Ahojte, viem, že táto téma tu už bola mnohokrát, ale chcela by som vedieť, ako to je s operáciou žlčnika.
V tehotenstve (cca 5 mesiacov dozadu) mi bola indikovaná operácia zlcnika, (je naplnení pieskom , nie kameňmi)
Vlastne stačí len zavolať a dohodnúť termín , ale ja osobne mám z toho veľký strach, hlavne kvôli rekonvalescencii a prípadným problémom s trávením .. a vlastne možno aj doživotným obmedzovaním.
Záchvaty začali počas tehotenstva , dovtedy by ma ani nenapadlo, že môžem mať v podstate nefunkčný žlčník.
Máte s týmto niekto skúsenosti ? Priebeh operácie, šetrenie,komplikácie .. o pár rokov by sme chceli ďalšie babo, dá sa to v pohode zvládnuť aj bez zlcnika ? Hlavne čo sa týka tých typických tehu nevoľnosti a žáhy..
Ďakujem
Vsetko super, vediet to, idem aj skora nenatahujem..
Sice sa to tyka mojho muza, ten zrazu zacal mat zachvaty, coraz castejsie, to boli hrozne atavy. Po operacii mal dietu, ale potom zacal jest normalne ako predtym. Ked si da nieco mastnejsie alebo tazsie, tak si dava pre istotu Pancreolan, ale to skor vynimocne.
Tehotenske nevolnosti so zlcnikom nesuvisia nijak podla mna.
Bez zlčnika som zvladla druhe tehotenstvo. Žiadny problém. Ani neviem, že ho nemam
V jeden den ma operovali a druhy den rano o 8 pustili domov. Dieťa som nedvíhala 10 dni, kym som mala stehy. Mne to strašne pomohlo. Tie záchvaty boli neznesiteľné