Polyp na maternici

klaudulienqa
15. máj 2014

Dobrý večer mamičky, o mesiac to bude rok od pôrodu a lekár mi na preventívke našiel polyp na maternici. Odstraňuje sa kyretážou, no mám strach, že aj po kyretáži sa mi budú objavovať ďalšie a nechcem prísť určite o maternicu, keďže by sme chceli aj ďalšie bábo :(. Máte s tým niektorá skúsenosť? Nejaké rady, prevenciu ako vzniku predísť? Vraj sa nasadí po zákroku hormonálna liečba, ale keďže pečeňové testy nemám v poriadku, nebudem sa môcť liečiť týmto spôsobom.
Ďakujem za každú odpoveď

mima2406
15. máj 2014

@klaudulienqa ja idem zajtra rano na zakrok tiež mam polipi na maternici.

sisaha
15. máj 2014

@klaudulienqa mne sa tiez urobil po porode - asi na 4 mesiac. Urobili kyret, ale ziadna hormonalna liecba, nic. odstranili a problemy sa uz nikdy nezopakovali a to som 5 rokov po.

steffi50
10. mar 2016

Chcem sa opýtať, v utorok mi bol odstránený polyp na maternici. Bolo mi povedané, že môžem krvácať, tak ako pri mendzese, alebo špiniť pár dni. Deň po som len špinila, ale nakoľko som mala dostať cez víkend už aj mendzes tak neviem teraz že či to je z polypu, alebo už mendzes. Cítim aj bolesť trošku v podbrušku, nemate niekto skusenosť, ako dlo ste špinili ? alebo či moze mendzes prist aj skor ?

nataliuska
10. mar 2016

@steffi50 Ja som po odstraneni najprv spinila menej a rozbehlo sa to silnejsie o par dni a pridali sa krce. Zbehla som pre istotu na kontrolu ale vsetko nakoniec ustalo a bolo v poriadku

zuska2001
10. mar 2016

nemusí byt hned kyretáž - mne 1x robili toto, ale už dávno, takých 14 rokov dozadu v normálnej nemocnici a potom v CAR nejako ináč, tak, že vybrali len polypy, a celá stielka maternice ostala neporušená., to bolo 2010. Otehotnela som, ale dlho nám to trvalo, ale mohlo to byť spôsobené aj inými faktormi (vekom).

steffi50
10. mar 2016

@nataliuska dakujem, no uvidim sama ze co to nakoniec bude, ci menstruacia, alebo len bolesti spojene s odstranenim polypu. Vyzera to zatial ako menstruacia, ale dakujem za radu 🙂