Problém s močovým mechúrom

beatrixx123
2. mar 2022

Mala tu nejaká mamička problém s mechúrom po pôrode potom v pohode a neskôr zase ? Som 9 mesiacov po pôrode a ako keby má bolel mechur často chodím cikat nie nie som prechladnuta! Po pôrode som mala problém taký že som nevedela úplne vyprázdniť mechur do prázdna

A teraz mám taký pocit ako keby má bolel s toho že ho mám plny 🙈🙄 kam s tím ísť ku gyn alebo ku všeobecnej doktorke ?

maris5
2. mar 2022

@beatrixx123 mas aj unik mocu? Isla by som najprv ma gynekologiu. Posudi tvoj stav a posle na urogynekologiu alebo nefrologiu. A urogynekolog vie zhodnotit, ci je to na operaciu, alebo treba cvicit a posle na rehabky, alebo iny postup.

majamat
2. mar 2022

skus si najst cviky na posilnenie panvoveho dna. a je jedno cez koho to budes riesit. mali by ta poslat na odborne vysetrenie a moze to aj gynekolog, aj obvodak.

kuriatkocervene
3. mar 2022

@beatrixx123 skús uroril

cukroska
25. feb 2024

@beatrixx123 Áno mám. Už vyše dvadsať rokov. Od prvého pôrodu. Chodím na malú každú chvíľu (žiaľ aj v noci). Riešila som to veľa krát.A môžem povedať,že u mňa neúspešne. Je to veľmi to psychicky náročné. Už roky som sa normálne nevyspala. Neposlednom rade je to veľmi náročné aj v práci. Sú situácie keď nemôžem ísť a to je niečo nepredstaviteľné! Našťastie v súčastnej práci mi to chvalabohu tolerujú ,ale ako píšem nie vždy môžem hneď ísť. Mám diagnostikovaný hyperaktivny močový mechúr a žiaľ s tým sa nedá robiť nič. Mám aj lieky (ktoré nezaberaju vôbec).Mám za sebou rôzne vyšetrenia aj cievkovanie a nemohlo nič. Skúšala som aj kegelove cviky a žiaľ nepomohlo. Jediné čo viem kúsok ovplyvniť prevencia .
Keď niekam ideme nemôžem veľmi piť ani vodu (káva a iné močopudné to je smrť ). A v prvom rade mať vždy nohy,brucho v teple. Lebo ako náhle mi je trochu zima na brucho. Už ma bolí a musím každú chvíľu utekať. Zápaly som mávala iba v mladosti. Neskôr už nie. Ani pálenie nič-len brucho keď mi nachladne tak ma bolí .
Ale v lete je to lepšie aj keď močopudné mi robia zle. Takže určite si to nenechajte len tak a rieste to kým nie ke neskoro. Držím palce.