Postcovidová bolesť hlavy

simonasimo
7. máj 2022

Ahojte,
mám po covide už niekoľko mesiacov neznesiteľné bolesti hlavy. Nie je to bežná bolesť hlavy, ani migréna, skôr tlak v hlave, hučanie v hlave, bolesť a pálenie očí. Bežné analgetiká vôbec nezaberajú, ani lieky na migrénu, už som zúfalá. Máte s tým niekto skúsenosť, pomohli vám nejaké lieky?

laskonka80
7. máj 2022

áno presne takú istú ako ty😢

simonasimo
autor
8. máj 2022

@laskonka80 ako s tým bojujete? Ja mám pocit, že z toho čoskoro zošaliem?

laskonka80
8. máj 2022

@simonasimo napíšem ti ip

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bimbambom
9. máj 2022

@simonasimo ja som mala neurologický . Masaker to bol . Hlava ma bolí veruže už vyše roka , ale už to nie je denne ako predtým . Lieky mi nepomohli . Zjedla som asi všetko čo existuje a nič. Každý deň som si votrela do vlasov esenciálny olej z mäty ( ako aromaterapeutka neodporúčam každému , ale aspoň za skúšku to stojí)

laskonka80
9. máj 2022

@bimbambom ďakujem, ten olej vyskúšam. Rozriedila si si ho v niečom, alebo iba tak pár kvapiek do pokožky hlavy?

bimbambom
9. máj 2022

@laskonka80 neriedila som , aj keď by sa nemal neriedený používať
Len cenná rada nad zlato , vždy si po poriadne umy ruky 😀

simonasimo
autor
9. máj 2022

Mne príde toto celé absurdné. Problémy mám od novembra, v januári už som to vzdala, že to sama nedám, idem dať šancu lekárom. Skončila som u psychiatra, lebo moja lekárka mi po výsledkoch krvného obrazu povedala, že som v absolútnom poriadku a mám to v hlave. Keby mi mamina nepracovala v zdravotníctve, tam by to skončilo. Minulý týždeň som sa konečne dostala k neurologičke, bola to po xy návštevách rôznych ordinácii prvá osoba, ktorá bola ochotná so mnou diskutovať o tom, že postcovidový syndróm a long covid sú reálne záležitosti. Je to v úplnom neporiadku, že ja ako pacient, bez ohľadu na to, že mám doktorát z molekulárnej biológie a tým veciam, dovolím si povedať, že rozumiem, sa už musím cítiť vyslovene zle, že som vôbec u lekára a obťažujem ho tým, že mám problém a musím mu vysvetlovať, čo sa mi asi deje po covide v organizme. Výsledkom celých týchto nekonečných výletov po ordináciách je v konečnom dôsledku vlastne iba to, že už na mňa pozerajú ako na prepnutú hypochondrickú chuderu a vzdychajú pri pohľade na maju kartičku poistenca, že už som zase tam.

katulienkax
9. máj 2022

@simonasimo verim ti, ja som nieco podobne zazila (nie bolest hlavy, ale tiez neuro problemy) u lekarov po nejakej chripke (vtedy este kovid neexistoval) a mali ma tiez za zdraveho debila. rokmi sa to samo zlepsilo ale neviem to lekarom odpustit a odvtedy nemam uz taku doveru. Oni ked nevedia co s clovekom je tak najradsej povedia ze to je psychologickeho povodu a urobia z cloveka takpovediac blazna.

simonasimo
autor
9. máj 2022

@katulienkax ja viem sama z vlastnej skúsenosti, že psychika v rámci akéhokoľvek ochorenia robí veľa, takže určite netvrdím, že na mojom aktuálnom stave nemá podiel aj moja pocukaná psychika, ale príde mi tento prístup ako taká skratka pre lekára, jednoducho začnime od konca, lebo je to najrýchlejšie. Rozumiem aj tomu, že zdravotníci sú preťažení a musia vnímať celý ten covid trochu triezvejšie a s nadhľadom, ale ja už neviem, kde hľadať pomoc a pochopenie, keď nie u lekára... Je to smutné.

barborkabar
25. máj 2022

@simonasimo ahoj, takže v tvojom prípade sa nič nezmenilo? Stále ti to pretrváva tie problémy?