Neschopnosť močiť po pôrode. Poradíte?

sadul
14. aug 2015

ahojte, mam otazku, ktora sa tyka nasej priatelky, poprosila by som Vas o radu, predovsetkym tych, ktore to sami zazili. Nasa priatelka je uz 2 tyzden v nemocnici po porode s malou a jej odchod je stale v nedohladne. Nedokaze sa sama vymocit, bez toho aby ju nenacievkovali. V nemocnici zatial mali len 2 pripady tohto druhu, po 2-3 dnoch sa to same upravilo. Lenze ona tam uz lezi dost dlho a ziadna zmena neprichadza. Vyberu cievku, mechur sa naplni, ale nie je schopna vytlacit zo seba nic, takze ju zase nacievkuju, a takto stale dookola. Mali ste tento problem a ako sa to riesilo? Dakujem za odpovede.

bosoriak
14. aug 2015

Mna by zaujimalo, ci s nou robia aj nieco ine, ako len zacievkuju. Musi ju vysetrit nefrolog, treba zistit, ci sa pri porode neposkodili mocove cesty. Ak sa vyluci fyzicka pricina, mozno by bolo dobre preskumat aj psychicke dovody.
Ale skor jej poradia lekari v nemocnici, nez my tu.

aristka
14. aug 2015

A nejde jej to ani v sprche pod tecucou vodou....treba urologa a neurologa ,co sa deje...

dionyzka
14. aug 2015

juj to je velmi neprijemne a predpokladam aj bolestive. Nebudeme jej asi vediet pomoct - rozhodne to chce odbornu pomoc - predpokladam, ze ked lezi v nemocnici, tak ma pomoc urologa.
Ta sprcha pomoha, ale je to skor aby to nestipkalo ihned po porode. Ja som uz na druhy, treti den uplne normalne chodila cikat bez sprchy.

kiki68
14. aug 2015

Urcite odbornikov na to, tiez som pocula od znamych,ze aj u ochrnutych ludi sa toto zlepsilo po homeopatickej liecbe. Nedam za to ruku do ohna,ale neublizi to nikomu a za pokus to stoji v takomto pripade.

jana_eyre
14. aug 2015

ja som mala ten problem po prvom porode, ale iba jeden den a cievkovali ma len par krat.. pomohlo mi, ked som nabrala silu /rodila som 23h/ a isla do sprchy.. mala som potom problem s tym, ze ma velmi bolelo pri moceni, ako ked je zapal mocovych ciest - ale to bolo sposobene tym cievkovanim.. vysetrovali mi moc, ci nemam zapal, ale bolo to len rozdrazdenim /totiz, ja som chcela byt uzitocna a privolila som, aby si to na mne skusili mlade studentky/..

dva tyzdne - to je uz naozaj dlha doba, predsa k nej musia zavolat odbornika a nie ze budu cakat kym sa to same upravi.. takto by mohla byt v porodnici aj mesiac ak by sa to neupravilo, alebo na co cakaju?

ervenka
14. aug 2015

chudatko. Ked sa moje druhe ditko narodilo- 4,05 hod. rano, uz o 8 rano mi sestricka povedala,ze cikaaat- no nehrozilo= zavedeny kateter= za 1 hodinu 1 liter mocu vysiel, pocas dalsich 24hod. 7!!! litrov. Obrovsky problem(dokonca sa bol na mna pozriet aj primar urologie)= prvy tyzden zavedeny staly kateter. dalsi tyzden 2x/den cievkovanie a zapisovanie kolko este ml mocu vyslo. JA som bola doma uz na dalsi den po porode. ale tu je taky system,ze zostavaju v nemocnici len po CS,alebo tie ktore su ohrozene na zivote...Ale domov chodi "po porodna starostlivost- aj ona bola zhrozena, ked citala prepustaciu spravu. Uplne "uzasne" sa chodi s hadickou omotanou okolo nohy po schodoch"... 😔 Nuz mne pomohlo aj najprv v sprche- prud horucej vody, spievala som si pri tom od Frozen let it gooooo! (ako trafena) Po tyzdni som postupne skusala aj na toalete. Vselijake posedy... Ale toto je naozaj, na dlhu dobu boj. Bola som len na urologii... A moj nasledok z tohto vsetkeho- uz nikdy nebudem tehotna, lebo po dalsom tehu by som mohla dopadnut este horsie, ak by zase nastala neschopnost mocit.
Treba aj vylucit infekciu, a hlavne pozitivne mysliet. Aj ked slabe chvilky pridu. Ale kamoska ma babo, ktore potrebuje zdravu maminu. Mne este sestricka na urolo. povedala,ze sanca toto dostat je 1:5000. A taky tazky pripad ako ja este nemala. Pretoze ja som bola specificka aj v tom,ze som mala svaly panv. dna v krci- problem bol ich uvolnit,- a teda dovolit mechuru sa vyprazdnit- takze kazde cievkovanie bol maly porod. Vselijake cviky na posilnenie panv. dna boli kontraproduktivne. Takze treba aj zistit, ci je problem v tom,ze ma kamoska svaly priliz volne, alebo priliz stiahnute.

klaudia2002
6. sep 2023

Dobrý deň chcem sa vás spýtať som 18 dní po pôrode a ako som prišla z nemocnice tak cikám iba RAZ do dňa s všetko mi to potom tlačí do obličiek s ťažko sa mi chodí lebo ma bolia kríže neviete mi poradiť či je to po pôrode normlane alebo čo mám robiť ?