Problémy s nízkym tlakom

susanne16
14. mar 2014

Ahojte. Mam stale nizky tlak. Kruti sa mi v hlave cely cas. Pijem denne 3l tekutin, pohyb mam, jem vela zeleniny aj ovocia ? Neviete mi poradit z coho to mozem mat ? Dakujem.

kiwi82
14. mar 2014

@susanne16 ahoj a nemáš náhodou anémiu? teda málo železa? aj z toho môžeš byť malátna. ak máš krv ok, tak sa s nízkym tlakom asi nedá nič robiť. kávičku si daj, vykladaj si nohy vždy ked sa dá, tuším fatra minerálka je jedna z tých slaných, ktoré zvyšujú krvný tlak. soľ zvyšuje, pohyb. skús sa poradiť s lekárom, moja mamka mávala nizky tlak a ževraj brala na to zamladi nejaké tabletky ale to neviem, či ešte existujú.

grettka
14. mar 2014

hlavne nepi 3 litre vody, pretoze zbytocne zatazujes ladviny. V tomto rocnom obdobi postaci klasickych 1,5 max 2 litre.

susanne16
autor
14. mar 2014

@kiwi82 mavala som anemiu. ale pred 2 tyzdnami som mala dostatok zeleza tak neviem. mozem to mat s krcnej chrbtice ?

susanne16
autor
14. mar 2014

@grettka myslis, ze pijem prilis vela ?

prasiatko30
14. mar 2014

@susanne16 ono prilisny prijem vody ti moze sposobit to ze sa ti z tela dostavaju rychlejsie prec aj mineraly a tym padom mozes byt unavenejsia, mat svalove krce, spomalenie mentalnej culosti - ono paradoxne by si mohla dosiahnut to ze sa ti znizi tlak - skus si dat jednu kavu denne

grettka
14. mar 2014

prasiatko30 to vystihla presne

a tych dalsich pricin ako zavratov, tak aj nizkeho tlaku moze byt aj viac. Mas ten nizky tlak potvrdeny aj meranim? Pretoze samozne zavraty mozu byt z krcnej chrbtice, poruchy rovnovahy, alebo inej priciny, ale nemyslim, ze krcna chrbtica bude pricinou nizkeho tlaku.
Asi by bolo dobre merat tlak opakovane, rano aj vecer, niekolko dni po sebe.

susanne16
autor
15. mar 2014

@grettka tlak mi merali 24h s aparatom, ktory som dostala. cely cas som mala nizky tlak.

grettka
15. mar 2014

a lekari ti neodporucali nic na zvysenie tlaku?
ja som nizkotlaka, obcas mam aj zavraty, niekedy pomoze na chvilku si lahnut, ale radsej to rozhybem, a aby som mohla vobec fungovat, tak pijem kavu, zvycajne jednu denne, to pomaha mne.

susanne16
autor
15. mar 2014

@grettka nic mi nedali. Ja zijem v norsku a tu je vsetko normalne. To prejde, ako zvyknu oni hovorit. mna len rozptyluje to, ze sa mi casto toci v hlave. Pijem kavu 2x denne. Mozem to mat s krcnej chrbtice alebo zo stresu ?

grettka
15. mar 2014

no, ako som psiala vyssie, tak tych pricin moze byt viac, okrem ineho aj ta krcna chrbtica, pokial mas sedave zamestnanie, mozes mat nieco zacviknute, ale na to tiez mozno potrebujes vysetrenie, pripadne nejake cvicenie, aby sa to odbolokovalo. A stres? Ten je samozrejme rizikovym faktorom mnohych zdravotnych tazkosti alebo chorob.
Vies, my ti tu na dialku nemozme velmi radit, a robit diagnozy. Moze to byt porucha vo vnutornom uchu, ktore je zodpovedne za rovnovahu. Mozno by bolo dobre, keby si si dala vysetrit aj chrbticu mozno nejake rehabilitacne cvicenia.

xara1233
15. mar 2014

Aj mne sa to stava casto a nepomaha mi skoro nic okrem obycajnej coca coly velmi ju nemusim ale je lepsia ako neustale tocenie v hlave 😀 🙂

susanne16
autor
16. mar 2014

@xara1233 pomaha ti cola ked sa ti toci v hlave ?

xara1233
16. mar 2014

ano iba cola

demo
16. mar 2014

@susanne16 voda s citronom - tu mozes pit namiesto cistej vody, kava, horka cokolada je na to uplne super, cim viac percent tym lepsie mne najviac pomaha 75 percentna. prejde to s vekom, ked budes stara a tucna, budes mat vysoky tlak. uzivaj si teraz ten nizky 🙂