Opuchy nôh po pôrode

gvenduska
22. máj 2021

Ahojte
Maminy stretla sa tu faktora z vás s opuchom noch po pôrode
V tehotenstve som to nedávala a teraz 4 dni po pôrode no hrôza
Mám tabletky ale vôbec to nezaberá ani vyloženie nôh
Poraďte dakujem

pseudomonas87
22. máj 2021

@gvenduska malo by to po pôrode samozrejme prejsť, bol to veľký nápor na telo, hormonálne zmeny atď....ak by to ale ostalo a nešlo späť po čase,daj sa skontrolovať.

ivula0807
22. máj 2021

Ahoj, ja som po porode mala tento problem. Hrozne mi opuchli cele chodidla a clenky, myslela som ze mi prasknu ked spravim este jeden krok navyse. Lekar mi povedal, ze to suvisi s tvorbou mlieka a treba doplnit bielkoviny, napr papat tvaroh, cottage a podobne vo velkom mnozstve. Mne to pomohlo.

kubkovamama
22. máj 2021

@gvenduska musis vydrzat, to prejde, su to iba hormony. Vela pi, oddychuj. Mala som to pri všetkých 3 detoch, pri prvom extrem-bolo leto. Do 2 týždňov to zmizne. Len pit a co najmenej soli a sladkostí

jazula
22. máj 2021

Presne ako píše vyššie @ivula0807 aj mne strašne nohy opuchli až po pôrode a sestričky hovorili, že to je kvôli začatiu laktácie. Kazali mi jesť veľa bielkovín (vaničku tvarohu denne, nie nízkotučného vraj), strašili ma, že to začne odpuchat tak o 2-3 týždne, ale som týždeň po pôrode a už aj obujem topánky 🙈

dollyzv
23. máj 2021

Ja som mala neskutočne opuchnuté nohy po pôrode,ale hmm myslím že len maximálne dva dni a samé to prešlo..

gvenduska
autor
23. máj 2021

@jazula no mne povedali že je to v šestonedelí normalne ....ale dávajú mi dáke lieky ale to vôbec nepomáha
V noci sa uľaví a ráno znova

jazula
23. máj 2021

@gvenduska Ja som nasledovala radu sestričiek a každý deň zjem navyše k normálnej strave 1 teglik tvarohu alebo cottage...a zaberá to, ešte to nie je úplne odpuchnute, ale je to neporovnateľne lepšie ako dva dni po pôrode...a mám pocit, že tomu pomohol aj caj na dojčenie, možno ma trochu vodopudny účinok. Lieky mne na to nedali žiadne, len povedali, že je to normálne.

gvenduska
autor
23. máj 2021

@jazula no Vám aspoň sestričky povedali ale mne nič len mi dal doktor tabletky na odvodnenie
Sestrička povedala že je to normalne v šestonedelí treba len vydržať
Skúsim dať na radu od vás baby a uvidím čo to správu lebo ako je to hrozné nohy ako gajdy

yvessl
31. aug 2021

Ja som velmi spuchla na zaciatku37.tt,mala som preeklampsiu.Nakoniec som v 38tt mala sekciu a opuchy sa este zhorsili ale po tyzdni som sla z porodnice o 14kg lahsia.Preslo to same a jedla som jogurty a tvaroh dost.Prejde to same.