy k lepšiemu, inokedy k horšiemu.
Nemusí to byť nič, len rohádzané hormóny, ktoré sa buď to upravia časom samé (cca do 2 rokov), alebo vhodne zvolenou antikoncepciou, no môžu to byť cysty, ktoré sa začali tvoriť, alebo možno niečo iné.
Myslím, že by nebolo zle, keby ťa doktor pozrel aj práve vtedy, keď krvácaš; predsa len je to iné, ako v strede cyklu po prečistení.
Ja stále dojčím a už asi rok mám krásne pravidelnú menštruáciu (buď dostanem na 30 deň večer, alebo na 31 deň ráno), no dokonca ešte aj počas tehu si doktor všimol, že mám dáku cystu, ktorá však pukla sama a ani som nekrvácala.
Moje jednoznačné slovo je, že ja by som išla 🙂

euka210
16. feb 2014

moje prve mens. boli take 40-dnove (ale to som este dojcila), po par nesiacoch sa to upravilo a cyklus bol taky aky som mala pred tehu ( po roku od porodu).

monicm
16. feb 2014

najlepšie bude,ak zavoláš lekárovi a opýtaš sa ho,či máš prísť a chce ťa vidieť aj počas menštruácie,alebo máš počkať a prísť až potom.on bude najlepšie vedieť,čo je pre teba lepšie.ale osobne si myslím,že za tým nemusí byť vôbec nič vážne,chce to chvíľu čas,kým sa hormony ustália a telo prispôsobí.

ivetlo
16. feb 2014

Ahoj. Mala som tento istý problém. On ťa vyšetriť môže ale žiadny vetdikt ti nepovie. Lebo sliznice máš zdurene a nebude nič vidieť na sone. Zavolaj mu a povedz mu ze si ich dostala a uvidíš čo ti povie či máš vôbec chodiť. A možno ti dovtedy skončia. Ja som tam šla po skončení, dal mi antiku a stabylizovalo sa mi to.