Priateľ v noci vydáva divné zvuky a ja nemôžem spať

27. dec 2023

Už dlhšiu dobu ma trápi že som sa nevyspala .
Môj priateľ už dlhšiu dobu asi dva mesiace. Sa každú noc budi a začne vydávať divné zvuky a začne so mnou triasť že mal zlé sny a že sa mu nedá teraz spať. Už som mu hovorila že to nejde každú druhú noc mať blbé sny a že ma na to stále budiť . Nech si radšej zapne niečo na mobile . ( Vždy zaspí do 10 minút) Prisahám že to robí skoro každú noc !. Keď už nerobí toto tak sa zobudím na jeho chrápanie alebo to že má v noci kope .
Ja sa budím fakt každú hodinu . Samozrejme potom môj priateľ celý deň hovorí aký je unavený že sa nevyspal že dneska nič nerobí. Pritom on spí do 10 . ( Keď máme voľné dni ). A ja som hore už od napríklad 6 lebo sa mi nedá už zaspať. Keď mu poviem že chrape iba sa zduje a otočí sa . Vyzerám a cítim sa už ako mŕtvola. Keď chcem dospať cez deň . Tak ako keby naschvál robí hluk a musí stále niečo robiť aby som proste ten kľud na spanie nemala . Čo by ste robili v mojom prípade?

stellarstar
27. dec 2023

Späť oddelene?

kitycat
27. dec 2023

Ako dlho spolu byvate?

autor
27. dec 2023

@kitycat bývame spolu ani nie rok .

marianarem
27. dec 2023

Jednozmacne oddelene spanie, ale tipujem - zduje sa? A predtym spaval normalne? Nestalo sa nieco pred tymi 2 mesiacmi?

autor
27. dec 2023

@marianarem no akože vždy chrápal 🤣 ale to ho stačilo štuchnut všetky a povedala som mu že chrape . Ospravedlnil sa počkal kým znova nezaspím . Ale je pravda že z ničoho nič toto začal robiť . Nevybavujem si nič čo by sa malo stať . 🤔 Že by mal dôvod toto robiť

svetlonos
27. dec 2023

Takeho priateka by som poslala do ... kade lahsie! Nie koli blbym snom, poznam sama. Ale koli jeho debilnej neohladuplnosti, ze ta nenecha dospať. Keby aj ste mali oddelene spalne, chodi ta budit vedla. A aby ta kopal a pravidelne? Moj muz kedysi soaval tak, ze pocas spanku bol schopny vyzliect vankus aj paplon, tak sa mrvil. Aee nikdy ma nekopol.
A teraz si predstav, ako sa bude chovat, ak budete mat deti. Ty budes padat dole hubou a on sa bude lutovať.

diewcatqoo
27. dec 2023

Spite oddelene. My takto spavame uz par rokov, lebo jeden druheho rusime a konecne sa dokazeme obaja poriadne vyspat.

ivangeline
27. dec 2023

Naspala spolu.

marianarem
27. dec 2023

A co sa deje v tych snoch, maju nejaky spolocny motiv? Treba urobit dve veci - v ramci zachovania tvojho psychickeho zdravia ist spat.do inej miestnosti a potom vysetrit, z coho su tie sny, to nebude len tak.
No a potom este si s nim cez den v klude sadnut a vysvetlit mu, ze jednoducho ta musi nechat vyspat, lebo mozes na to doplatit zdravim. Ak by toto nechapal , tak.u mna by to.bol.dovod na rozchod.

sense
27. dec 2023

Spavajte oddelene

cyberk
27. dec 2023

Zduje sa preto lebo mu povies ze chrape? To co je za dalsieho magora 🙈 mojmu ked poviem, ze chrapal tak sa usmeje a povie, ze som ho mala drgnut alebo zobudit ;) Normalne sa este raz porozpravate. A spat oddelene pri ani nie rocnom spolubyvani, tak to by bolo dost smutne (i ked je to smutne tak ci tak). Sice vas vztah aj tak dlho nevydrzi.

januska12323
27. dec 2023

Dospelý človek má zlý sen a potom má potrebu budiť druhého človeka? Ako mu máš akože pomôcť? Nech si to rieši sám. Keby to spraví mne už nebude mať koho budiť, pôjde na gauč on alebo ja. A ak ma nenechá vyspať ani tam môžem aj odísť.

koniarova
27. dec 2023

@januska12323 tiež mi je čudné,že dospelý chlap zobudí ženu spiaci vedľa na zlý sen. 🤦🤦🤦😁😁😁 Ja malé decko.

paulita
27. dec 2023

Treba zistiť z čoho sú tie zlé sny. Podľa toho čo píšeš, je dosť neohľaduplný voči tebe. Keď príde dieťa bude to OVEĽA horšie. Ešte menej spánku, náročná starostlivosť, možno prídu hádky, atď. Vtedy sa prejaví, aký je muž nápomocný žene. Dávajte si pozor a majte deti len ak budete na to naozaj pripravení (ak vôbec). Veľa šťastia. Ja by som takéhoto muža nechcela...

bluka2
27. dec 2023

Mne to príde, akoby ta naschval terorizoval. Nepridávali postupne? Ku kopancom to zobudenie, potom všetko častejšie, potom cez den trieskať? Možno ma nejakú psychickú poruchu. Ja by som sa s takým aj možno bála byt, že čo mu napadne ďalšie, keď zas pritvrdí

h2
27. dec 2023

Nemôže to byť nejaká pomsta, prípadne, že by ti chcel nastaviť zrkadlo, aké to je, keď ťa niekto neustále v noci budí? Lebo písala si, že chrápe a že ho vtedy vždy zobudíš a on čaká, kým zaspíš, kým zase ide spať on.

autor
27. dec 2023

@h2 tak ale je rozdiel do neho šťuchnuť že chrape. Je to jeho rozhodnutie že počkal kým znova zaspím. A tak či tak sme dospelý ľudia čiže aj kebyže to robí že " pomsta" je to totálne detské.

koniarova
27. dec 2023

Nemám pocit,že ste dvaja dospelí ľudia. Čítaj si to po sebe ešte raz.

h2
27. dec 2023

Áno, to je. Len sa pokúšam vysvetliť, prečo to možno robí. Pre teba je rozdiel, že ty ho zobudíš, lebo chrápe, zatiaľ čo on teba pre nič za nič. Ale vo výsledku je to presne to isté: jeden z vás spí a druhý ho naschvál zobudí.

autor
27. dec 2023

@koniarova no neviem kde je problém. Myslím že som napísala všetko 🙂

msnesquik
27. dec 2023

@diewcatqoo presne, aj my 🙈 sme mladi ludia, ale raz som ho vystahovala, ked bol chory a odvtedy tam je 🤣 lebo stale chrapal a fakt sme sa ani jeden nevyspali

autor
27. dec 2023

@h2 áno ale je rozdiel ho šťuchnúť nech sa prevalí na druhý bok aby to tak nebolo počuť . A nie človeka kopať a začať s ním triasť alebo mu brat vankúše z pod hlavy . Sám mi na začiatku povedal že ak bude chrápať mám ho zobudiť. Nevidím teda dôvod prečo to chcel robiť naschvál.

januska12323
27. dec 2023

Bez srandy mu navrhni spankove laboratórium a ak si myslí, že jeho správanie je v pohode asi aj poradňu.

koniarova
27. dec 2023

Tvoj priateľ je nevyzreté decko. Kopni ho do riti a hľadaj muža, nie 5 ročného chlapca.

gabika0825
27. dec 2023

To je čo s prepáčením za ženochlapa 😂 chlap budí svoju partnerku že mal zle sny, ako dieťa .. 🙈 raz by to spravil.. keď má človek volno tak ešte to nejak oželie raz za čas , ale neviem si predstaviť že by mi toto partner robil permanentne a navyše ak by som mala ísť ráno do prace. A keď tá budí ohľadne tých snov, nie je náhodou namesacny? Nič iné mi z toho nevychádza. Alebo či sa mu niečo nestalo, niečo traumatizujúce. Ale to by si asi vedela predpokladám. Určite by som na jeho mieste skúsila nejaké tabletky na spanie a spať oddelene

egonsk
27. dec 2023

A po sulozi hned nezaspi? Mozno by stalo za to ho takto par krat v noci osulozit a potom by mozno ta uz radsej ani sam nebudil ;)

autor
27. dec 2023

@egonsk neviem či mám náladu na neho skákať po tom čo ma naschval kope 🙂

simca06022011
27. dec 2023

Raz by do mna kopol, tak ho vykopnem von oknom, doslova. To co je za hulvata? Ak ma zle sny, nie je male decko, nech ide do druhej izby a necha ta spat.
Jeho spravanie (ak si po vaznom rozhovore cez den, neda povedat) je pre mna vhodne na rozchod a nie na poradne. AK je niekto takyto bezohladny po roku byvania, co bude robit o 10rokov? Spanok je maximalne dolezita vec. A vy sa dlhodobo neviete ani jeden vyspat, kedze ty ho budis kvoli chrapaniu, on teba teraz pre sny...

egonsk
27. dec 2023

niektore problemy mozu mat lahke riesenie, iba to treba skusit. ;)

egonsk
27. dec 2023

@simca06022011 Inak ja neviem spat v miestnosti, kde niekto chrape a obdivujem, ak to niekto dokaze. U mna by nefungoval vztah, keby som sa nevyspal, nech by bol po vsetkych ostatnych strankach akokolvek vynimocne dobry. Ale to, co som poradil autorke je jedno z moznych rieseni, ktore na niektorych chlapov zafunguje. 🙂 Poznam to zo svojho okolia. Ak by jej to nepomohlo, moze spravit hoci aj ine radikalne riesenie, ktore jej tu radia.